Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце

Дългогодишната и висококачествена работа на пещта до голяма степен зависи от начина, по който е бил подреден, дали собствениците му се придържат към правилата за работа. Ако се грижите за структурата на пещта навреме и го използвате правилно, можете да умножете годините на експлоатационния му живот няколко пъти. Понякога се случва дори при правилна употреба фурната да не успее. Очевидни грешки, да речем, с комина, ще станат видими веднага, но проблемите с пещта могат да бъдат различни дори скрити. Ако вече сте проверили всичко и проблемът не е изчезнал, ще трябва да ремонтирате пещта на пещта сами.


Определете причината за провала и подгответе инструментите


Преди да фиксирате пещта, трябва да "познаете диагнозата", с други думи, да установите причината за разпадането. Най-често има различни размери пукнатини в тухли, плочки, проблемни шевове, пълна или частична липса на сцепление, загуба на тухли / тухли, слабо затворена врата на пещта. (Виж също: Барбекю фурна със собствени ръце)

Ремонтът на пещта на пещта от собствените си ръце не е толкова сложен. В зависимост от проблема, който изпитвате, ще ви е необходимо:



  • малко

  • чук

  • шпатула

  • нокти

  • Глинен хоросан

  • Циментов разтвор

  • пясък

  • Материали за замяна: тухла, плочки и др.


Търсене на пещта


Видове неизправности на пещта. Незначителни щети


Ремонтът на пещта може условно да бъде разделен на - малък, среден и столичен. Така че, дребните ремонти, въпреки че името му звучи толкова неразрешено, е важно, както и останалото. Това не е само козметичен ремонт, който може да бъде отложен за по-доброто време, докато, да речем, настроението да го направи. Текущите ремонти включват подмяна на врати, решетки, болтове, нужда от ела - подмяна на тухли две, покриване на пукнатини, с една дума, ремонт на всичко, което може да се счупи.

Ако е необходимо да се подобри или да промените вратата на пещта, понякога трябва да не просто да вземем заедно с рамката, но също така разбирам малко съединител. След това, в зависимост от това, което сте планирали, продължете работата. Счупените крака на рамката трябва да бъдат променени, ако поставите нова врата, поставете нови лапи и към нея. Преди да монтирате вратата, е необходимо правилно да почистите зидарията и да я навлажнете с вода. Рамката трябва да бъде монтирана по такъв начин, че краката да попаднат в шевовете. След това завършват зидарията и запълват ставата с хоросан. Ако тухлите са станали лоши, ние ги сменихме с нови. В процеса на полагане рамката трябва да бъде на разстояние от 5-10 мм, което е изпълнено с азбестов кабел. В случаите, когато последният не е под ръка, зидарията трябва да приляга плътно към рамката и да я закрепва здраво. В този случай вратата няма да може да се разхлаби и да падне. Ако не поставите лапите, тази врата няма да продължи дълго и скоро ще изпадне. Следващата последна стъпка е разпространението на фуги и пукнатини с разтвор на глина. (Виж също: Фурна за оранжерията)

За да смените решетката, преди всичко е необходимо да премахнете старата и правилно да почистите мястото (пепелта) на инсталацията и само тогава да поставите нова. Ако решетката, която сте извадили, е малко по-висока и по-дълбока, тогава когато инсталирате нова, трябва да следвате разположението на предишната и да повторите местоположението й. Целият периметър между тухлата и решетката трябва да има малка пролука от 5 мм, покрита с пепел или пясък.

Дефектен огън

Ако с течение на времето се появиха следи от зидарските пукнатини, това може да стане много опасно не само за вашето здраве, но и за живота, защото щом ги забележите, разбивката трябва да бъде коригирана. За тази цел, ставите на местата, където цепнатините трябва да бъдат изчистени до дълбочина 2-3 см, щедро навлажнени с вода и покрити с глинеста мазилка. Трябва да се отбележи, че приложеното решение трябва да бъде напълно избърсвано.

Ако всичко е много по-сериозно и пукнатините са се появили в тухлите, тогава работата на пещта е невъзможна, докато проблемът не бъде отстранен. Трябва да се получат тухли с пукнатини, почистени от разтвора на мястото, което заемат. От новите тухли да изберем солидна тухла, която перфектно се вписва в пукнатината, щедро я овлажнява с вода и се разпръсква върху нея разтвор от глина. Ако видите, че шевовете остават наполовина празни, след това, ако е необходимо, приложете ги с разтвор и ги разтрийте. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)

Самозапалващата се пещ може да включва подмяна на плочки. Ако няколко керемида са напукани с течение на времето, пукнатините могат да бъдат запечатани с разтвор от мазилка с алуминиево-калиева алуминиева смола. Също така подходящ тебешир, приготвен върху яйчен белтък. Ако плочките не могат да бъдат ремонтирани, най-добре е да ги подмените с тези, които отговарят на цвят и форма. Както в случая на тухли, крекинг кея е правилно отстранени, мястото се почиства от разтвора. Новата плочка е оформена като стара, тампата на плочката е изпълнена със смес от глинеста мазилка с тухлени развалини и е инсталирана на мястото на старата. Разбира се, силата на такива "ремонтирани" плочки не е твърде висока, тъй като когато облицовката на плочките е допълнително подсилена с тел, но все пак е по-добре, отколкото да се използва печка с напукани плочки.

Ремонтът на чугунена пещ включва заваряване, завъртане или замяна на уплътнения. Тази работа е по-добре да се повери на професионалисти, тъй като цената му не е твърде висока, а за любител такива ремонти могат да бъдат по-скъпи. Така че е по-добре да не се съсредоточавате и да се обърнете към работниците с опит.



Пещ с пещ


Ако листовете за предварително изпичане са повредени


С течение на времето се пробиват листове за предварително изпичане, във връзка с които почистването става почти невъзможно и ако горят въглища върху тях, това може да предизвика пожар. За подчиняването им алгоритъмът на действията трябва да бъде следният: (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)



  • старите разкъсани листове трябва да бъдат откъснати,

  • повдигат ноктите,

  • поставете на пода лист от азбест или накиснати в глинен филц,

  • покрийте с нов лист от покривна стомана,

  • нокът на периметъра с нокти.


Ремонтът на пещта в дървените пещи може да включва работа с обновяване на камината или облицовката. Ремонтът в този случай се извършва през вратата на пещта. Тези места, които са се сринали, трябва да бъдат почистени и намазани с разтвор от огнеупорна глина (може да се използва и огнеупорен бетон). Трябва да се извадят няколко тухли от облицовка, да се почисти правилно и да се използват същите типове хоросан, с които е направена зидарията на останалата част от тухла, да се поставят липсващите части. Всичко това беше малка поправка.


Средна ремонт на камина


Средният ремонт включва по-сложна работа, а именно отстраняване на проблемите в комините, замяна на стените на облицовката, като цяло, поправяне на значителни щети.

Сред другите притеснения собственикът на готварска печка може да очаква промяна в облицовката (вътрешната облицовка) на пещта. (Виж също: Пещ за вана със собствени ръце)

За да направите такива ремонти, е необходимо да разглобите стената от ямата на пепелта до височината на камината. Много често тази работа се комбинира с преустройството на комина, в който случай е необходимо да се демонтира стената, преди покривът да бъде затворен. Новата облицовка не е задължително свързана със съединителя от пълен тухли. На първо е необходимо да се демонтира съединител облицовка, която все още може да бъде полезно, стените на самия горенето се почистват от остатъци разтвор, внимателно почистване на боклук и да започне нов облицовка с огнеупорен хоросан.

Реновирана печка с камина

В този случай дебелината на облицовката трябва да бъде същата като предишната. По правило, облицовката е изработена от тухли, поставени на ръба, сплескани само ако фурната е много голяма. Необходимо е внимателно да се следят шевовете по време на зидарията: дебелината им не трябва да надвишава 3 мм.

Понякога по време на ремонта на пещта е необходимо да се преоборудва камината със сляпо огнище в камината с пепелник и решетка. В случаите, когато разстоянието между основата на пещта и огнището е 5 реда зидария или дори повече, вратата на пещта се оставя такава, и ако е по-малко, тя трябва да бъде повдигната до няколко реда зидария. Трябва да се има предвид, че в този случай, ако дървесината се използва като гориво, тогава височината на пещта трябва да бъде най-малко 50-55 см, а ако въглищата са най-малко 40-45. Когато преобразувате камината, вземете предвид тази пещ за въглища или антрацит, най-добре е да се оборудвате с пепел и пещ.

Решетката за антрацит се инсталира по следния начин. Разбиваме предната стена, отваряме вратата, разбиваме облицовката. След отстраняването на боклука започваме полагането с инсталацията на пепел. По време на процеса, фиксирайте решетката, вратата за камината и накрая запечатваме стената с тухлена зидария, докато наблюдаваме обличането на шевовете.


Ние правим двойна фурна


Един от най-трудните процеси е създаването на двойна пещ от една. Това се случва в случаите, когато има една огромна фурна. След това прибягвайте до този начин на ремонт и ги направете една печка две. Процесът на изменение се състои от следния алгоритъм на действия: първо разбийте една от стените на структурата на пещта, изчислете и маркирайте бъдещите пещи със самостоятелни пещи и димни канали. Тези комини са свързани само на върха близо до покрива, преди да излязат навън. Ако този тип комин не може да бъде направен, тогава всяка пещ трябва да има отделна тръба.

С какъв ремонт не би трябвало да отговаряте, всеки трябва да бъде подхождан внимателно и внимателно. Ако не се чувствате достатъчно знание в себе си или съмнение, по-добре е да се свържете с професионална готварска печка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите коминаКак да почистите комина
Поправка на пещтаПоправка на пещта
Как да ремонтирате самата фурнаКак да ремонтирате самата фурна
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Тухличка бебе фурнаТухличка бебе фурна
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградиеКак да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие
Отоплението на фурната все още е актуалноОтоплението на фурната все още е актуално
Как да инсталираме печка в сауна?Как да инсталираме печка в сауна?
» » Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com