Поправка на пещта

Дължината на пещта и продължителността на експлоатационния й живот се определят от характеристиките на нейния дизайн, грижата за него и товарите по време на работа. Правилната работа и навременната ремонт на пещта със собствените си ръце могат значително да увеличат експлоатационния живот на пещите, като в същото време намалят разхода на гориво за отопление. Ремонтът на пещи може да бъде актуален, свързан с извършване на малки работи и капитал.

Като част от текущите ремонти се извършва малка работа в най-кратки срокове, тъй като закъснялото им отстраняване може да доведе до по-сериозни неизправности, водещи до инциденти или пожар. Такива видове работа включват: (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)



  1. Подмяна на врати.

  2. Закрепване на пукнатини, отделни тухли, ключалки, решетъчни решетки.

  3. Укрепване на плочки.


Поправка на пещта


Засилване и подмяна на противопожарни врати


За да се подсили пожарозащитната врата, най-напред е необходимо да се извади заедно с рамката от печката, като се демонтира предварително малко количество тухли. Износените рамки подлежат на замяна с нови. Новата врата също ще трябва да бъде поставена на лапи. Поставете вратите трябва да бъдат изчистени, навлажнени и след това да поставите рамката на място, така че лапите да са в шевовете на зидарията.

Извършвайки полагането на пещта, е необходимо да се заменят новите с тухли, които са станали неизползваеми и напълно да запълнят шевовете с хоросан. Между рамката и зидарията остава пролука с дебелина 0,5-1 см, която впоследствие е запечатана с азбестов шнур. За да избегнете разхлабването и падането, рамката е здраво фиксирана. Монтирането на врата без крака е причината за бързото й настъпване.



ВНИМАНИЕ: След укрепване на рамката е необходимо да покриете всички пукнатини с глинеста мазилка и да ги избършете. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)



Подмяна на решетката


Решетката се сменя, ако е изхабена и не е годна за по-нататъшна употреба. За да направите това, трябва да премахнете решетката, да изчистите свободното място от пепелта и да инсталирате нова решетка. Монтажът на новата решетка се извършва по аналогия със старата, като се запазва малка извивка във вътрешността на камината, ако първоначално е замислена от старата конструкция. Пространството между решетката и зидарията е покрито с пепел от пепел или пясък по целия периметър.


Зареждане на слотове


Постоянното механично натоварване, причинено от температурните колебания, неумолимо разрушава глинените разтвори в шевовете в областта на плочите, фурните, вратите на фурната. Причината за това е разликата в термичното разширение на металите и тухлите в пещите. С течение на времето, поради размитото глинесто решение, се образуват отворени процепи, през които димът влиза във вътрешността на стаята. Разбира се, е възможно и необходимо да защитите пещта си от такива проблеми на етапа на полагане на тухлена пещ. Но как можем да ремонтираме тухлени пещи, които вече са станали неизползваеми по една или друга причина?

За да направите това, в зоната около вратите на фурната е необходимо да поставите рязане на дебелия керамичен топлоустойчив кабел на уплътнението. В пещта той изпълнява компенсаторна функция по отношение на чугунните фитинги, които се разширяват при нагряване. Същият метод се използва за уплътняване на чугунната плоча. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)



ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО: поради високата токсичност на азбестовите материали, избягвайте да ги използвате в състава на гипсовите смеси, както на зидария, така и на етап ремонт на пещта.



Необходими са пукнатини

При липса на керамичен шнур, разтворът е подсилен с филц или базалтова вълна. За да се поправи пещта с чугунена плоча, трябва да се подгрее до средна температура. След това, въоръжени с брадва или друг инструмент, чугунната плоча се отстранява равномерно.

Като правило, голямо количество сажди се натрупва на места, където се полага плочата, а от шевовете се изсипва глина. Преди всичко работните повърхности са напълно почистени от сажди, след което са измити и грундирани със смес от вода и топлоустойчиво лепило в съотношение 1: 1. След това се поставят топлоустойчиви кабели и ремонтна смес около периметъра на повърхността за поправка. Като ремонт смес може да се използва състав, състоящ се от пясък, глина, цимент и топлоустойчива лепило в съотношение 1: 1: 0.1: 0.1, не се забравя кабел използва вместо филц или базалт. (Виж също: Печка с диван)


Важни нюанси


Започвайки да ремонтираме тухлените шевове, отстранени преди това останките от глина, тогава ставите се измиват внимателно с четка и вода и се грундират с 50-милиметров разтвор от термоустойчиво лепило. Шевовете се избърсват с ремонтна смес, така че да няма празнини в шевовете на зидарията. Твърде голяма цепнатина се поставя керамичен шнур и ремонтна смес. За да се предпазят елементите на пещта, които не изискват извършването на ремонтни дейности, те са покрити с лента за боядисване.



Свойствата на керамичния шнур му позволяват да издържа на открит огън и температури над 1000 ° С. С оглед на многобройните фалшификати, при закупуване на експерти препоръчваме тестване с по-лек или съвпадащи. Картонът се поставя в шевовете около периметъра на катеренето на чугунната плоча, като се фиксира с капки от термоустойчиво лепило.

Един ден след завършването на ремонтните работи е възможно да се започне запалването на пещта, за да се изсуши постепенно разтвора. Запечатването на пукнатини, други дребни ремонти на печки и камини не отнема много време, но ще премахне дима в стаята и ще подобри естетическия вид на фурната. За да ремонтирате фурната със собствените си ръце, може да са необходими резервни части за пещи. (Виж също: Възстановяване на фурната със собствените си ръце)

Поправка на пещта

Повредените тухли се отстраняват, остатъците от разтвора се отстраняват на мястото, където заемат, те вдигат и опитайте върху нова тухла. Повърхността на вложената тухла заедно с изчистеното пространство е много овлажнена, глиненият разтвор се нанася върху тухла и се монтира на място. Не напълно напълнените шевове допълнително се размазват с разтвор, внимателно пресовани в шевовете и след това се търкат.


Ремонт или подмяна на отделни плочки


За да се запечатат пукнатините в плочките, се използва гипсов разтвор, който е имобилизиран върху разтвор на алуминиево-калиева алуминиева или креда, приготвена на базата на сурово яйчен белтък. Силно повредените плочки трябва да бъдат заменени с нови, избрани по размер и цвят. Повреденото парче се отстранява и пространството, заемано от него, се изчиства. Новото копие е пригодено за размера на старата, помпата е изпълнена с плътен разтвор, базиран на глинени и тухлени чипове и поставен на място. Тъй като тази вложка не е закрепена в съединителя от щифтовете (тел), това се отразява на нейната якост.

За да почистите замърсената повърхност на плочките, тяхната повърхност първо се избърсва с влажна кърпа, а след това се нанася ръчно тънък слой кремообразно гипсово тесто. Когато гипсът започне да се наглася леко, той се отстранява със сух парцал, така че върху плочките да няма следи. Заедно с разтвора се премахва мръсотията. Запушеният гипс в пукнатините става бял.



ВАЖНО: подмяната на листове за предварително нагряване се извършва с появата на разкъсани места върху листовете, което усложнява почистването. Когато горещите въглища се качат на повърхността си, пода може да се изгори. В този случай е необходимо да се откъсне повреден ламарина, извадете ноктите и близо плочката лист азбест или филц, напоена с разтвор на глина, а на върха на покриви нокти нов лист стомана.



Малките ремонти на пещната пещ могат да бъдат свързани със стените на камината или облицовката и са направени през вратата на пещта. Унищожените площи внимателно се почистват и покриват с огнеупорна глина, глинена основа или огнеупорен бетон. Когато се разрушат една или две тухли от облицовка, те се отстраняват, пространството под тях се изчиства и липсващите тухли се вмъкват с помощта на същия разтвор като зидарията.

Средната стойност за мащаба на ремонта може да бъде свързана с:



  • Корекция на повредата на тръбата.

  • Отстраняване на отломките в дим.

  • Замяна на стените на облицовката.

  • Ремонтирайте коминния комин.

  • Възстановяване на противопожарни разфасовки.


Печката е нова

Dymooborotah причиняват запушване на пещта е удължено работа или бедни лигиране фуги при определянето и използването на дефектни тухла комините стени, които в резултат на продължителна работа свива. За да премахнете препятствието, използвайте чист отвор или камина. В случай че по този начин не е възможно да се направи това, прибягвайте до принудителни мерки - демонтиране на стенната зидария с последваща реставрационна работа.


Пещи-камини за селски къщи


Алтернатива на печката от тухлена дървесина е модерната печка за камини. Те не само се отличават с компактност и просто инсталиране, но също така не изискват продължително горене. Те осъзнават принципа на тлеещото изгаряне и въвеждането на водна схема в конструкцията прави възможно елиминирането на основния недостатък на старите отоплителни пещи - ниска ефективност.

В случай на нестандартно пребиваване в страната, пещта Oka в камината служи като добро решение за отопление през студения сезон. Тя служи като стенен вариант на камината и позволява отопление до 60 кв.м.

Ефективен начин за отопление на малки къщи или стая на тавана е пещта-камина arva с капацитет 6 kW. Те го използват и за отопление на стаята за почивка в банята през зимния сезон. Тя дава възможност да се предвиди играта на пламъка на живия огън и в същото време да се наслаждава на конвекционната топлина, да бъде напълно безопасна от сажди и искри, регулираща продължителността на изгаряне и силата на пламъка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чугунена фурна за домаЧугунена фурна за дома
Ремонт на отопление на пещ със собствени ръцеРемонт на отопление на пещ със собствени ръце
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да ремонтирате самата фурнаКак да ремонтирате самата фурна
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградиеКак да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
» » Поправка на пещта
© 2021 BggeHat.com