Как да почистите комина

Всеки наемодател рано или късно е изправен пред въпроса как да почисти печката. И по-специално комина в пещта. Веднага след като пушача се замърси пещ, натискът става по-малък и всички дима преминава в къщата. Ако не се лекува навреме, фурната ще стане безполезен и е необходимо да се разглобява и сглобява от нулата, и този процес е много трудно и отнема много време, така че трябва да почистите фурната, когато те са мръсни, най-малко веднъж сезон.


Как да определите, че фурната трябва да бъде почистена



Заслужава да се отбележи, че почистването е във всеки случай необходимо, без значение каква печка, нови стари, скъпи или евтини. Как да се чисти комина във фурната, почти всеки ученик може да обясни, но изправен пред проблема лице в лице, става ясно, че това не е толкова просто. Нищо чудно, че професията на комина е била измислена. (Виж също: Как да подобрим течението в комина)



Времето, което ще е необходимо за нея да работи без почистване, е различно за всяка печка. Все още зависи от това как правилно да изгори печката, как и колко често. Ако собственикът на пещта не допусне такива груби грешки, като изгаряне в пещта на ненужни неща, боклук, пластмасови бутилки и друг материал, неподходящ за дърва за огрев, фурната ще продължи дълго време. Пещта може да се загрява само с дърва и въглища, а всичко останало заплашва пещта, като запушва комина.

Въпреки това, дърва за огрев също може да доведе до запушване. Това се случва, ако дървото се хвърли в камината, без да се изсушава. Това е неприемливо, защото суровото дърво може да бъде в два случая:



  • Ако дървото току-що е било отсечено и дървото не е успяло да изсъхне естествено.

  • Ако дървото е било съхранявано във влажна или влажна стая или в дъжд.


Дървесината трябва непременно да бъде суха, в противен случай те ще тлеят и няма да горят, а объркването с такива дърва ще бъде малко. Преди загряване на печката, партидата дърва за огрев трябва да се постави в долната част на фурната в специално отделение, ако това е предвидено от конструкцията. И ако няма такова помещение, то най-малкото сложите дърва наблизо, за да изсъхнат за няколко часа. В края на краищата, често в дъждовно време, дървата за огрев се намират на влажна земя в хамбарите и е невъзможно да се затопли печката с такива дърва за огрев. (Виж също: Коаксиална тръба за газов котел)

Почистване на комина

За да се намали замърсяването на пещта, трябва да използвате максималното количество суха дърва за огрев, което не само е било отрязано, но е било на сухо място повече от година.

Що се отнася до гората, този факт е от голямо значение, както и факта, че мокри дърва за отопление на невъзможно. Например, сортове като смърч, бор трудно да изсъхне поради наличието в смолата. Когато пещта, смолата ще запушват комина, и така този вид дърво не е подходящ, но плодните дървета, като череша, ябълка, кайсия и слива доста подходящ средата на пещта.


Как да разберем, че е време да почистим фурната


Това се доказва от промяна в цвета на дима. В допълнение, тягата става лоша и печката изгаря зле. Следователно коминът вече е изкован. Ако фурната се използва правилно, цветът на дима е прозрачен или бял. Но ако комина е мръсен, тогава цветът започва да става черен и става тъмно. Това означава, че саждите вече са покрили комина и не лаят да функционират правилно. (Виж също: Как да увеличите течението в комина)

Как да почистите комина. Методи за почистване на комина



  • Първо трябва да проверите комина. За да направите това, поставете тежестта в комина. Ако преминава нормално, коминът не е блокиран. И ако се забие, това означава, че в комина има много сажди.

  • Проверете черното. Ако няма сцепление, трябва да почистите пещта от сажди.


Можете да използвате народни средства за защита, за да се опитате да излекувате печката от сажди без почистване с механични средства.

Има два начина да направите това.

Популярни начини за почистване на комина



  1. Хвърлете в пещта за лющене на картофи. Когато изгарят, нишестето ще се отдели, което ще влезе в комина и ще почисти пещта от сажди.
  2. (Виж също: Изпускателни тръби за газови котли)
  3. Хвърли в сушилнята сухи трупи в пещта. Те загряват пещта до максимална температура и поради това саждите се разпадат и излитат от пещта. Въпреки това, за тази процедура се нуждаете от здрава печка.


Коминът се почиства

Методи за механично почистване на пещта:



  • Пещта се загрява от три страни, дупки

  • Първо, през комина се вмъква дълъг полюс, в края на който можете да поставите метална четка. Трябва да напредвате полюса колкото е възможно повече.

  • Почистването на комина е мръсно, така че трябва да сте подготвени за това, че саждите могат да оцветят не само самата комина, но и помещението, в което е разположена печката. За да направите това, затворете портата в пещта с щепсел и затворете вратата, така че саждите да не проникват в стаята през тези отвори.
  • (Виж също: Как да почистите газовия котел)
  • След почистване на тръбата, саждите ще паднат по-близо до пещта. Необходимо е внимателно да отваряте вратата и да почиствате саждите отдолу през долното отделение, където се полага дърва за огрев.




Причината за замърсяването може да бъде не само сажди, но и навлизане в комина на чужди обекти. Например там, в комина, птиците могат да организират гнезда. Извадете щепсела през вратата за почистване. За да направите това, ще трябва да натиснете пръта през комина в този гнездо и след това да го махнете.

За да избегнете хитрост на устройството за почистване ръчно. Можете да си купите универсална четка за почистване на комина.

Почистването на комина със собствените си ръце е обезпокоителна и досадна процедура. Но за да свърши тази работа. Трябва да прекарате целия ден. Трябва да се има предвид, че е необходимо много време за почистване на мивката след почистване. Професионалистите го правят по-бързо и по-лесно, защото имам много специални устройства и също така имам умения за почистване. Но вие също можете да се чистите, особено ако го направите заедно, защото сам той не е много удобен и скучен.

Универсална четка за почистване на комина


Как да проверите вентилационния канал за замърсяване


Във всеки апартамент има вентилация. Стари къщи са построени преди повече от 50 години, и вентилация в повечето случаи, никой не е проверен. И това трябва да бъде направено, защото директната цел на вентилацията е издухването и ако в канала е замърсена мръсотията, то отсъства.

За да проверите вентилацията, трябва да доближите дупката и да проверите течението. Ако има тракция, тогава каналът най-вероятно е отворен и не е необходимо да се почиства. И ако няма сцепление, спешно трябва да започнете почистването.

Почистването на комините и вентилационните канали се извършва по един принцип. Вземете тънък дълъг прът, за предпочитане твърд, т.е. метал, така че да не се огъва. За да направите това, подходящ е дебелият проводник. След това жицата се пробива в дупката и се почиства. На практика повече от две кофи от отломки обикновено могат да бъдат извлечени от вентилацията. Има листа, прах, чужди предмети, фрагменти от тухли и сух хоросан. Хората, които живеят на горните етажи, понякога извършват ремонтни работи в апартаментите си, могат да замърсят вентилационните канали. С течение на годините всички остатъци се натрупват и кара структурата да стане неизползваема.

Ако почистите отдушник всяка година, а след това ще бъде в апартамента, без риск, че хората ще дишат замърсен въздух, сажди и други мръсотия, която на пръв поглед не се вижда и хората не го усещат.

Съвременната технология ви позволява да почиствате газовата печка с помощта на специална прахосмукачка. Такива устройства са много ефективни, но те са достъпни само за специалисти. И за да почистите самия комина, можете да вземете предвид дължината на комина и степента на замърсяване. Избира се пръчка с определен размер, прикрепена е четка и тръба се почиства отпред и оттам. Почистване на котела - процесът е много отговорен и трябва да се извърши навреме, в зависимост от замърсяването. С газ е по-добре да не се шегуваме и следователно отговорно да третираме газовата пещ, т.е. да я управляваме в съответствие с правилата.

Инструмент за почистване на комини

Инструментът за почистване на комините е метална дръжка. В допълнение, може да се използва скрепер. Необходимо е за почистване на много запушен комин от дебел слой сажди. И има такова средство като стоманено ядро. Тя слиза в комина на стоманено въже, за да пробие гъстото замърсяване. И тогава нахлуването и стъргалото вече са приложени. Те напълно почистват стените на комина от сажди.

След като саждите са пробити отгоре и са избутани надолу, те трябва да бъдат извадени от пещта. Това е мръсна работа и много трудно. И трудността е, че саждите могат да замърсят всичко, което е близо до печката и самата нея. И саждите не са толкова лесни за измиване. Следователно, преди да почистите фурната, трябва да се обличате подходящо в халат и да си снабдите ръкавици и лесно да измиете наметалото, обувките и шапката си.

Един от най-новите методи за почистване е вакуумното почистване на комините. Тези методи обаче не винаги помагат, особено ако замърсяването е сложно и няма опит в почистването. Един от народните и прости начини е по този начин: излейте от върха на тръбата 3 литра вряла вода. Този вид почистване може да пробие прахосмукачката и да измие саждите, които се настаняват върху стените на тръбите.

Много ефективен начин за почистване на тръби - трупи. Дървени трупи за почистване на комина са специален лог от прах с добавка на химикали, които при изгаряне се настаняват в комина и не позволяват саждите да се утаят в продължение на няколко месеца. Тази процедура се препоръчва да се извършва 2 пъти на сезон. Можете да използвате няколко дневника за записване. Те ги поставят на горещи въглища и ги изгарят.

След изгарянето в стаята може да има неприятна миризма, която трябва да се вентилира. Такъв метод на почистване е по-малко труден, може да бъде добра алтернатива на механичното почистване. Но ако дървеният материал не помага, тогава е необходимо да се пробие замърсяването от горната страна с вдлъбнатина и след това да се налее дърва в пещта. Вероятно вече е чисти комина.

Преди да използвате дневника, прочетете инструкциите за употреба и в никакъв случай не нарушавайте правилата за пожарна безопасност. Струва си да се помни, че не е безопасно да се вдишват газове при изгаряне на трупи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите коминната тръбаКак да почистите коминната тръба
Пещи за продължително изгаряне за лятна резиденцияПещи за продължително изгаряне за лятна резиденция
Как да проверите течението в коминаКак да проверите течението в комина
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Как да подобрим течението в коминаКак да подобрим течението в комина
Как да направите комин за собствени ръце burzhuykiКак да направите комин за собствени ръце burzhuyki
Как да поставим печкатаКак да поставим печката
Как да ремонтирате самата фурнаКак да ремонтирате самата фурна
Комини за пещиКомини за пещи
» » Как да почистите комина
© 2021 BggeHat.com