Как да подобрим течението в комина

Всички собственици на печка, камина или котел за твърдо гориво или газ знаят какво е тялото и колко е важно за правилното функциониране на цялата отоплителна система. Но, как да се подобри течението в комина с недостатъчна якост, не е известно на всички. Нека да разберем всички тънкостите на процеса.


Какво е това?


На ясен език, обяснявайки какво е просто издърпване, е силата, с която продуктите от изгарянето се извеждат през комина. Ако всичко върви по план и димът се ерозира извън къщата, тогава има обичайното сцепление. В обратния процес, когато всички димни газове и децата влизат в стаята, това се нарича обратна тяга. Това е доста опасно, защото е трудно да се контролира неговата власт. Твърде много продукти на изгаряне в стая с хора могат да предизвикат главоболие, отравяне и дори да задушават. (Виж също: Комини за пещи)


Причини за недостатъчно сцепление


За да избегнете това, е важно да знаете как да увеличите течението в комина, когато естествената му сила е недостатъчна за безопасното използване на котли и камини. За да знаем как да премахнем отрицателните процеси, е необходимо да знаем какво ги е провокирало. И едва тогава се пристъпва към разрешаване на проблемите.

Най-честите причини за лошото сцепление:



  • Затворен капак на комина - се случва най-често. Той се намира между котела и канала за дим, той може да се движи и да се затваря в резултат на дори случайно незабележимо движение.

  • Непрекъснато време на улицата, ниско атмосферно налягане, значителни валежи или твърде големи люлки извън и в помещението - най-дребният проблем, който лесно и бързо се решава.
  • (Виж също: Ротационни пещи)
  • Недостатъчната височина на комина е дизайнерът, строителят или собствените недостатъци, които купиха материали, които биха могли да бъдат фиксирани, но съвсем приложими за собствениците. Освен това е налице лесен и евтин начин за отстраняване на всички възможни решения на проблема.


Добър комин



  • Пропуснати пътища за дим - небрежността на собствениците преди началото на отоплителния сезон, състоянието на димните канали трябва да бъде проверено преди началото на всеки отоплителен сезон. Най-лесният начин да направите това е да поставите огледало в камината или котела с чаша нагоре и да видите дали небето се вижда през тръбата или нещо, което го пречи. Дори и небето да е видимо, коминът може да не е достатъчно голям за необходимия натиск на котела.

  • Слотовете или недостатъчното запечатване на ставите, преходите и частите на комина са също и оздравителна ситуация, която не изисква големи инвестиции или радикални строителни работи.
  • (Виж също: Ремонт на тухлена фурна със собствените си ръце)

Премахване на проблемите


Знаейки какво причинява липсата на сцепление в котела, ще търсим решения на проблеми. Най-често срещаните начини да се направи течение в комина, без допълнително оборудване:



  • Отворете клапана и това автоматично и незабавно премахване на връщането на течението в комина.

  • За да затоплите тръбата отвън - тя помага, когато вали вън, има силна мъгла или просто висока влажност. За загряването е необходимо в горната част на изхода на комина да изгори хартия, парцал или вестник. Това леко повишава температурата на тръбата в комина.

  • Малката височина на комина се елиминира чрез замяна на късата тръба с по-висока. В идеалния случай - не по-малко от 3 метра.
  • (Виж също: Как да почистите коминната тръба)
  • Слотовете и дупките се запълват с циментова замазка, временно запечатани с уплътнител или заварени с метал. В края на отоплителния сезон всеки плаща щателно и проверява проекта.


Запушен комин



  • Почистете комините, а не само тунела от котела до тръбата, а самата тръба. Възможно е да има пера от птици, останки от случайно летящи птици или големи комаси, но най-често това е сажди. Тя може да бъде прахообразна, като пепел и разположена в тунел между котела и тръбата. Такъв боклук се почиства с лопатка, фурнир или друго устройство от задната врата на тунела. Друг вид сажди, които се появяват в резултат на използването на борови дърва с голям процент съдържание на смола или чрез честото използване на сурови дърва за отопление. И в двата случая ще се появи твърд сажди, които слоеве ще се придържат към стените на комина и периодично тези слоеве отпадат, блокирайки пътя за изхода на дим. За да почистите тази сажди, трябва да направите това: залепете кабел върху пръчката, който е равен на височината на комина, и прикрепете свързван парцал или нещо тежко до края на този кабел. Диаметърът на тази топка трябва да бъде такъв, че да преминава лесно в отвора на комина. Също така, неговата достатъчна тежест е важна за разрушаването на утайките по стените. От стълбите този снаряд се хвърля в комина и се издърпва от въжето. По този начин, саждите слоеве се почистват и счупват. Те ще паднат или в тунела, или директно в котела, откъдето ще бъдат извлечени доста лесно.


Специални инструменти


Принудително натоварване в комина също е възможно и ще доведе до точно желания ефект, гарантира безопасност, премахване на възможността за обратна тяга на всички. За тази цел са изобретени механични и електрически устройства. (Виж също: Комини за камини)

Дефлектор - Това устройство е вид защитна стена срещу вятър, който насочва дима и други продукти на горене от тръбата в посока на вятърът духа, изключва въздушното съпротивление и сцепление, а напротив, увеличава последния, създаване на оптимални условия на околната среда за него.

Не по-малко успешно увеличаване на течението на комина може да гарантира ротационна турбина. Това механично устройство е фиксирано към ръба на тръбата и независимо от посоката на вятъра и силата му се върти в желаната посока. Този процес се придружава от почти естествено увеличаване на теглителната сила на котела.

Проверка на течението на комина



Едно евтино и ефективно подобряване на течението в комина ще се дължи на дим вятър. Той е инсталиран на върха на тръбата, което намалява ефекта от вятърните течения върху течението вътре в комина. Освен това е невъзможно да се обмисли обръщането на такова въздухоплавателно средство от силен вятър, което опростява поддържането му.

Ако в комина няма тракция, можете да използвате изсмукване на дим. Това електрическо устройство е банален вентилатор с мотор. Той насилствено издърпва продуктите от горенето и ги изхвърля.


Как да избегнем проблеми с тягата


За да не се налага да мислите как да увеличите течението в комина и как да го постигнете, винаги трябва да следите всичко свързано с отоплението, като започнете с процеса на създаване на чертежите и целия период на използване. Недостатъчното натоварване може да се дължи на неправилно проектиране, свързване на части, малък комин, голямо количество пепел в котела, дупки в тунела или лоша изолация на самата тръба.

По време на строителството на отоплителната система, е необходимо да се следи за качеството на работата, за всички стави и фитинги, както и други дреболии, за да се уверите е създадена решетка samovysypaniya пепел - решетка. Дворът за пепел трябва винаги да е достатъчно отворен, за да осигури пълна циркулация на въздуха в камината, котела или печката. Самата тръба за предпочитане е изолирана с минерална вата върху азбестов лист. Долната част на комина в надморска височина до 1,5 м може да бъде завършена с гипс, в който се поставя пластмасовата пяна. Това ще ви предпази от внезапни температурни промени и значителна стагнация на комина.

Пепелта трябва редовно да се почиства и изважда от котела, така че да не пречи на преминаването на въздуха и изтичането на дим. По същия начин е важно поне 2-3 пъти годишно да се почисти комина от саждите и от самата тръба от продуктите на изгаряне, които са се настанили върху нея.

комин

Внимавайте да не изпускате разтвор, камъчета, без пукнатини. С течение на времето, запечатайте всички пукнатини и други дефекти. И за да се избегне влизането в комина на птици, отломки и валежи, струва си да се грижите за козирката, решетката или други защитни устройства за дупката на тръбата. Ако имате пари и желание и може да бъде инсталиран в регулатора за регулиране на натоварването. Той ще нормализира апетита и ще се погрижи всичко да е правилно.


Някои забрани и ограничения


Преди да инсталирате някое от изброените в тази статия устройства, трябва да разгледате всички аспекти на монетата. В края на краищата ще има и негативни последици. Например, седиментът по стените на комина ще се увеличи, вероятно прекомерно образуване на сажди, дори когато се използват подходящи дърва за огрев или газ. Важно е да се запознаете с конструкцията и правилата и правилата на газовите услуги. Не винаги им е разрешено да инсталират други нововъведения, за да подобрят натиска в котела. По-добре е да документирате всичко, да плащате и да кандидатствате за инсталиране на специалисти, което ще премахне възможните предупреждения, писмени забрани и глоби.



Не е задължително, но се препоръчва, за да се отстранят всички дървета и храсти, с богат коренова система в радиус от 1,5 м от комина, в противен случай корените ще подкопае основите и да провокират появата на пукнатини в комина. Последица от пукнатини ще бъде недостатъчно сцепление.



Ако няма тракция постоянно и повечето методи не влияят на ситуацията по никакъв начин, по-добре е да се обърнете към пекар или друг специалист в държавния или частен кантор. Той ще оцени ситуацията на място, ще даде добри съвети. Ще си струва парите, но в резултат ще бъде по-евтино, отколкото да изпробвате грешките и ненужните разходи, за да намерите изход и панацея за недостатъчно сцепление.

Бъдете бдителни и след всякакви трудности с дърпащата сила на камината или котела, наблюдавайте и проверявайте дали всичко е наред. Безразсъдността в такава ситуация е изпълнена с увреждания на мебели, местни пожари или по-сериозни проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да увеличите течението в коминаКак да увеличите течението в комина
Как да проверите течението в коминаКак да проверите течението в комина
Изпускане в котелната пещИзпускане в котелната пещ
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Как да почистите коминаКак да почистите комина
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Пещ на дървени стърготини със собствени ръцеПещ на дървени стърготини със собствени ръце
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Какъв трябва да бъде размерът на камината за нормална работаКакъв трябва да бъде размерът на камината за нормална работа
Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…
» » Как да подобрим течението в комина
© 2021 BggeHat.com