Изпускане в котелната пещ

Купуват частни домове, много изграждат пещ за отопление на помещенията. Печката или котелът трябва да имат камина или камина. Това е зоната, в която материалът гори. Ако не е достатъчно кислородът, отоплението ще се извърши с големи топлинни загуби. Изхвърлянето в пещта или течението на котела е един от най-важните параметри. Съществуват правила, чрез които се измерват, увеличават, намаляват, ако е необходимо.


Тръгване като физическо явление


Преди да разгледате характеристиките на конструкцията на пещта, трябва да разберете какво е изхвърлянето в пещта. Освобождаването или натоварването е намаление на налягането на продуктите от горенето, въздуха, поради което се осигурява потокът на средата през каналите на конструкцията до зоната с ниско налягане. Обичайно е да се прави разлика между два вида натиск: (Виж също: Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце)



  • Естествено - се осъществява под влиянието на архимедовата сила. В пещта или котела въздухът се подава директно към горелката или решетката. По време на горенето се образува горещ въздух. Частично се охлажда от навлизането на нов въздух, отчасти поради контакт със стените на пещта. Горещият въздух ще се издигне до тръбата. Колкото по-дълго е тръбата, толкова по-силно е тягата.


За да се контролира процесът, е възможно да се покрие дупката, през която влиза новият въздух. Много често в малките битови котли и печки, природната тежест е толкова добра, че дори се изисква намаляване. Единственият недостатък е, че колкото по-висока е температурата на околната среда, толкова по-ниска е разреждането. А също и с лошо регулиране на студения въздух ще има толкова много вътре, че печката няма да се загрее;



  • принудени - с помощта на специални механични устройства. Обикновено за неговото създаване използвайте изсмукване на изгорели газове - механизми на лоб, вентилатори. Недостатъкът на такова устройство е, че разрязването намалява като разстояние от механизма и предимството е, че чрез контролиране на скоростта на въртене е възможно да се промени теглителната сила.
  • (Виж също: Брикети за пещи за пещи)

Освобождаване в пещта

А отработените димни газове изискват много електричество, шумно при работа. За малки фурни и котли е по-добре да изберете варианти с феновете. Обикновено, заедно с принудителния течение, всяка система ще има естествена, но те не винаги са насочени.


Размери на пещта за отлично изгаряне


Когато поставите пещта самостоятелно, трябва да знаете как да подредите пещта правилно. Също така, това знание може да се изисква при избора на камина. Камината е правоъгълна камера, в която гори горивото. Винаги има много високи температури и затова трябва да използвате специални материали. Стандартните размери са с размери 25х38 см. Височината е около 80 см. Най-често камерата се използва за изгаряне на дърва, торф, въглища.

Дизайнът е такъв, че изхвърлянето в пещта е еднакво. Пещта има задължителна част - решетка, както и пепел. Решетката е разположена малко под вратата за пълнене на горивото. На него ще бъде дърво, торф, горими материали. Има дупки в него, за да се осигури въздушен поток. Пепелникът е дупка в пещта под пещта, която е необходима за подобряване на сцеплението. Долната част на пещта под решетката е пепелник, където ще се събират отпадъци. (Виж също: Как да увеличите течението в комина)

Има три фигури, които определят размерите на пещта:



  1. Създаване на максимална температура. Колкото по-висока е температурата в пещта, толкова по-продуктивна ще бъде изгарянето. Температурата зависи до голяма степен от размера. Широката пещ е лоша, тъй като продуктите от горенето под формата на сажди бързо ще се изкачат и се установят по стените на тръбата, влошават течението и няма да имат време да се затоплят. Ефективността се изчислява както за пещите, така и за котлите. Модерен дизайн може да достигне 90 за пещи за изгаряне на дърва. За да възпроизведете такива условия, трябва да направите ширината на пещта около 25 см, а дължината е необходимо за дневника. Обикновено дълбочината варира от 50 до 63 см.

  2. Използване на огнеупорни тухли за вътрешността на пещта. От този материал е лесно да се създаде дизайн от всякакви размери, а материалът също издържа на високи температури.

  3. Височина на камината. Трябва да бъде такава, каква височина е възможна пламъка. Обикновено пламъкът от дърва е по-висок от пламъка на въглищата. Ако пещта се използва като плоча, тогава височината на пещта не надвишава 40 см, а за отопление на помещението е по-добре да изберете 70 см.


Изпускане в котелната пещ


Измерване на вакуума


При аварийни ситуации извънредните ситуации са крайно нежелателни, колкото зависи от тях, може да има жертви сред присъстващите. Но дори и в малка къща печката или котелът трябва да работят правилно. Много сензори непрекъснато наблюдават работата на устройството. В пещта има сензор за размразяване. Има няколко различни дизайна на датчиците, основното е, че работи правилно.

Сензорът може да измерва разделителната способност или да отговаря на определена стойност. В предприятията от сензора сигналът се предава на предупредителното устройство: светлина, звук, електромагнит. А служителите или автоматиците предприемат мерки за стабилизиране на ситуацията. Например, притокът на въздух или гориво може да бъде намален. Предприетите мерки зависят от дизайна на конкретния котел или пещ.


Първа пещ на пещ и проверка на тягата




След като пещта е подредена, е необходимо да направите две неща: да й позволите да изсъхне и да определи качеството на газенето. Отнема седмица, за да изсъхне фурната. За този период всички врати са оставени отворени, фурната е издухана. Можете да изгорите хартия и чипове в малки количества. Ако не го позволите да изсъхне напълно, може да бъде крекинг на материала в бъдеще.

За да разберете колко топлина пещта ще даде, проверете тягата. Това зависи от:



  • гладкост на вътрешните стени, включително стените на пещта и комина;

  • височина на тръбата - не по-малко от 5 метра. Обикновено използвайте препоръката, че колкото по-високо е, толкова по-добре.


Пробните камери се извършват бавно. Първо, винаги изгаряйте хартия и чипове, а след това запалват дървото. Възможно е да има дим в помещението. Това показва не много добър проект. Понякога проблемът се решава чрез изгаряне на хартия или чипове в комина. Пурпурният пламък показва непълно изгаряне на горивото. Ще има много сажди, утаени в комина и стесняване на дупката.

Първа пещ на пещ

Ако пожарът е сламено жълт и димът е безцветен, тогава фурната е сгъната правилно. Проверете сцеплението със специално устройство. Ако не е налице, можете да използвате обикновена хартия. Един лист или лента хартия леко се довежда до отворената врата на пещта. Ако тече в поток въздух към пещта, тя ще бъде изтеглена навътре, след което няма проблем. Добре изградена фурна може да украси камина часовник. Тя не само ще отоплява стаята, но и ще бъде естетически привлекателна.


Готови пещи


За да не се мъчите с въпроса за избора на размера на пещта за добра сцепление, можете да закупите готови версии. Днес пазарът представлява голям асортимент от подобни продукти. Предимството на тази пещ е, че тя е направена съгласно всички правила, надеждна и лесна за сглобяване.


От META група


Целият четири варианта за пещи за камини се произвеждат от META:



  • ARDENFIRE - META от чугун във Франция. Този модел има огнеупорни стъкла за мониторинг на процеса. Те имат добро разсейване на топлината, са издръжливи. Всички съединители са допълнително запечатани със специален кабел.

  • EUROKAMIN - всички модели се сглобяват от части, произведени в Европа. Те също така са оборудвани със специални очила. Пещта се характеризира с добро пренасяне на топлина, устойчивост на високи температури.

  • METAFIRE - пещи, предназначени за камини. Основата е направена от стомана, камерата допълнително е изработена с огнеупорни плочи. Върховете на тези модели могат да се регулират на височина, а стъклото също е интегрирано. Цената и качеството на тези модели са добре балансирани.

  • Caminetti е едно от новостите. Чугунната пещ от вътрешната страна е изработена от висококачествена стомана. Има топлоустойчиво стъкло. Характеризира се с бързо загряване на помещението, има малки размери, естетически красива.


META пещ


От Кейди


Шведските инженери са известни със способността си да работят с чугун. Caddy Tops отличава качеството на използвания чугун на първо място. Технологиите за нейното производство и преработка са класифицирани. От много време те усвоиха тънкостите на работата с този материал. По тази причина всеки продукт отличава:



  • висока ефективност. Отоплителната станция започва в момента, в който се запалва само огънят. В допълнение към чугун, в строителството се използва оливски камък, който натрупва топлина и му дава дълго време;

  • намален разход на гориво. Температурата ще се поддържа на закрито за дълго време, без да се налага често да се подава гориво:

  • издръжливост. Всеки продукт може да издържи повече от една година работа, гаранция до 10 години.


Логическо общо


Освобождаването в пещта осигурява равномерно нагряване на помещението. Това е обикновен физически процес, който е достатъчен за устройството за отопление в малки къщи. Качеството на натоварването се определя до голяма степен от формата и размерите на пещта. Той може да бъде сгънат ръчно или купен готов. Предимствата на готовия са, че неговият дизайн е проектиран да увеличи максимално ефективността. В зависимост от предложеното гориво, дизайнът на пещта може да се промени.

Необходима е предварителна камина, за да се определи качеството на тягата. В бъдеще, ако се изисква постоянен мониторинг на този параметър, се използват специални сензори. В зависимост от вида на котела или пещта се използват сензори с различен дизайн.

Когато камината или печката е готова, трябва да бъдат украсени. Днес това не е просто устройство за отопление, но и част от интериора. Много често получават часовник от порцелан. Това е траен материал, който не се страхува от високата температура в близост до камината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как схемата за парно отоплениеКак схемата за парно отопление
Печката на БутаковПечката на Бутаков
Камини печкиКамини печки
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…
Всичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котлиВсичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котли
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Отоплението на фурната все още е актуалноОтоплението на фурната все още е актуално
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Какво представлява котелът за хидролиза?Какво представлява котелът за хидролиза?
» » Изпускане в котелната пещ
© 2021 BggeHat.com