Как да увеличите течението в комина

Много домове сега са оборудвани с различни отоплителни инсталации, независимо дали става дума за камина, котел или печка, и много други. Разбира се, един от най-важните компоненти на устройството е комин, през който се изхвърлят продукти от изгаряне, дим от помещението. Как да увеличите течението в комина след използване на нагревателя или в процеса на изграждане на комин - има много възможности. Натискът, на първо място, зависи от температурата и налягането. И тук имаме предвид показатели, свързани с въздуха и тръбата.

Студеният въздух в сравнение с топъл въздух има по-висока плътност и специфично тегло. В резултат на спада на налягането, студеният въздух изтласква топло отвън, което всъщност причинява сцепление. Най-доброто сцепление се формира при най-студената температура на въздуха, докато в топлото време нивото му значително се намалява. Съществуват обаче и такива моменти, че в студено време се формира обратна тяга. (Виж също: Монтаж на комини за котли на твърдо гориво)



Изчисляването на течението на комина се изчислява лесно, като се използва следната формула: hc = Hd * (р-pg) (mm вода). В този случай, за себе си HC Род получи, и за Nd - най-ефективен елемент на тръбата, т.е. продължителността на времето, която се простира вертикално от пещта към дюзата. Плътността на въздуха в тази формула е показана от експонента pB, докато плътността на веществото от изгарянето на горивото е р2. Най-удобната и разбираема стойност на тягата се получава чрез преместване, където 1 mm вода е равна на 0,0001 kg / cm2.



По-рано беше по-лесно да се измери нивото на тягата с анемометър. Днес такова устройство на пазара е представено от ново поколение, докато неговата цена е забранена, затова не всеки може да си го позволи. Отказвайки да закупи такова скъпо устройство, е възможно да се измери течението в комина с помощта на импровизирани средства.

Така че най-лесният начин е да измервате листовете с тоалетна хартия. В този случай е необходимо да внесете листа в комина и да видите дали се движи. Ако движението е станало, тогава има тяга. Също така е добре да проверите с помощта на изчезнал мач, повдигайки го, лесно можете да определите посоката на качулката в посока на мъглата. (Виж също: Комини за камини)

комин

Освен това можете да определите натиска от следните фактори:



  1. Димът в стаята показва връщане назад.

  2. Появата на шум от страна на комина и бял оттенък на пламъка показва твърде силно ниво.

  3. Пламъкът с тъмно червен цвят показва ниско ниво.

  4. Златният или жълт пламък показва нормално ниво.


Обратна тяга и преобръщане


Един от най-необходимите елементи, които осигуряват нормалното функциониране на отоплителното тяло, е тягата. Недостатъчното извличане води до непълно изгаряне на гориво, което води до образуването на значително количество дим в стаята, тъй като не може да се извади. Такава неизправност застрашава появата на пожар или най-малкото уврежда здравето. Обаче нивото на малка тяга не е единственото отклонение, тъй като едно високо ниво също не е нормално явление. В този случай, притискащата сила, в допълнение към вятъра, също загрява и изстудява навън, което може да увреди обличането на комина, чието прегряване ще доведе до нежелано напукване.

Обратната тяга се нарича промяната на потока, така че димът, вместо да бъде изтласкан, се връща в стаята, причинявайки силен дим. Причината за връщането в комина не е сама, целият им комплекс: (Виж също: Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде)



  • Тръбата с недостатъчен размер е твърде ниска. В резултат на това разликата в налягането не е достатъчна, за да се създаде нормално ниво, може да е напълно отсъстващо.

  • Грешни изчисления в дизайна. Връзката между височината на тръбата и нейния диаметър с пещта се подразбира.

  • Наличие на зона на вятър. Това явление възниква, когато има сграда близо до къщата с по-висока височина.
  • (Виж също: Изграждане на камина със собствени ръце)
  • Голям брой тесни димни канали, водещи до задържане на газ.


Обратна черта



  • Недостатъчна вентилация на помещенията, недостиг на свеж въздух или липса на него.

  • Климатични условия. Това предполага наличието на силни пориви на вятъра, разпространението на висока температура на въздуха, висока влажност, валежи.

  • Монтаж на комин под хребета на покрива, което води до преобръщане на течението.

  • Непочистено почистване на комина, т.е. наличие на блокиране.


След като се занимаваме с причините, въпросът "защо е връщането в комина?" Вече няма да измъчва собствениците на отоплителни уреди. Друг проблем е преобръщането на тягата, което се дължи на малките размери на тръбата. В този случай вятърът се счита за пряк виновник на това явление.



От само себе си се разбира, че близо до хребета на покрива има вихри на въздушния поток, насочени надолу. Изходът от комина, построен от склона на склона, заплашва да изхвърли всички изхвърлени газове и да пуши обратно в къщата. За да се гарантира, че преобръщането на течението в комина не усложнява живота, е необходимо внимателно да се обработва конструкцията на изхода на тръбата. (Виж също: Ремонт на тухлена фурна със собствените си ръце)



На първо място, продукцията трябва да бъде изведена не по-малко от половин метър над нивото на плоския покрив. Същото правило трябва да се спазва и по отношение на хребета или парапета във варианти с построена конструкция, където разстоянието до тези елементи не надвишава 1,5 метра. Второто важно правило е инсталирането на изхода над парапета и билото на разстояние до тях от 1,5 до 3 метра. Третото правило е да поставите изпускателната тръба на един ред от билото до хоризонта под ъгъл от 10 градуса или над него. Това правило важи за отдалеченост, по-голяма от 3 метра.


Премахване на причините за обратната мощност




Лошото течение на комини изисква незабавно премахване на този проблем, тъй като много хора често прибягват до използването на специален регулатор. С негова помощ е лесно да се контролира нивото на потока и, ако е необходимо, да се създаде. Автоматичният контролер на комина се произвежда в няколко варианта. Това може да бъде стабилизатор на комини или вентилационен стабилизатор.

Проверка на комина и течението

Разбира се, устройството за комина е насочено към регулиране на въздушния поток. В същото време се отличава с увеличена икономика, която не може да се радва. Освен това спестяванията се постигат и чрез контролиране на разхода на гориво. Такова устройство гарантира ясно функциониране на комина, във връзка с което външният вид на продуктите от горенето в помещението ще бъде невъзможен.

Вентилационният стабилизатор осигурява помещение и фурна с необходимата въздушна обмяна. Стабилизаторът е произведен под формата на аеродинамичен дизайн и има два вида инсталация - у дома или на улицата като самостоятелно устройство. Поради използването на това устройство, всякакви миризми или неприятни разпенвания ще бъдат изключени в стаята.

Също така това устройство помага за намаляване на развитието на мухъл и други вредни гъбички. Изключително удобно е да се използва в отделение с комин стабилизатор. В допълнение към тези устройства, проверката на течението в комина ще идентифицира причините за неговото отсъствие, след като елиминира това, работата на тръбата отново ще бъде на височина.


Устройства за подобряване на сцеплението


Дългоочакваното изхвърляне на обратната тяга се постига чрез използването на различни устройства. В допълнение, потребителите могат да закупят ограничител на тежестта на комина, за да намалят нивото си, ако тягата е твърде силна. На текущия пазар устройствата, които подобряват нивото на натоварване, са:



  • дефлектори;

  • ротационни турбини;

  • вентилатори за комини;

  • изпомпване на дим;

  • вентилатори на дим;

  • шапки;

  • чадъри;

  • фарове за мъгла.


Коминът отива на покрива

Дефлекторите на комините са аеродинамична структура, която допринася за подобряване на чертежа чрез отклоняване на въздушните потоци. Използването на това устройство допринася за увеличаване на тягата и увеличаване на ефективността на комина.

Най-простата система гарантира качествена работа. усилване система е изключително просто: отразена от покрива на потока в отделението с страничен вятър, насърчаване смучене дим, и това повишава капака. В допълнение, това устройство предотвратява възможността за преобръщане на тягата. Единственият недостатък е лошото представяне при липса на вятър.

Ротационните турбини са механични устройства, предназначени за монтаж над главата на тръбата. Укрепването на сцеплението става чрез вятърна енергия. Поради факта, че турбината винаги се върти в една посока, независимо от посоката и силата на въздушните маси, има надраскване над отвора на комина, което предизвиква увеличаване на тягата. В допълнение към укрепването на турбината се предотвратява влизането на нежелани предмети в комина. Сред минусите си струва да се отбележи пълната липса на работа при отсъствие на вятър, а при силни пориви ще бъде осигурено увеличение на тежестта.

Кожухарските котли служат като защитно устройство, предотвратяващо влиянието на вятъра върху ефективността на комина. Добре обмислен дизайн, дори и с най-силен вятър, позволява на устройството да се обърне срещу вятъра и да предпази комина от вятъра. Студените летви допринасят за нормалното функциониране на сцеплението и, ако е необходимо, да я подобряват.

Вентилатор за дим - топлоустойчив вентилатор, задвижван от електричество, и поемане на инсталацията на комина. С негова помощ е по-лесно просто да се укрепи сцеплението поради принудително извличане.

Най-новите устройства могат да отговорят на въпроса как да се намали течението в комина, тъй като те действат като защитна конструкция, предотвратявайки проникването на утайки в дупката на тръбата. Има отлични декоративни елементи, които допринасят за намаляване на сцеплението. Единственият недостатък на такива устройства е образуването на агресивен кондензат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изпускане в котелната пещИзпускане в котелната пещ
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Как да почистите коминаКак да почистите комина
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?
Как да подобрим течението в коминаКак да подобрим течението в комина
Устройството на тухлен комин за газов котелУстройството на тухлен комин за газов котел
Какъв трябва да бъде размерът на камината за нормална работаКакъв трябва да бъде размерът на камината за нормална работа
Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройствоКамина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…Защо зимата дръпнете в камината повече, отколкото през лятото, причините за появата на обратен…
» » Как да увеличите течението в комина
© 2021 BggeHat.com