Пещ на дървени стърготини със собствени ръце

Нарастването на цените на енергията насърчава хората да намерят начини да получат максимално количество енергия от преди изоставени източници, като домакински отпадъци, използвано петрол, стари автомобилни гуми. Пещта на дървени стърготини за продължително изгаряне се счита за най-обещаващата за днес. Какво оборудване може да се намери на съвременния пазар? По принцип това са пиролизни пещи върху дървени стърготини, чиято конструкция се състои от две камери за горене. Но мнозина не искат да купуват готови устройства и планират сами да го построят. Така че, как да подредите печката на дървени стърготини със собствените си ръце?


Колкото по-малка е площта, толкова по-малко топлина


Най-големият ефект се постига в пещта на продължителното изгаряне на дървени стърготини с връзка към него с водни или въздушни контури. Този дизайн може да се използва като печка нагревател за дървени стърготини. Термичната площ на пещта при пълно натоварване не надвишава 1/3 от общата площ. (Виж също: Улична печка-грил със собствени ръце)

Пещи за продължително изгаряне на дървени стърготини

При използването на тази подредба топлинната енергия напуска комина. Можете да опитате чрез увеличаване на дължината на преминаването на комина през топлата стая, за да получите повече топлина. Но по този начин не може да се нарече рационално, а в някои случаи поради площта и дизайните характеристики на помещенията, просто е невъзможно да се реализира. Предимството на фурната върху дървени стърготини е простотата на нейната конструкция, ще ви отнеме до няколко часа, за да я изработите от материалите, които са на разположение.


Дизайн на вътрешни и външни кръгове


За отопление на помещения с впечатляващ размер, трябва да инсталирате въздушна или водна схема. В този случай съществуващата версия на пещта ще изисква усъвършенстване - инсталирането на външна или вътрешна верига за димни газове. Единствената разлика е в долната позиция на комина и веригата, през която преминават горещите димни газове.

Пещта на стърготини с външен контур ще трябва да бъде снабдена с по-масивен метален капак с дебелина на листа най-малко 5 мм, подсилен на ръбовете. В противен случай, под влияние на висока температура, капакът незабавно води. Благодарение на въвеждането на промени в дизайна, термичната площ на пещта се е увеличила значително без удължаване на комина. Размерът на пещта остана непроменен. (Виж също: Фурна Bubathon със собствени ръце)

Вторият вариант включва инсталиране на вътрешна схема в съществуваща пещ. В резултат на това топлинната площ също ще се увеличи. Единственият недостатък на тази инсталация е намаляването на обема за товарене на стърготини.



ВНИМАНИЕ: устройството на тази верига няма да бъде особено трудно - просто трябва да инсталирате контейнер с по-малък диаметър вътре в цилиндъра и да пренаредите комина. По този начин леко подобрение може значително да увеличи ефективността на използване и ефективност на прост, на пръв поглед пещ за изгаряне на дървени стърготини.



Стари принципи в новия дизайн


Самоизработената фурна на дървени стърготини ви позволява да създавате устройства с още по-ефективни дизайни и модификации. Помислете за по-подробно конструирането на котела. За производството на котел без регистър, ще е необходимо: (Виж също: Карта на сайта)



  • Тръба с дебелина на стената 10 мм и диаметър 400 мм. Ако се използва тръба с по-тънка стена, животът на котела ще бъде значително съкратен.

  • Тръба с диаметър 76 мм ще служи за изграждане на пепел. Този елемент винаги може да бъде заменен по време на изгарянето, така че дебелината на стената не играе съществена роля.

  • Дебелина на ламарина не по-малка от 10 mm за производството на капака. Капакът трябва да бъде укрепен по периметъра на ръба.
  • (Виж също: Газова фурна със собствени ръце)
  • Диаметър на тръбата от 100 мм за създаване на комин.


Домашна печка на дървени стърготини



ПРЕПОРЪЧВА: Подгответе материалите, необходими за работа, за да не бъдат прекъснати. Така че не само ще спестите време, но и ще спестите енергия.



Спомнете си, че котелното устройство включва три съставни елемента:



  1. Пушената тръба.

  2. Капак на котела.

  3. Котел с регистър и комин.


Изграждане на котела на дървени стърготини


Как да се направи такъв котел дизайн независимо? Дъното на котела ще служи като тръба с диаметър 400 мм, от едната страна на която ще трябва да заваряте щепсела. Височината на котела се определя в зависимост от предназначението му. Изчислението се основава на следните данни: една чанта от дървени стърготини поддържа нормалната работа на котела за 8 до 10 часа.



ЗАБЕЛЕЖКА: Котелът, чиято височина достига 1500 мм, при пълно пълнене може да работи без презареждане до 40 часа. (Виж също: Фурна за самоизгаряне)



Покритието на котела е изрязано от дебелина на метала 10 мм. Формата няма фундаментално значение и може да бъде произволна. В центъра на капака ще трябва внимателно да изрежете отвор с този размер, така че да може да се вкара тръба с диаметър 76 mm. Разстоянието между двата компонента не трябва да е твърде голямо.





Ние препоръчваме като се вземе предвид факта, че у дома нарязания дупката в дебел метал с гладки ръбове е доста предизвикателна, производството струг дебела шайба. 76-ата тръба трябва свободно да влезе в нея и същевременно да скрие неравностите в отвора на капака. Използвайки електрическо заваряване, ще трябва да заварявате шайбата към капака. В резултат на това ще бъде получен идеално гладък отвор с идеален вход на 76-ата тръба.



Гориво за пещта - дървени стърготини

За да се получи клон за комина, ще бъде необходимо да се заваря една тръба от 100 мм от страната на горната част на корпуса. Основният дизайн на котела е готов. Остава да се направи пепел. Вентилаторът се състои от тръба с диаметър 76 mm, дължината на която е равна на височината на котела. 3-4 броя армировки са заварени към долната част, за да се увеличи дължината на вентилатора с 100 - 150 mm. На това разстояние вентилаторът се издига над покрива. След това, с мелница във вентилатора, е необходимо да отрежете отвори с дебелина 5-7 mm и дължина 100 mm. Те са една трета от дължината на пепелта.


Пещ и комин


Как да се осигури функционирането на фурната и как да я използваме? Вдлъбнатината на тръбата се вкарва директно в пещта с щифтовете надолу, така че те да почиват на дъното, а лопатата в същото време се намира в центъра. Когато се зарежда гориво, компактните дървени стърготини се зареждат на нивото на комина. Ефективността и продължителността на работа директно зависят от това колко плътно подсилени са стърготините.

За да се улесни запалването на пещта, вентилаторът леко се люлее на страните, за да образува малка пропаст между зареденото и компактното гориво и самия вентилатор. Пожарът може да се запали дори и без предварително монтиран капак, пръскайки около 50 грама бензин или керосин, но е по-добре да монтирате капака незабавно.



ПРЕПОРЪЧВА: инсталирайте на пепел или комин амортисьор, за да регулирате тягата. След пожара капакът е покрит с ¾ дупки. След 2-3 минути затворът се отваря и се регулира необходимото подаване на въздух. След изхода на пещта в режима на работа, ясно се чува звук.



Монтиране на регистъра на бойлера за охлаждащата течност


За да свържете котела към отоплителната система, трябва да инсталирате регистър в изхода на котелния котел. Колкото по-близо е регистъра в котела, толкова по-ефективно е работата на котела. Повишаването на ефективността на котела допринася за топлоизолацията. За да се създаде изобилие от топлинна радиация в котела, то е покрито с тухли близо до стените, в резултат на което изчерпващите се горещи газове се втурват в комина. А благодарение на амортисьора, монтиран в комина (след регистъра), става възможно да се регулира работата на котела и температурата на нагряване на охлаждащата течност.



ВНИМАНИЕ: Възможно е също така да се покрие повърхността на котела и регистъра с базалтова вълна, като се направи обвивка от калай.



Инсталиране на котли непрекъснато


Ако за вашия регион дървени стърготини са достъпни и евтини суровини, тогава при постоянно монтиране на котела може да действате по-рационално.

Инсталация на котела

За "фундаменталната" инсталация на котела:



  • Постоянно изкопайте фундаментната шахта с необходимите размери за котелното устройство.

  • Подредете основата в дъното на изкопа.

  • Укрепване от пресяването на стените на ямата.

  • Инсталирайте котела в ямата.

  • Подредете върху периферията на котела, вътре в топлоизолацията на фундаментните шахти.

  • Топлоизолацията на котела покрива отделно, така че да може да се отстрани.

  • Свържете охлаждащите линии.

  • Изолирайте регистъра.

  • Свържете комина.

  • Стартирайте работата на котела.

  • Резултатът от изгарянето на горивото ще бъде малка шепа пепел и комфортна температура в отопляемата стая.



ВНИМАНИЕ: стриктното изпълнение на този план ще ви позволи да завършите работата възможно най-скоро.



Струва си да се отбележи, че инсталирането на котела по този начин може да се извършва извън отопляемите помещения. За да направите това, горната част на котела трябва да изгради кутия и да изолира тръбопроводите с помощта на топлоизолационни материали. Тази версия на бойлера ще ви спести от всякакви караници и няма да изпере излишното пространство в стаята.



ВАЖНО: при желание уредът може да се подобри чрез инсталиране на температурен сензор, интелигентен термостат, както и амортисьор за регулиране на течението на котела чрез електрическо задвижване. Увеличаването на ефективността ще бъде улеснено и от инсталирането на високоефективен регистър. Свързването на всички елементи с една верига в крайна сметка ще доведе до ефективен агрегат, способен да поддържа определен температурен режим.



Пещта, функционираща на дървени стърготини, е отличен избор за икономични собственици на жилища. Това оборудване ще се нагрее дори при най-тежките студове, без да се изисква време и усилия за поддържане. На сайта можете да научите повече за възможностите за отопление на къщата, ако е необходимо, можете да получите експертни съвети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Дългоотопляема пещ със собствени ръцеДългоотопляема пещ със собствени ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
Фурна за самоизгарянеФурна за самоизгаряне
Дълготрайна пещ със собствени ръцеДълготрайна пещ със собствени ръце
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Какви са мобилните пещи на дърва и как да ги направите сами?Какви са мобилните пещи на дърва и как да ги направите сами?
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » Пещ на дървени стърготини със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com