Как да изолирате пода в апартамент

Както вече беше известно дълго време, основният проблем, поради който топлината отива е прозорци, външни стени и, разбира се, подове. Но по-голямата част от топлината минава през подовете. За да се премахне този проблем, е необходимо да ги затоплите.

Така че, стъпка по стъпка описание на действията за подгряване на пода:

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете старата корица.
2. Почистете замазката от старото лепило (ако е било използвано) и внимателно проверете всеки квадратен метър за пукнатини, поради които топлината също изчезва.
3. Пукнатини могат да бъдат запечатани с циментова замазка или да се монтира монтажна пяна.

Тук си струва да се припомни, че пяната се използва само ако повърхността на пода е напълно плоска и не е необходимо да я подравнявате. Технологията за запечатване на пукнатини за монтаж на пяна е много проста: я запълнете с всички открити пукнатини, след като се втвърди, отсечете крайностите. Това е целият проблем.

Penoplex ще бъде отличен материал за подова изолация във вашия апартамент или частна къща. На сайта tdavrora.ru ще намерите по-подробна информация за penoplex. Търговска къща "АУРОРА" е официален дистрибутор на този материал.

Ако подовата повърхност е неравномерна, това може да бъде коригирано по два начина:



1. Най-изравняващата замазка. Изсипете сухата смес в дълбок контейнер и разбъркайте с вода, както е посочено в инструкциите. След това приготвеният разтвор трябва леко да се излее от лентите на контейнерите на пода и с помощта на иглена ролка да се разпределя равномерно по цялата повърхност на пода.
2. Циментов разтвор. Разтвор на вода, пясък и цимент, разбъркайте добре и направете в подходящи пропорции, след това нанесете върху пода. Но не прилагайте циментова замазка веднага, защото първо трябва да проверите нивото на нивото, т.е. нередности. След това е необходимо да се направят маяци от метален профил или това решение и само тогава да се подравнява пода.

След като елиминира неравностите на пода, е възможно да се пристъпи към затопляне.

Подовете могат да бъдат изолирани със специални изолационни плочи, тъй като са направени от дървени стърготини и имат плътна структура. И също така поставянето на тези плочи не отнема много време, усилия и знания, защото технологията на тяхното полагане е прекалено проста.

Целият въпрос е, че плочите се монтират с помощта на лепило върху диагонала на стаята. Тук си струва да си припомним един важен нюанс: между стените и ръбовете на плочите, той трябва да бъде на разстояние 1 см.

Над тези плочи е възможно да поставите полиетиленово фолио за хидроизолация, след което можете да продължите с полагането на подови покрития.

В случай, че е ламинат или паркет, следвайте връзките между дъските, тъй като те не трябва да се припокриват с плочките.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на корпусаТоплоизолация на корпуса
Как да изолирате входната врата?Как да изолирате входната врата?
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Как и кое е по-добре да бъдете изолирани с лепило, за да подготвите дървени прозорци за зимата?Как и кое е по-добре да бъдете изолирани с лепило, за да подготвите дървени прозорци за зимата?
Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Как да изолираме прозорците в страната?Как да изолираме прозорците в страната?
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Ние сами подготвяме циментовата замазкаНие сами подготвяме циментовата замазка
Как да изолирате ъгъла апартаментКак да изолирате ъгъла апартамент
» » Как да изолирате пода в апартамент
© 2021 BggeHat.com