Как да се мотае круша на тавана в дома



Спортните дейности стават все по-популярни в нашата страна. Мнозина установяват в апартаментите си хоризонтални барове, но има случаи, когато не е толкова лесно да се провежда тази привидно проста операция. Например, знаете ли как да окачите круша на тавана? Тъй като подовите панели в жилищната сграда са кухи, този проблем не може да бъде решен веднага. В тази статия ще говорим за това как да се определи крушата до тавана и как да го направите сами.
закрепване на крушата до тавана

Как да монтирате круша до тавана

Има няколко вида боксови круши, така че има различни начини за тяхното установяване. На първо място, висящото окачване се избира според теглото на самата круша.
Има такива начини за закрепване:
  • при малък размер круша можете да се ограничите до бара, разположен на входа;
  • Има и специални крепежни елементи, които могат да се монтират на стената. Такива устройства са предназначени за круши с малък размер,
как да монтирате круша на тавана
  • ако таван бар закрепена много добре, тя може да издържи много на тегло, но в този случай около крушата ще има малко пространство;
  • Има универсален начин, който ви позволява да фиксирате круша от всякакъв размер директно към тавана. Прочетете за него по-долу.
  • Монтиране на круша до 25 кг

    Тъй като крушата е малка, прикрепването й не изисква допълнителна армировка.
    За да монтирате крушата на тавана, е необходимо да имате:
    • крушата на боксьора;
    • Болт с котва;
    • кука за затягане на болта;
    • верига за окачване или силно въже;
    • свредло за бетон;
    • огън и винтова карабина.
    как да прикачите круша към тавана
    След като всички аксесоари са закупени, можете да започнете работа. За да направите това:
    • отбелязва мястото на инсталиране на крушата;
    • с помощта на puncher, направете дупка;
    • почистете дупката от прах;
    • вкарваме котвата на стоп;
    • затегнете плътно с ключа.
    Проста фиксация за малка круша е готова. За да разберете как изглежда в действителност, можете да видите снимката. Инструкциите за снимка ще ви помогнат да разберете как да прикрепите крушата към тавана.

    Закрепване на круша с тегло 60 кг

    В някои случаи е просто невъзможно да се закрепи по традиционния начин. Причината за това може да бъде фалшив таван или голямо тегло на крушата. В крайна сметка това води до това, че дупката, в която е закачена котвата, започва да се счупва и крушата лесно може да падне на пода.
    пробиване на пробивна кутия до тавана
    За да не се случи това, можете да фиксирате крушата със специална брава, която има основа в основата. Поради това теглото на крушата е равномерно разпределено по цялата площ на монтажа. Как да се мотае круша на тавана?
    В този случай процедурите за инсталиране на крушите изглеждат така:
    • На тавана се избира точка за закрепване. В зависимост от системата за закрепване тези точки могат да бъдат три или четири. Трябва да се помни, че радиусът на самото закрепване трябва да бъде по-голям от радиуса на крушата. Ако дупките за крепежните елементи са разположени широко, теглото на крушата ще засегне монтажните болтове не перпендикулярно, но под ъгъл, който отрицателно влияе върху надеждността на такова устройство. Ако поставите точките на закрепване твърде близо, тогава съществува голяма вероятност за повреда на тавана. Следователно е необходимо да се провери амплитудата на колебанията на крушите с помощта на олово.
    • Измерете радиуса на крушата и нейната дължина.
    • Амплитудата на колебанията на крушите се определя.
    • За монтажа на дюбелите на тавана се правят 4 дупки.
    • Болтовете се завинтват с ключ.
    • Във вдлъбнатината се вкарва карабина.
    • Крушата е спряна.
    как правилно да се мотае круша на тавана
    Необходимо е да се обърне внимание на ситуация, която често може да възникне в панелните къщи. Когато правите дупка, можете да влезете в кухината в плочата, така че дюбелът не може да бъде фиксиран. За да се избегне това, в дупката може да се напълни малко камъче. Също така в дупката може да въведете парчета дърво, но този метод не е твърде издръжлив.
    За да определите броя и вида на необходимите крепежни елементи, можете да използвате таблиците с характеристиките на различни марки дюбели (вижте също: "Монтиране на телевизора на тавана: модерно решение").
    Как да се мотае круша на тавана, погледнете на видео:

    Инсталиране на горна круша

    В този случай е необходимо да се организира сериозно укрепване. Факт е, че работата с такава круша води до появата на големи колебания, чиято сила може лесно да завърти дюбела от самолета. Ето защо в този случай е необходимо да използвате качествен закопчал, който да предотврати повреждането на тавана.
    Как да се определи крушата на тавана в този случай? Първо е избрано подходящо място. Тогава маркирането се извършва, като се вземе предвид амплитудата на колебание на крушата. След това перфораторът прави дупки за дюбелите. Те слагат фиксиращите елементи, които след това оказват круша.
    Има и пневматични круши. Този вид привързаност на боксовата круша към тавана е подходящ за тях. Единствената разлика в конструкцията на такава круша е, че вътре в нея, вместо дървени стърготини или друга смес, е каучукова камера, пълна с въздух.
    закрепете крушата към тавана със собствените си ръце
    Тъй като амплитудата на движенията на такава круша е доста голяма, често се случва таванът да се повреди по време на тренировка. Ето защо е необходимо да обърнете специално внимание на площта на тавана, покрита с защитна плоча. Тя трябва да предпазва тавана от докосване на крушата.
    Цената на тези крепежни елементи не е твърде висока, затова не спасявайте, защото резултатът от некачественото закрепване може да бъде както вреда на тавана, така и човешкото здраве.
    Сега знаете как да окачите круша на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на опъна таван към инсталацията на таванаМонтаж на опъна таван към инсталацията на тавана
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Как да се мотае полилей върху таван инсталация функцииКак да се мотае полилей върху таван инсталация функции
    Сушилня за таван - характеристиките на избораСушилня за таван - характеристиките на избора
    Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
    Как да инсталирате таван осветителни телаКак да инсталирате таван осветителни тела
    Поставка за таванно окачване - устройствоПоставка за таванно окачване - устройство
    Как да монтирате полилей към тавана - методиКак да монтирате полилей към тавана - методи
    » » Как да се мотае круша на тавана в дома
    © 2021 BggeHat.com