Как да монтирате полилей към тавана - методи



При закупуването на нов полилей, въпросът за правилното и надеждно закрепване към тавана, както и сигурната връзка с електрическата мрежа са от особена важност. И както се оказва, всички тези работи могат да се извършват без външна помощ. За да направите това, ще бъде достатъчно да подготвите подходящите инструменти, да прочетете тази статия, инструкциите към полилея и всичко, можете да започнете инсталацията.
В тази статия ще ви кажем как да монтирате полилей към тавана. Съветите ще помогнат и на онези, които не знаят как да поставят полилея върху конкретен таван.
монтаж от полилей до таван
По принцип има начини за фиксиране на полилея към тавана:
  • със закопчалка. Такива приспособления се монтират съгласно схемата "барът е фиксиран към тавана, а полилеят е прикрепен към него";
  • монтиран на специална кука, завинтена в тавана.
Нека да разгледаме по-отблизо всеки един от начините, по които да прикачите полилея към тавана.
Преди да инсталирате полилея, отстранете всички декоративни елементи и плафони от него. Това ще предпази продукта от случайни повреди. Освен това можете да намалите теглото на полилея, което влияе положително на удобството при инсталирането му.

Монтиране на монтажната лента

Монтирането на полилея започва с монтажа на таванната повърхност на монтажната плоча. Първо трябва да опитате на желания полилей за инсталацията. Декоративният елемент, който затваря мястото на закрепване и изхода на проводниците, трябва да приляга плътно към тавана. Ако на мястото, където инсталирате полилея, има кука от предходната лампа, след това тя е огъната до тавана, така че да не пречи на инсталацията. Нарежете тази кука не е необходимо, защото при следващия ремонт, може да се инсталира осветително устройство, което е монтирано на такова приспособление за полилей към тавана. Защо трябва да създавате допълнителни проблеми за себе си?
как да се определи един полилей на тавана
След това извършете маркировката под шината и поставете фиксатора към тавана. За тази цел закрепващият елемент се полага върху повърхността, така че да не пречи на електрическите кабели. Използвайте молива, за да маркирате това място. След това пробийте дупки и ги забийте в дюбели. С помощта на винтове фиксиращата планка е фиксирана към тавана.
Ако знаете как да фиксирате полилей към тавана, това е ключът към успеха при инсталирането му. Безопасно прикрепеното осветително устройство не само ще ви угоди с ярка светлина, но ще ви позволи да се чувствате напълно безопасни, без страх за вашето здраве.

Електрическо свързване

Преди да прикачите полилей към тавана, трябва да свържете всички кабели на електрозахранването у дома си. Преди това окабеляването трябва да се изключи. След това проверете липсата на напрежение върху проводниците.
Правила за свързване на полилей към електрическа мрежа:
  • Ако инсталирате превключвател с един бутон, осветителят на тавана се свързва с три проводника - фаза, нула и заземяване (невинаги). Последният тип тел зависи до голяма степен от времето на строежа на къщата, тъй като в сгради от съветски тип не е имало заземяване (вижте също:Фиксиране на кабела към тавана: опции и методи").
  • Сега трябва да определите целта на всяка жица. Фазовият проводник често има червена, черна или кафява плитка. Неутралният проводник е син. Заземяването има жълто-кафява изолация.
  • Независимо от цвета на изолацията, всеки проводник трябва да бъде тестван с помощта на отвертка. За да направите това, включете захранването известно време.
начини за фиксиране на полилея към тавана
  • Сега редувайте докосвайте голата част на проводниците. Ако индикаторът свети, това е фазовият проводник, а ако не, тогава нулата. Не забравяйте да включите светлината на превключвателя преди, тъй като можете да прекарате много време, без да разберете защо няма напрежение върху проводниците.
  • Същият тип кабели са свързани чрез терминали, а ако кабелът няма чифт (земята), той е просто изолиран и изпратен отстрани. Сега можете да продължите да инсталирате полилея.
  • За двубутонния превключвател в тавана трябва да се поставят двуфазни кабели. Проводниците са свързани към жиците на осветителното тяло 1 и 2 на групата. Заземяващият проводник и земята са свързани по същия начин, както в предишния случай.
  • Закрепване на полилея към монтажната скоба

    Ако свържете полилера правилно, можете да продължите да го монтирате към плочата за монтаж.
    Направете това, както следва:
    • декоративният затварящ елемент на полилея се притиска към шината, сравнявайки техните свързващи отвори;
    • след това те се завинтват с декоративни гайки. По този начин прикачвате полицата към тавана (по-подробно: "Как да се мотае полилей на тавана: инсталиране функции");
    • Сега всички плафони и други декоративни елементи са инсталирани на едно и също място.
    Добре, сега знаеш как да оправиш полилея на тавана.
    Как да се мотае полилей, подробно видео:

    Закрепване на полилея с таванна кука

    Този тип закрепване като кука се монтира в тавана по време на строителната фаза на къщата. Преди да инсталирате полилея, трябва да се проверява за издръжливост. За да направите това, тежест, подобна на теглото или по-тежка от полилера, която инсталирате, ще бъде спряна на куката. Той е оставен да виси за известно време (прочетете също:Как да инсталирате полилей на тавана: методи за фиксиране") Ако куката не се движи, можете безопасно да преминете към инсталирането на полилея, но ако се изнесе малко или напълно изчезне, ще трябва да го инсталирате сами.
    За тази цел процедирайте по следния начин:
    • в тавана се пробива дупка;
    • вмъква метална котва. Избира се така, че да приляга плътно към стените на дупката;
    • за монтаж в таван от дърво е възможно да се използва кука-самореза;
    • при монтиране на таван от гипсокартон, фиксиране на полилей към тавана, поставен на тавана или вградени пръти. Разстоянието между основната повърхност и GCR се преодолява чрез окачване на верига върху куката, която след това се прикрепя към самия полилей;
    • От съображения за безопасност металната кука трябва да е добре изолирана.
    Видове монтажни полилеи към тавана
    Процедурата за свързване към електрическата мрежа е същата като описаната по-горе. При този процес инсталацията на полилея може да се счита за завършена.
    Необходимо е да се разбере, че видовете закрепване на полилеи към тавана от носилка са значително различни от тези, които посочихме. Въпросът е, че в този случай е необходимо да се инсталира осветителното устройство, така че да не поврежда тънката тъкан нито механично, нито термично. За повече подробности относно това вижте нашите други материали (прочетете:Как да поставите полилей на тавана на опън").
    Надяваме се, че нашата кратка инструкция ще ви помогне много при инсталирането на осветително оборудване. За тези, които не разбират напълно как да монтират полилея до тавана, препоръчваме да прочетете допълнителни материали и да разгледате снимките, публикувани на нашия уебсайт. Желаем Ви успех, като дадете на Вашия дом желаната форма.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да инсталирате полилей на методите за монтаж на таванаКак да инсталирате полилей на методите за монтаж на тавана
    Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
    Как да се мотае полилей върху таван инсталация функцииКак да се мотае полилей върху таван инсталация функции
    Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различниОсветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни
    Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
    Как да направите таван с технология за осветяванеКак да направите таван с технология за осветяване
    Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепванеМонтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване
    Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтажКак да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж
    Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
    Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтажПоставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
    » » Как да монтирате полилей към тавана - методи
    © 2021 BggeHat.com