Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване



Дизайнът на тавана на протяжката се различава значително от всяка друга система, така че полилеят е настроен на него съвсем различно. Основното правило е да извършите монтажа на прикрепването на това светлинно устройство преди разтеглянето на лентата.
монтаж на полилей върху окачения таван
Първо, трябва да разберете широка гама полилеи и да изберете най-подходящия вариант.
Ако са направени опънати тавани, инсталирането на полилея е възможно с помощта на различни елементи:
  • кука;
  • монтажна плоча;
  • напречна монтажна плоча.
Магазинът трябва да обърне внимание на някои важни точки:
  • Детайлите на полилея под формата на плоча, затваряща дупката в тавана, трябва да са напълно гладки, в противен случай остри ръбове могат да разрушат тънкия слой на тавана.
  • Лампите в полилея трябва да се намират далече от тавана, за да не се нагрява повърхността му, която е изпълнена със замазване на платното, както и промяна в цвета му.
  • Предпочитание трябва да се дава на лампите с крушки, дори ако има повече от по-мощни.
  • Всяка лампа е оборудвана с затворен балон.
опъвам таван монтаж на полилей
Независимо от избора на осветителното тяло, инсталирането на полилея върху тавана на опън започва в съответствие със същата схема. След като профилът е фиксиран към таванния филм, вече можете да определите местоположението на бъдещата лампа. Това се прави с помощта на линия, опъната на нивото със самия профил.
Полилеят е инсталиран по няколко начина, всеки от които ще бъде описан подробно по-долу.

Поставяне на полилей с кука

Характеристики на закрепване на самата кука:
  • Към бетонната основа (стар таван) са фиксирани дюбели или специални котви полилей кука така че долният й ръб да достигне нивото на филма, означено с линията.
  • Щом филмът е опънат и закрепен към рамката, трябва да намерите кука под нея и да залепите топлоустойчив пръстен на това място.
  • Размерът на пръстена трябва да е такъв, че декоративната капачка да може да го скрие напълно. Следва да се отбележи, че след залепването на пръстена ще бъде невъзможно да се поправи (вижте също:Как да инсталирате полилей на тавана: методи за фиксиране").
  • Оставете лепилото да изсъхне добре, след което изрежете отвор през вътрешния диаметър на пръстена, през който да извадите проводниците на полилея.
опънати тавани монтаж на полилей
Монтиране на полилея върху куката:
  • Полилеят е монтиран на опънат таван с връзка на всички кабелни клеми.
  • Дупката трябва да бъде напълно затворена, което ще скрие комуникацията и самата кука.
  • Основната работа по инсталирането на осветителното тяло е завършена, остава да се провери оперативността на конструираната система.

Монтиране на полилея с монтажна лента

Фиксиране на крепежни елементи:
  • Първоначално дървеният блок е сглобен в бетонна плоча с такъв размер, така че да достигне нивото на бъдещия филм. Той е прикрепен към дюбели или котви, както е показано на снимката.
  • На значително разстояние до новия таван барът може да бъде оборудван с метални окачвания.
  • В средата на шината се пробива дупка за окабеляването.
подмяна на полилей на опънат таван
Как най-добре да инсталирате полилей:
  • Както в случая на предишния метод закрепване на полилея към окачения таван, Монтирането на полилей върху тавана за опън се извършва след като е готов за опъване лист, в който е направен по-нататък отворът под проводниците.
  • След това специален пръстен е залепен за фолиото и където е закачена лента - малко парче пластмаса.
  • Вътре в пръстена е направен прорез, през който кабелът е удължен.
  • Преди монтажа лентата се обработва внимателно, за да се отстранят бурките, като се закръглят острите ъгли. В този случай можете да използвате шкурка и обикновена шкурка.
  • Самозатягащата се лента се закрепва върху пластмасови парчета, които повишават здравината на покритието. Ако лентата не се побира в вече оборудвания топлинен пръстен, тогава е достатъчно да лепирате още един.
  • Монтирането или подмяната на полилей на таван за опън се осъществява чрез свързване към мрежа, закрепване на плоча към повърхността на нов таван.
  • Необходимият брой крушки е завинтен и светлината се включва.

Характеристики на монтиране на полилей на кръстообразна бара

Описание на процедурата за фиксиране на плочата за монтаж

За тези, които не знаят как да инсталират полилей на таван за разтягане по този начин, се предлага подробно описание.
как да направите полилей инсталация на опъвам таван
Първо, квадратът от шперплат с дебелина до 12 мм се нарязва на размери в съответствие с размерите с кръстосана монтажна плоча, след което се прави отвор за тел. Платформата под бара е готова, остава да се завинтва върху металните закачалки до главния таван на нивото с новата конструкция (прочетете също: "Как да се мотае полилей на опъвам таван").
Краката са закрепени към малки винтове към шперплата и към дюбела към тавана. За да пробиете конкретен таван, се използва перфоратор, при наличие на дървена основа, можете да правите без допълнителни дупки - просто завийте винтовете наведнъж.
Следващият етап е инсталирането на филма и фиксирането на специални пръстени, които ще удавят полилея в тавана за опъване надеждно и бързо. Точката на фиксиране е готова, остава да се извърши работата, описана в предишните начини на монтиране на полилея.
опъвам таван монтаж на полилей със собствените си ръце
Въпреки простотата на инсталация и лекота на прилагане изисква стриктно спазване на всички операции и изпълнение на определени изисквания не само към качеството на материалите, но и тяхната връзка един с друг.

Няколко съвета от специалисти

Закрепването на пластмасови термични пръстени не е разрешено за всички монтажни пунктове, а само за едно, което изисква голям пръстен, в който ще бъде поставена бара. Не се наблюдава специално въздействие, дължащо се на това замяна на части върху качеството на крепежните елементи, но маркирането и подготовката на плата ще бъдат много по-бързи, а оттук и инсталирането на тавана на тавана ще бъде завършено по-рано. Прочетете също: "Полилей - вентилатор на тавана".
По време на монтирането на кръстообразната лента към основата през предварително монтираната платформа е важно да се гарантира, че няма изкривявания и вдлъбнатини. По време на монтажа крепежните елементи трябва да се вписват добре в таванната повърхност. Тъй като PVC филмът, който обикновено се използва за производство на опънати тавани, е много тънък, тогава частите не трябва да имат бръчки и остри издатини.
Монтиране на полилея, повече подробности за видеото:
Окабеляване се извършва по същия начин, както в традиционната инсталация на полилеи, за фиксиране, които комплектът включва декоративни гайки. Както показва практиката, инсталирането на полилей в таванния участък не е особено трудно. С последователното изпълнение на действията, цялата работа може да се извърши независимо и без помощта на капитана.
За много новодошли няма да е трудно да се инсталира профилна рамка под напрегнатото PVC фолио заедно с фиксиращата система за фитинги. Специалистите ще трябва само да издърпват и фиксират в определена позиция самия материал.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате полилей на методите за монтаж на таванаКак да инсталирате полилей на методите за монтаж на тавана
Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
Как да се мотае полилей върху таван инсталация функцииКак да се мотае полилей върху таван инсталация функции
Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
Как да направите таван с технология за осветяванеКак да направите таван с технология за осветяване
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Как да монтирате полилей към тавана - методиКак да монтирате полилей към тавана - методи
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтажПоставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
» » Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване
© 2021 BggeHat.com