Как да поправите пукнатината на методите за ремонт на тавана



Като правило, малко хора очакват момента, в който част от тавана реши да изпадне внезапно. Някои може да са достатъчно щастливи, никога да не се изправят пред въпроса как да ремонтират пукнатините в тавана. Разбира се, възможно най-скоро да се поправи една дупка - това е първата мисъл, която идва на ум, въпреки че много малко хора действително знаят как да действат в тази ситуация.
пукнатини по тавана

Закрепване тавани на тавана: как да се определи

Най-популярните и ефективни методи, по правило, могат да бъдат достъпни не само от специалисти или професионалисти, всеки невероятен новодошъл може да намери опцията за вграждане, което той ще може.

Номер на опция 1

Тази опция ще бъде за тези, които не искат да жертват собствената си сила и време, но искат да се отърват от проблема възможно най-бързо. Така че, най-простото решение на проблема за това как да се ремонтира пукнатината на тавана е банално маскиране с таванни плочки.
Има огромен избор от панели, изработени от полистирол или полистирол, както на строителните пазари, така и на фото и видео материали в Интернет. Такива плочки са един от най-лесните, практични и евтини материали. Освен това инсталирането на такива панели може да се извърши самостоятелно. И ако на кръстопътя на плочите се припокриват поради формирания отвор се появяват неравности, тогава такъв проблем може да бъде решен и с помощта на таванни плочи.
как да се определи пукнатини в тавана
Изчисляването на необходимото количество материал се извършва съгласно следната схема:
  • Малко копие на таванната повърхност се привлича върху всяка част от хартията.
  • Изчертава се решетка, чиято страна на клетката е равна на дължината на страната на един панел.
  • На чертежите от графиката се изчислява броят на панелите, като се вземат предвид всички детайли, които трябва да се приспособят към размерите на тавана. Освен това трябва също така да се има предвид, че ще е необходимо да се закупят допълнителни материали в случай на неуспешно обрязване.
Специалистите също така съветват инсталацията на плочките върху слота така, че дупката да е в централната част на панела, в противен случай е почти невъзможно да се гарантира силата на панела, който се закачва с тавана.
Разбира се, този метод няма да премахне напълно височината, но използването на плочки за тавани гарантира освобождаване от пукнатини с минимални парични разходи и също така спестява време и усилия.

Номер на опция 2

За тези, на които обикновена маскировка не се вписва, можете да посъветвате възможността за директен ремонт. В случай, че образуваната пукнатина е с малък размер, можете да използвате метода shpatlevaniya, т.е. да се отървете от местоположението, без да поправяте цялата повърхност на тавана.
Тази опция също може да бъде разгледана, когато се планира допълнително тапетиране на повърхността с тапет. Но в този случай трябва да вземете предвид дебелината на тапета, тъй като тънките тапети не гарантират маскиране на местата за шпакловане. Ако използването на тънки тапети е неизбежно, тогава е необходимо да боядисвате повърхността с боя на водна основа няколко пъти, за да увеличите еднаквостта на цялата повърхност на тавана.
пукнатини в тавана
Така че уплътняването на пукнатини в тавана се извършва чрез етапи като:
  • Почистваме пукнатините. Абсолютно всички неравности трябва да бъдат освободени от свободни части.
  • Всички пукнатини, както вътрешни, така и външни, сме оправили, използвайки два слоя почва, осигурявайки дълбоко проникване.
  • Ние повдигаме shpatlevochnoe смес и извършване на самата ремонт, пълнене на прорезите със смес и изравняване със шпатула около периметъра, колкото е възможно най-точно и възможно.
  • Оставете тавана за един ден, за да изсъхне напълно.
  • Пясъкът се ремонтира, преди да се отървем от неравностите.
  • Продължаваме да декорираме тавана - боя, хартия с тапети или други видове декоративни произведения.
Също така трябва да се има предвид, че този вид работа е достатъчно мръсна, следователно като подготвителна работа всички мебели трябва да бъдат извадени от ремонтираните помещения, а подът трябва да бъде покрит с филм. Това значително ще улесни процеса на почистване след поправката.
отколкото на стени пукнатини в препоръките таван
Горепосочените опции са идеално подходящи за решаване на проблема за запечатване на пукнатина на тавана, само ако това е пукнатина с малък размер. В случаите, когато пукнатините са много дълбоки или големи, е необходимо да се подходи по-внимателно към процеса на ремонт, за да се получи повърхност с добро качество и издръжливост (по-подробно:Необходимо е да знаете: как да установите ръжда на тавана").

За да запечаташ пукнатина на тавана: пълнители

Има голям брой опции и видове пълнители, които са идеални за запечатване на пролуки с различна дълбочина и ширина.
Как да се определи пукнатина в тавана, погледнете видеото:

Лепило PVA

За да се ремонтира пукнатината на тавана с помощта на лепило PVA, е необходимо да се изреже всяка тъкан в ленти и след това плътно да се сложат тези ленти в цепнатина, изчистена от всички свободни елементи.
След това отделно парче плат с по-голям размер се нарязва, за да покрие горната част на вградената пукнатина. В резултат на това дупката ще бъде прикрита в следващата шпакловка и ще осигури трайност и приятен външен вид (да се чете:Тогава да запечаташ дупка в тавана: съвети на господарите").
пукнатини по препоръките на тавана
Като алтернатива може да се използва мрежа за боядисване, която също гарантира по-голяма здравина и издръжливост.

уплътнител

Друг начин, който ви позволява да запечатате пукнатина на тавана, е да използвате уплътнител. Трябва да се има предвид, че има много видове уплътнители, които приличат на различни ситуации, така че трябва да се грижите внимателно и внимателно за даден продукт. Изборът на лепило зависи от типа повърхност на тавана, както и от нивото на влажност на помещението. Прочетете също: "Как да запечатате шевовете на тавана".
запечатайте пукнатината на тавана със собствените си ръце
Методът на вграждане е прост:
  • Запълваме празнината с уплътнителя възможно най-много.
  • Нивелирайте повърхността с четка или шпатула.
  • Оставете го да изсъхне.
  • Прекъснете излишъка, като използвате остър инструмент.

Отстраняване на пукнатини в таван: превантивна поддръжка

В случай, че дупките все още не са се формирали, но въпреки това има малки пукнатини, е необходимо да се извърши превантивна работа (да се чете:Как да премахнете пукнатини по тавана: полезни препоръкиТова ще гарантира безопасността както на тавана, така и на мебелите и другите неща в стаята.
Предотвратяването може да се извърши с помощта на сръбския:
  • Като предварителна работа е необходимо да се запълни повърхността.
  • След това поставете сърп, и след изсушаване на лепилото също zashpatlevat.
Също така трябва да се има предвид, че появата на пукнатини може да показва евентуално изтичане, както и свиването на сградата, така че не се препоръчва започване на запечатването на пукнатините без първо да се открие проблемът и да се отстрани.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на таван панели трайно покритиеМонтиране на таван панели трайно покритие
Как да се определи дупка в таванаКак да се определи дупка в тавана
Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
Необходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на таванаНеобходимо е да знаете как да ремонтирате ръждата на тавана
Монтиране на щори към тавана инсталация без специалистМонтиране на щори към тавана инсталация без специалист
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
Таванни плочкиТаванни плочки
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
» » Как да поправите пукнатината на методите за ремонт на тавана
© 2021 BggeHat.com