Как се прави щайга за гипсокартонени плоскости?

Как се прави щайга за гипсокартонени плоскости?

Гипсокартонът е популярен универсален материал, който се използва широко в строителството и довършителните работи за различни цели. Той се използва не само в подготвителния етап като основа за покритието, но и за решаване на проблеми при изработката на различни конструкции и прегради. По време на монтажа гипсокартонът е поставен върху летвата, който може да бъде сглобен самостоятелно - този процес не е твърде сложен и не изисква специални умения.

За монтаж на каса за gipsokartonovyh панели използват различни видове метални профили. То може да бъде профил 28/27 (режисура), профил 60/27 (таван) и профил на релса. По време на монтажа щайгата се създава на известно разстояние от стената и се фиксира върху носещите прегради, за това се използва окачване.

Преди да продължите с инсталирането, е необходимо да направите маркировките на пода и стените - за да представите визуално къде ще премине бъдещият дял. Това се изисква както за определяне на позицията на окачването, така и за визуален анализ на пространството в стаята. Маркирането ще ви помогне да се уверите, че пространството в тази стая няма да страда от наличието на дял.



Монтирайте летвата, като започнете да фиксирате релсите - от пода до тавана. Металният профил е прикрепен към стената чрез самобръчкови винтове, като в тях са пробити дупки. Разбира се, това изисква известно време, но не можете да направите това без тази процедура. Гипсовата картонена конструкция трябва да бъде сглобена внимателно и внимателно, след това тя ще бъде силна и нейната работа е дългосрочна.

След приключване на всички подготвителни и монтажни работи, е необходимо да се монтират окачванията. Един лист от гипсокартон трябва да премине между тях. Монтажът на закачалките се извършва под прав ъгъл спрямо водачите. Самият гипсокартон се монтира на закачалки. Окачването се фиксира в водачите с помощта на скрепителни елементи. Резултатът е здрава, здрава конструкция, която може да издържи на определени товари. С цел да се скрие по шевовете, в края на краищата монтажните работи е приключило, трябва да изтрие всеки шев пълнител, както и от изсушаване тя старателно шлифован - така че можете да направите ставите почти невидим.

Готовата конструкция може да бъде украсена с всеки модерен метод.

Е, ако се интересувате от грундиране, за да защитите металните повърхности от корозия, атмосферни влияния, ултравиолетови лъчения - посетете lkmtorg.ru. Само там ще намерите всичко за този грунд и неговите характеристики и свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови панели за стени, асортимент и инсталационни правилаПластмасови панели за стени, асортимент и инсталационни правила
Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкцииМонтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуацииГипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации
Рамката на тавана за гипсокартон важни детайлиРамката на тавана за гипсокартон важни детайли
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Rack таван за кухнята, струва ли си да се инсталираRack таван за кухнята, струва ли си да се инсталира
Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
Елементи за монтаж на таван на таванаЕлементи за монтаж на таван на тавана
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
» » Как се прави щайга за гипсокартонени плоскости?
© 2021 BggeHat.com