Подгответе съединения и работете с тях

Подгответе съединения и работете с тях

Съвременните композиции се използват както в строителни, така и в ремонтни работи. В този грунд не е само спомагателен материал. Често те пряко влияят върху качеството на ремонтните и строителните работи. Следователно, за да се възприеме подготвянето на повърхности като факултативен процес, което не е много важно, би било грешка.

По принцип праймерите са предназначени да увеличат здравината на субстрата и да подобрят адхезията между него и следващия завършващ слой. Освен това праймерите позволяват по-равномерно нанасяне на бои, лакове и мазилки. Такива състави са от няколко вида: предназначени за вътрешна и фасадна работа, праймерни грундове (те се използват за първична повърхностна подготовка) и праймери за следващите слоеве. Освен това, пазарът има както универсални формули, така и грундове за специални цели. Ако всичко е сравнително ясно с първото, то вторите са състави, предназначени да изпълняват специални функции (например да се борят с мухъл или ръжда).

Основният принцип на използване на който и да е грунд е системата. На практика това означава, че базовите материали, грундът и следващият слой на покритието трябва да съвпадат една с друга. Много производители специално произвеждат пълни линии от материали, които могат да се използват в комплекса.



Когато купувате грунд, обърнете внимание на това, което материал (тухли, бетон, метал, дърво, гипсокартон) е предназначен. Производителите също така посочват якостта на повърхността, за която може да се използва това съединение (например, здрава, "прашна", напукана) и нейното съдържание на влага. Различните видове грундове имат различни начини за довършване (например боядисване или полагане на плочки).

Като правило, производителите препоръчват прилагането на грунд в най-малко два слоя. Но слоевете могат да бъдат по-малки или по-големи, зависи от качеството на основата и характеристиките на финала. Например, върху крехка или "прашна" повърхност, грундът се наслагва на три слоя и под тапет от винил или хартия - на един слой. Потреблението на състава обикновено се посочва в инструкциите или придружаващата документация.

Процесът на грундиране се нуждае от време. Само изсушаването на повърхността може да отнеме поне 24 часа. И през цялото това време за всяко продължение на довършителните работи, докато повърхността изсъхне и няма да има съмнение - в противен случай резултатът няма да отговаря на вашите очаквания.

Е, ако имате нужда от по-дълъг грунд и латекс за допълнителни помещения - посетете https://alkiv.ua/ru/kraski-i-laki/vodoemulsionnye-kraski/ сайт. Само там ще намерите висококачествени бои и всички техни характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд за подови настилкиГрунд за подови настилки
Грунд за стени видове грундове и тяхната функцияГрунд за стени видове грундове и тяхната функция
Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?
Подготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонтиПодготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонти
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Подготовката на стените пред мазилката е защо е необходимо и как правилно да се подготвят стените?Подготовката на стените пред мазилката е защо е необходимо и как правилно да се подготвят стените?
Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?
Грунд за тавани и характеристикиГрунд за тавани и характеристики
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
» » Подгответе съединения и работете с тях
© 2021 BggeHat.com