Подготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонти

В дома майстори на прайминг, направени въз основа на PVA е много популярен. Причината за това е простото готвене, защото се изисква само вода и лепило. В този процес не се включват скъпи компоненти, което ви позволява да намалите значително разходите и да спестите много пари за ремонтни работи. Такъв състав може да бъде направен самостоятелно в рамките на няколко минути и той ще има необходимото ниво на адхезия за довършване.

Приложение на PVA праймери

Извършването на всякакви ремонти, включително тапетиране, боядисване, мазилка, задължително включва първоначално грундиране на субстрата преди повърхностната обработка. Необходимостта от прилагането на такъв състав е да се подобрят значително свойствата на тавана, стената или пода, на които ще бъдат нанесени крайните покрития в бъдеще. Дори саморазработеният праймер насърчава образуването на най-тънкия филм, който изпълнява функцията на адхезия между повърхности и бои.

Почва - това е достатъчно лесно за производство на материала, направете го сами вкъщи, което не е трудно. Като основа за такава същност може да бъде адхезивният състав на PVA. Това съкращение е известно на всички и се дешифрира като поливинил ацетат.

В оригиналната си форма е твърдо без мирис и цвят. В допълнение, тя е напълно нетоксична, независимо от нейната химическа природа. Ако говорим директно за лепилото, то този материал е емулсия или водна дисперсия на поливинил ацетат.

Към днешна дата, използвани в дома употреба на огромен брой различни видове и форми на състава, сред които трябва да се отбележи:

  1. 1. Канцеларски материали.
  2. 2. Изграждане.
  3. 3. Универсалната.
  4. 4. Мебели.
  5. 5. Дограма.

Цената на лепилото варира в зависимост от неговите компоненти, характеристики и обхват. Най-евтиният вариант е на разположение за няколко стотин рубли, а скъпите - около 5 хил.

Независимо подготвяне на грундиращи композиции за нанасяне върху стени се препоръчва използването на PVA за изграждане. Той е най-подходящ като основа за грундове, той може да се добави към различни замазки и мазилки. Сред основните предимства на такова лепило, в сравнение с други аналози, са водоустойчивостта, здравината и дълготрайността на готовия разтвор.

Такива грундове могат да се използват само за ремонт на интериора. Обхватът на домашния хаван е много широк, защото е отличен за стени преди боядисване, шпакловане или шпакловане.

Прилагането на решения извън къщата или апартамента е строго забранено, защото няма да има ефект от действието на почвата.

Керамични плочи и тапети от всякакъв вид също са в отличен контакт с този вид материал. Дори таваните от дърво могат да бъдат третирани със смеси на базата на PVA, това изисква само добавяне на малко безцветен лак или акрилна боя.

В случай на декупаж, домашният състав ще служи по най-надежден начин. В тази ситуация използването на решението се дължи на необходимостта от наслагване на слоевете един върху друг. Оперативните свойства на PVA осигуряват висококачествено залепване на всички слоеве помежду си, без възможност за отлепване и отпадане на отделните компоненти от готовите декоративни елементи.

Специалистите казват, че домашните решения са подходящи за поставяне върху стени и тавани във всички части на апартамента. Това важи за помещения с висока влажност. В този случай трябва да знаете, че PVA не принадлежи към категорията антисептици. Ето защо не е осигурена съответната защита на бетонната основа от появата на гъбични образувания и мухъл. За банята, тоалетната и кухните трябва да купите специални вещества, предназначени изключително за използване при условия на висока влажност.

Какво повече - плюсове или минуси?

Грундове, направени от собствените си ръце въз основа на PVA, не са подходящи за обработка на стени при извършване на ремонт с европейско качество. Скъпият ремонт изисква използването на най-висококачествени и надеждни съединения, а самостоятелно направеният ремонт не се отнася за такива.

След бързо изсъхване на повърхността на стената се образува тънък слой, който допринася за увеличаване на свойствата, устойчиви на влага и прилепването. Това са основните положителни качества на решение, изпълнено у дома. В допълнение към сериозната икономия, високоскоростното смесване на сместа, както и повишаването на нивото на настройка и устойчивост на влага, не е възможно да се изяснят други важни оперативни показатели.



Използването на такива формулировки като праймер е свързано с редица отрицателни аспекти, най-значимите от които са:

  • Ако разтворът се смесва неправилно, покритието може да се отлепи от обработената повърхност.
  • Липса на антисептични свойства, както вече беше споменато по-рано.
  • Смесите от PVA не са класифицирани като дълбоко проникване, поради което не са в състояние да проникнат и да не укрепват долните слоеве на бетонната основа.
  • С течение на времето филмът, образуван след прилагането, може да промени цвета си и да се превърне в тъмно жълто. Това явление е особено забележимо, ако крайната боя или тапет се използва в светло нюанс и се нанася в тънък слой.

Като се имат предвид всички положителни и отрицателни качества, собственикът на апартамента може само да реши дали подготвеният грунд със собствените си ръце от PVA е подходящ за обработка на стени в тази или тази стая или не. Професионалните формулировки ще осигурят защита от въздействието на бактериите и плесените, не се ексфолират, но разходите за тяхното получаване надвишават същите разходи за домакинските смеси няколко пъти.

Процесът на приготвяне на сместа с използване на импровизирани средства

Ако решението е взето в полза на същността на PVA, можете да продължите с подготовката му. Всички действия трябва да бъдат точни и калибрирани. Невнимание при смесване, неправилни пропорции ще доведе до влошаване на качеството на готовия състав и в резултат на цялостния ремонт.

Отначало се подготвят всички материали и компоненти на бъдещия праймер. Необходимо е да закупите сграда PVA, чиста вода и контейнер с подходящ размер. Можете да добавите различни бои и помощни средства, например безцветен лак, смола или креда на прах. Това ще подобри характеристиките на решението. Ако планирате да работите върху дървени повърхности, лепилото на дърводелството ще работи добре.

Тогава целият обем лепило се изсипва в контейнера, в който постепенно се добавя чиста вода. Последователността трябва да бъде точно така, тъй като не е позволено да се налива лепилото във водата. По време на прибавянето на течност, същността трябва да бъде непрекъснато нарушена, за която дървеното острие е перфектно, тъй като решението на дървесните материали няма да бъде пренебрегнато на този етап от процеса.

Разбъркайте го до хомогенна последователност. Завършеният грунд трябва да е течен, но без да има воден филм върху повърхността.

Правилната рецепта за вземане на решение е от голямо значение. Представени са оптимални пропорции, при които една част от лепилото PVA отнема две части чиста вода. Ако добавите повече поливинилацетат, съставът ще се окаже прекалено вискозен и плътен, а повече вода ще намали техническите характеристики на грунда и неговите адхезионни свойства.

След получаване на смес от необходимото качество и течливост се препоръчва да се тества върху малка площ от повърхността. След обработката на стената трябва да изчакате да изсъхне. Ако филмът не се вижда на боядисаната област, това означава, че съотношението на компонентите е спазено правилно. В противен случай добавете малко количество вода към резервоара с готовата формула и продължете да разбърквате всичко добре.

Първичната смес, направена с лепило, губи характеристиките си на работа доста бързо. Но разтворът изсъхва на стените буквално за няколко минути. Затова подготовката на твърде големи обеми няма смисъл, тъй като вече в рамките на няколко часа не е възможно да се използва почвата. Работата се извършва далече от източници на открит огън при стайна температура в помещения с нормално ниво на влажност.

Как да приложим решението - тънкостите на работата

Подготвяйки със собствените си ръце PVA грунд, можете да пристъпите към приложението му към стената. Работата с почвата се извършва, както следва:

  1. 1. Стените са напълно почистени от прах и мръсотия, предишният слой от старата повърхност е отстранен. За тази цел се препоръчва използването на шкурка с различно ниво на зърно, четки, шпатули.
  2. 2. В някои случаи ще бъде разумно да се използва сешоар за строителството. Това е полезно устройство, което може да загрее повърхността, за да опрости пилингът на предишното покритие и бързо да отстрани малки частици прах от стената.
  3. 3. Домашният грунд е по-лош от аналозите на магазините, поради което е необходимо да се приложи колкото се може повече слоеве, за да се увеличи ефектът. Но всичко се прави стъпка по стъпка - нов слой на разтвора се използва само след като предишното изсъхне напълно. След това трябва да сте сигурни, че изсушената есенция не се разпада или не се счупва.
  4. 4. Правилно подготвени и нанесени на няколко слоя, грундът има белезникав, прозрачен и почти безцветен нюанс.
  5. 5. Друг начин да се провери качеството на сместа е леко да пробие ръба на образуването с помощта на строителна шпатула след изсушаване. Силният и силен слой показва, че е възможно да се постигне създаването на грунд с високо качество. Ако филмът се ексфолира много лесно, трябва да добавите малко лепило.

Стандартна серия от четки и ролки ще бъде необходима за нанасяне на сместа. Трудно достъпните места и ъглите трябва да се обработват с малки четки, след което можете да започнете работа с ролката. Препоръчва се да купите инструмент с купчина не повече от един сантиметър - тази дължина допринася за качеството и пълното замъгляване на цялата повърхност на стената.

Единственото нещо, което трябва да знаете - спрей пистолети, пистолети и други пръскачки за работа с такъв грунд няма да работи, защото е твърде дебела, дори и да се разрежда с много вода.

Грундирането на смеси от PVA по отношение на качеството не достига до професионални продукти, произведени в заводи. Но независимото производство на решението ще направи ремонта по-евтин. Такъв грунд е идеален за помещения с бюджетна козметична декорация, за които не се изискват скъпи материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд за стени видове грундове и тяхната функцияГрунд за стени видове грундове и тяхната функция
Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Подготовката на стените пред мазилката е защо е необходимо и как правилно да се подготвят стените?Подготовката на стените пред мазилката е защо е необходимо и как правилно да се подготвят стените?
Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слойКак правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
» » Подготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонти
© 2021 BggeHat.com