Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас

Строителният пазар винаги е доволен от нови материали, които значително опростяват и ускоряват процеса на строителни и довършителни работи. Сред последните нововъведения, които успяха да спечелят огромната популярност на потребителите, е необходимо да се определи грунд, наречен Betonokontakt, произведен от немската компания Knauf. Този състав е предназначен да отделя различните слоеве от свойствата, като същевременно осигурява максимално ниво на сцепление. Облицовката на стени, използвайки този състав, няма да доведе до допълнителни трудности дори за начинаещи.

Грунд Контакт за бетон - сферата на неговото приложение

Контакт с бетон Кнауф принадлежи към категорията разтвори за слепване на адхезия, направени на основата на акрил. Съставът се използва върху повърхности като бетон монолит, характеризиращ се с ниско ниво на абсорбция на течни материали. Лепилото е много слабо залепено за такива повърхности, тъй като не е зачервено, за да го улови. Въпреки това, не е възможно да се каже същото и за грунда, тъй като той прилепва перфектно към някакъв субстрат, покривайки го с тънък тъмно розов филм. Сместа съдържа кварцов фино-зърнен алкално-устойчив пясък, който осигурява необходимото ниво на грапавост на стените.

Контактът с бетон Knauf е предназначен главно за повърхности от бетон монолит

Контактът с бетон Knauf е предназначен главно за повърхности от бетон монолит

Полето на прилагане на грунд не свършва там. По този начин използването на германска фирма за грунд върху циментови стени дава възможност за по-нататъшно обработване на тези стени с гипс или дори варова мазилка. Преди това съвместното прилагане на горепосочените материали не беше възможно чисто физически поради появата на химични реакции. Техническите характеристики на бетонния контакт позволяват използването на това вещество, както следва:

  • Укрепване на гипсокартон, експандиран полистирол и други повърхности с ниска плътност преди мазилката
  • Монтиране на нови керамични плочки веднага върху старата, без да е необходимо да премахвате предишния слой керамика
  • Лечение на стени, които вече имат алкиден или маслен емайл
  • Използването на контактната затваряща капачка на Knauf прави надеждно фиксирането на мазилката дори на гладка повърхност
  • Подготовка на стоманобетонни изделия и други метални конструкции за последваща обработка с шпакловка
  • Укрепете старата основа от бетон, която започва да се разпада, преди да приключите.

Грунд Контакт за бетон на германския производител Knauf е предназначен предимно за обработка на гладки стени, както и за укрепване на повърхности с ниска плътност преди извършване на довършителни и облицовъчни работи. Появата на този състав на пазара значително опрости работата на майсторите, тъй като сега не е необходимо да се инсталират допълнително армиращи мрежи и да се купуват скъпи решения. Германският грунд е универсален, следователно, след като сте закупили само този състав, вие ще си осигурите всичко необходимо за бърза строителна работа.

Свойства на грунда - ключови характеристики Контакт с бетон Knauf

Не мислете, че Betonkontakt Knauf е предназначен единствено за укрепване на стари разпадащи се повърхности. Сред заслугите на материала, например, способността за блокиране на микрокредити и пори, например, се осигурява от наличието на акрил в състава. Благодарение на това собственикът на апартамента спестява много на вискозни довършителни решения, които впоследствие ще покрият стените. Мазилката, приложена към стената, предварително обработена с бетон контакт, не се разкъсва и не се отделя дори след изтичане на дълги периоди от време.

Внимание може да се обърне на описанието на състава. Основна характеристика на този праймер е наличието на фунгициди. Това е много важен момент, тъй като сега стените не могат да бъдат третирани допълнително с различни антисептични средства. Само един конкретен контакт е достатъчен, за да осигури надеждна защита на повърхността от появата на гъби, мухъл и други микроорганизми. В резултат на това придобиването на Betokontakt Knauf ви позволява да спасите най-малко антисептици, които, както знаете, не са евтини изобщо.

С всички предимства на грунда е необходимо да се разграничи пропускливостта на парите, за сметка на въздуха свободно се движи между улицата и стаята, създавайки необходимите условия за нормално функционираща вентилационна система.

Ако говорим за недостатъците на грунда, няма нищо особено, за да се различи. Може ли да забележите високата скорост на сушене. Но това е по-скоро характеристика на решението, отколкото неговото минус. Във всеки случай е необходимо да действате много бързо, особено след нанасянето на композицията върху повърхността на стената или тавана. Успоредно с това не е възможно да се извършат други довършителни работи по това време, тъй като прахът веднага ще се придържа към грубия слой, което отрицателно влияе върху свойствата на покритието.

Германският производител произвежда решения с добавка на специален розов пигмент, който е минерален пълнител. Този пигмент ви позволява да следите правилното прилагане на сместа върху стената, без да пропуснете нито един пластир. В противен случай, цветът на новоприложения праймер ще се различава.

Сега нека подчертаем основните технически характеристики на грунда, поради което сместа е толкова популярна и търсена сред строителите от всички категории:

  • Киселинността е неутрална, стойността му е в диапазона от 7.5 до 8.5 pH
  • Времето за изсъхване е около три часа, в зависимост от температурата и влажността в помещението
  • Огромна продължителност на живота, достигаща 80 години. Разбира се, много е трудно да се провери на практика, тъй като грундът се появи на пазара сравнително наскоро. Представителите на Knauf обаче казват точно за такива условия, по време на които третираната повърхност ще запази всички оперативни качества
  • Устойчивост на ниски и високи температури. Така Betonokontakt отлично се проявява в температурния диапазон от -40 до +60 градуса.
  • Безопасност на околната среда - пълното отсъствие на вредни летливи съединения и токсични вещества в състава. Това прави възможно снабдяването със стенната смес дори и при затворени прозорци без респиратори и други предмети за респираторна защита.
Потреблението на грунда зависи от гладкостта и порьозността на повърхността, способността й да абсорбира течни и други фактори

Потреблението на грунда зависи от гладкостта и порьозността на повърхността, способността й да абсорбира течни и други фактори

Говорейки за техническите характеристики, е невъзможно да не споменаваме консумацията на подложки. Определено се каже колко палта ще отидете, че е трудно, защото потреблението зависи от много външни фактори, включително от порьозността на повърхността, способността му да абсорбира течни разтвори, както и гладкостта на стената. Обикновено такава повърхност плочки изисква около 200 грама на квадратен метър, докато монолитни бетонни блокове Betonokontakta поток може да достигне до около 400 грама на квадратен метър.

Препоръки за употреба - как да работите правилно с грунд

Грунд Контактът от бетон се произвежда в кофи. Нейната последователност е оптимална, за да може веднага да се работи с нея, няма да е необходимо да се разрежда с вода. Единственото нещо, което трябва да направите, е да смесите сместа внимателно, като използвате бормашина или миксер. Това е необходимо за пълното смесване на кварцов пясък, който след продължителна стагнация може да се установи на дъното на кофата.

Контактът с бетона преди употреба не трябва да се разрежда с вода, а трябва да се смеси добре

Контактът с бетона преди употреба не трябва да се разрежда с вода, а трябва да се смеси добре

Приложете решение на няколко слоя. Нов слой се прилага само след като предишната се е изсушила напълно. Можете да се уверите в това дори с ръцете си - ако грундът не се придържа към дланта, тогава можете да продължите да работите.

Въпреки факта, че разтворът е напълно готов за обработка на стени, много хора го разреждат с вода. Това се дължи на желанието да се намали консумацията на състава на квадратен метър. В допълнение, разреденият състав е малко по-лесен за нанасяне върху тавана или стената. Но не се смесвайте прекалено течни. Обемът на чистата вода не трябва да надвишава 50 ml на литър от готовия разтвор.

Голяма роля играе повърхността, върху която ще се нанася грунд. Контактът с бетона Knauf. Подложката трябва да бъде почистена от прах и прах, а също и обезмаслена. Ако има малки пукнатини, няма нужда да се притеснявате, защото решението лесно ще ги прикрие. Но големите вдлъбнатини изискват предварителна обработка с фуги от свободна концентрация. След като изчакате около ден, необходимо за сушене, можете да започнете грундиране с Betokontakt.

Накрая отбелязваме кои устройства ще ви помогнат при работа със сместа. Така че изборът на инструменти тук е стандарт. Обработката на основите, независимо от материала, от който са направени, може да се извърши чрез следните инструменти:

  1. 1. Четка за боядисване
  2. 2. Шпатула
  3. 3. Ролка
  4. 4. Метод на пръскане

Всеки от горните инструменти е чудесно за нанасяне на грунд върху стените. Същата технология за зареждане не се различава много от работата с други съединения. Освен това процесът на довършване на стените е донякъде опростен чрез добавяне на розов пигмент, който, както беше отбелязано по-горе, ви позволява да видите всички липсващи или лошо боядисани области.

Поради това, ако е необходимо, използвайте средствата, като напр. Контакт с бетон Knauf. Това е идеалното решение за създаване на надеждна и трайна повърхност. Чудните технически характеристики, ниската консумация на състава, използването само на екологично чисти вещества - грундът на германския производител е заслужено считан за лидер на пазара на грундиращи материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?
Как да поставите плочки върху плочки професионални съветиКак да поставите плочки върху плочки професионални съвети
Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
Латексовата замазка е най-добрият начин да подобрите завършващия завършек!Латексовата замазка е най-добрият начин да подобрите завършващия завършек!
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Аквапанел КнауфАквапанел Кнауф
Грунд gf-021Грунд gf-021
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
» » Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
© 2021 BggeHat.com