Кнауф суперетажна - суха замазка Knauf

Познатото полагане на пода върху циментовата замазка започва да измества Knauf Superpol като по-удобен и бърз начин за монтаж. Изобретението не е ново, но популярността му на строителния пазар му донесе немската компания Knauf, която разработи и усъвършенства процеса до идеал.

Предимство на използването на Knauf замазка

КнауфИзвестен на професионалистите, но доста далеч от обикновените хора, строителните работи включват много нюанси. Проблемът с образуването на циментова замазка принадлежи на един от проблемите, които досега е трудно да се решат. Първата причина: бетонният под е много тежък и значително натоварва пода. Вторият - заради "мокрите" специалисти по технология на полагане прекарваха много време, чакайки бетона да се втвърди.

Knauf superpol елиминира тези проблеми, защото спестява време, като ви позволява да продължите строителните работи без забавяне.

Самият процес се състои от няколко стъпки:

  • Припокриването се покрива с равномерен слой сух експандиран глинест пясък
  • След изравняване гипсовите влакнести плоскости се полагат отгоре
  • Последният слой е основното покритие на пода

Като основно покритие можете да използвате всякакъв материал: плочки, паркет, дъски, ламинат, гранит и т.н. По правило Knauf Superpol не се използва в сгради с висок процент влажност, но ако данните са малко по-различни от нормалните - в самото начало на процеса специалистите използват филма. Необходимо е да се отбележи малкото тегло на готовата конструкция. При стандартна дебелина, ненадвишаваща 7 см, на 1 кв. М. "Преси" не повече от 55 кг. За сравнение: еднакъв обем циментова замазка надхвърля 154 кг. В този случай 1 см. подът може да издържи повече от 200 кг. 

Предимството от използването на суха замазка

Гаранцията на здравината на този тип инсталация не е само в компонентите на гипсовите плочи. Основната роля принадлежи на пясъка, чието качество и вид определя производителят само след серия от експерименти. Сухата керемида Knauf се извършва само с най-фин пясък с мазилка с максимална фракция до 5 мм. Тя напълно премахва свиването на поставените слоеве, миграцията и образуването на празнини. В допълнение, технологията стана популярна благодарение на редица предимства:

  • Екологична чистота на всички компоненти
  • Устойчивостта на създадения под
  • Бърз процес
  • Възможност за инсталиране през зимата
  • Минимизиране на отпадъците

Предимството от използването на суха замазкаПлочите, принадлежащи към самата Кнауф, имат хигроскопични свойства, като поемат и взимат прекомерна влага от въздуха, като нормализират микроклимата на стаята. Ако къщата, в която инсталацията вече е жилищна, собствениците разполагат с много мебели, експертите съветват да извършват изравняване на пода в части, значително опростяване на цялата процедура. Самите пластини са лесни за обработка, без да се налага използването на специални механизми. Ако е необходимо, поставете ги на желания размер, просто използвайте файл или много остър нож. Операциите се извършват изключително бързо от един човек. Стандартни размери на Knauf ламели: на дължина 1200 мм и ширина 600 мм, дебелината му не надвишава 20 мм.

Още малко за практичността на суперколфът Кнауф

Монтирането на продукти на Кнауф е известно като възможност за значително спестяване по време на строителството или обновяването на помещенията. Справяйки се без "мокри" процеси, сухата замазка Knauf ще помогне да се повиши нивото на пода до всякаква височина, необходима на собствениците. Плътната структура на пясъка и състава на плочите имат шумоизолиращи свойства, облекчавайки наемателите на апартаменти от инсталирането на допълнителни материали и финансовите разходи, свързани с това.

Кой не знае как студените бетонни подове могат да бъдат. Справяйки се с това, собствениците получават значителни разходи, като поръчват топли подове и защитават здравето на домакинството. Сухият под Knauf идеално запазва топлината и за отопление на помещенията повече от достатъчно познати централни утайки или електрическо отопление.

Основата, върху която експертите ще работят, може да бъде животът както на дърво, така и на бетонен под. Наличието на нередности в този случай не се показва в качеството на работа, тъй като пясъкът ще ги запълни и след спазването на всички правила, следващото изравняване ще стане напълно гладко. Незаменима особеност, тъй като повечето сгради, които се нуждаят от реконструкция, осигуряват този конкретен проблем. Същият пясък ви позволява да ремонтирате комуникациите или цялостната им реконструкция без много разходи. Предимство, което не може да се получи след "мокро" работа.

Къде се извършват монтажните работи



Ограниченията за монтажа на суха подова настилка Knauf са минимални. Употребата е забранена в мокри помещения или в сгради с агресивна среда. Броят на свидетелствата значително надвишава забраните, тъй като броят на разрешителните включва жилищни сгради, апартаменти, вили, офиси, магазини и правителствени служби. Освен това съществуват структури, чиито бетонни замазки оказват прекалено голям натиск върху основата, което води до постепенно унищожаване. Постоянните ремонти, без които експлоатационният живот на сградата е значително намален, се превръща в икономическа тежест за собствениците. Единственият разумен начин да се измъкнем от тази ситуация е да се обадите на специалисти, да разглобявате и след това да инсталирате насипно ниво на пода Knauf.

Какво влияе върху ценообразуването на инсталацията

Въпросът, който тревожи повечето от собствениците, е доста предсказуем: "Какво ще бъде закупуването на нови продукти?". Достатъчно е да се отбележи, че цените на продуктите на Knauf са демократични, а общите разходи за инсталацията зависят от няколко фактора:

  • Размерът на помещенията, където ще се извършва работата, и техният брой
  • Сложност на стайните конфигурации
  • Височина, до която искате да повдигнете подове
  • Специалистите или самият собственик ще бъдат включени в инсталацията
  • Ще има ли цялостно демонтиране на предишното покритие

Чрез внимателно анализиране на елементите и даване на отговори на тях можете самостоятелно да определите разходите за подновяване. Ако работата се извършва независимо, експертите съветват да не се занимава с един вид разширен глинест пясък, но използват няколко типа маркировки. По този начин се гарантира, че настилката на Knauf няма да се свие.

За днес в Русия средните цени на един лист се колебаят около 270 рубли, а 30 кг разширен глинен пясък - около 155 рубли. Цените могат да варират в зависимост от региона и фирмата, откъдето са закупени.

Съхранение на материали за насипния под Knauf

Ако собственикът на къща или апартамент възнамерява да извърши ремонт и вече е закупил предварително всички необходими материали, той трябва да спазва определени правила, за да запази всички елементи в отлично състояние, преди да започнат предстоящите работи. Служителите, обслужващи магазина, където са закупени подовите елементи на Knauf, ще ги доставят в подходящо състояние, но когато се изнасят самостоятелно, е необходимо да се гарантира, че пясъчните чанти са инсталирани изключително на сухо място. Като гаранция за тях трябва да поставите изолационен филм.

Максималният брой на пода, поставени в камион, не може да надвишава 70 бр. в един комин. За защита от влага, те са опаковани върху гипсовия лист с лице надолу. При пристигането всички предмети се прехвърлят в сухо помещение и също така се поставят строго в хоризонтално положение. Необходимо е да се уверите, че повърхността, в която лежат, е абсолютно плоска. Ако продуктът ще бъде върху релефната повърхност за известно време или вертикално - всеки елемент на пода Knauf може да се деформира и да стане неизползваем.

Подготовка за инсталиране

Всеки специалист в тази област ще съветва аматьорите, които са решили да направят своето нещо и в свободното си време, за да инсталират пода, не забравяйте да следвате следните инструкции:

  • Подгответе стаята за процеса - освободете го от всички ненужни и внимателно проверете пода и зоните близо до стената, в ъглите за наличието на пукнатини, през които пясъкът може да "избяга". Ако има такива, пригответе малко цимент или уплътнител и внимателно ги извадете.
  • След изсъхване на нанесената смес, маркировката на нивото се извършва, така че при полагане на пода Knauf е идеално равномерно. Можете да се движите с обичайния метър. Но този процес изисква висока точност, така че - най-добре е да закупите специализиран магазин за нивото на водата или модерно лазерно ниво.
  • Ако е кухня, вана, душ кабина, оранжерия - поставете полиетиленов филм навсякъде по периметъра, като се опитвате да държите ръбовете на стените над височината на сглобяемата конструкция. Там също трябва да попитате за изравняване владетели да работят с пясък.
  • След приключване на подготвителната работа може да излее сухия състав, а след това да го приведе в съответствие строго отляво в етикетите, използвайки предварително събрани специални релси. Монтажът на покритието се извършва от стената, където се намира вратата. Ако обстоятелствата ви принудят да започнете работа от другата страна, специални острови са настроени да се движат. Готов летви в стените са отрязани от взаимодействие място, а на следващия ред започва от едно и също място по едно и също време, за да се намали количеството на отпадъците до възможния минимум, за продължаване на инсталирането на следващата серия започва с нарязаните парчета.

Внимателната и точна работа води до факта, че възможното преместване на фугите на краищата не надвишава 250 мм. Сухата замазка Knauf ще обслужва своите собственици дълго и сигурно повече от десетилетие.

Видео на минута: Монтаж на суха подова замазка Knauf


Процес на монтаж

Процесът на полагане е доста прост и един човек може да се справи с него дори без специални умения. Преди да поставите всяка следваща ламела, е необходимо да приложите специално, особено здраво лепило върху гънките, които вече са прикрепени към конструкцията. Магьосникът трябва да бъде на последния обект, осигурявайки силно свързване на елементите и удрянето им в допълнение към теглото им. Уверете се, че допълнителната здравина ще помогне на свързващите винтове, които са инсталирани на всеки 300 mm, поне. Най-приятният момент е използването на продукт, създаден със собствените си ръце. Кнауф супер под е готов веднага, веднага след като лепилото, което е било залепено за него, изсъхва. 

Няма нов апартамент или къща с идеално равен под. Същата съдба на старите структури, които се нуждаят от реконструкция, като подови настилки - първото нещо, което страда от тежка употреба, движение на товари, безгрижни физическо въздействие. Използване на практически изобретение на немската фирма известна с производството на висококачествени и надеждни строителни материали, както и използването на Knauf супер секс те са от порядъка на 2, максималните - 3 дни, които са незабавно готови за използване вата

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Окачен таван Knauf - етапи на устройствотоОкачен таван Knauf - етапи на устройството
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
» » Кнауф суперетажна - суха замазка Knauf
© 2021 BggeHat.com