Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер

Самонивелиращо устройство за подравняване на пода

Днес малко хора, замислящи бетонна замазка, придобиват цимент и пясък за подготовката на решението. Най-често се използват самоизравняващи се летви за подове, които се използват за тези цели. Те се продават под формата на готова суха смес, чиято цена е няколко пъти по-голяма от тази на състава, предназначен за изпълнение на обикновена бетонна замазка.

Какво, освен цената, са маркираните проби различни един от друг? И какво трябва да обърнете внимание при закупуването на самонивелиращ се материал?

Мнозина погрешно подсказват, че описаният изравняващ елемент на пода е различен от състава на традиционната бетонна замазка поради наличието на специални пълнители върху полимерна основа. Да, те са там. Но не полимерите превръщат конвенционалната замазка в саморазливно решение, но речен пясък или други съставки, които имат много фина фракция. Това е размерът на зърното, който определя целта на сместа.

Какви са смесите

Всички смеси за изравняване на пода могат да бъдат разделени на два вида:

  1. Цимент състави.
  2. Анхидрид (гипс).

Изборът на този или този сорт зависи от функционалността на помещението и необходимата дебелина за изравняване.

Циментовите съединения са универсални - те са подходящи за всички видове помещения. С тяхна помощ можете да направите замазки с дебелина до 5 см. Производителите си позволяват да експериментират всеки път и да предлагат на клиентите различни състави, съдържащи различни добавки.

Обърнете внимание! Ако видите микрофибър в списъка на съставките, това означава, че замазката може да бъде направена без допълнително усилване.

Анхидридните формулировки са подходящи само за сухи помещения. Използвайте ги там, където прагът на влажност е значително надвишен, е невъзможно. И всичко, защото гипсът абсорбира добре влагата. А след като го погълне, той набъбва и се увеличава по обем. Това обстоятелство може да предизвика влошаване на външния вид на покритието.

Ето защо не можете да използвате гипсови съединения за подравняване на подовете в кухнята, в банята или в комплекса за баня. Но основното предимство на анхидридните материали е, че те могат да бъдат подредени в дебел слой.

Характеристики на технологията за пълнене

Понастоящем изравняващият елемент се използва за по-задълбочена подготовка на основата, бързо и ефективно изравняване. Всъщност процесът на изливане на замазка е разделен на две стъпки:

  1. Първо, цимент-пясъчна замазка се излива.
  2. След това подът е напълно изравнен със саморазливна смес.

За какво е направено това? За да се подобри качеството и да не се загубят техническите параметри на бетона. Фактът, че бетонен под след изливането на дълго време натрупване на крепостта си. Това обикновено отнема около 28 дни. Строителите и ремонтните екипи не могат да чакат толкова дълго. Те използват крайния ливалер още на втория ден. Той помага да се отговори на всички изисквания на технологията и да се откаже от второто посещение на клиента. Много експерти извършват една аналогия. Те казват, че бетонът и еквалайзерът са "шампоан и балсам" в една бутилка.



С очевидна простота технологията за изливане на самонивелираща се смес често изисква по-голяма професионална квалификация, отколкото изпълнението на обикновена замазка. И всичко, защото трябва да сте в състояние да подготвите основата за запълването му. Тя трябва да има груба груба повърхност, която може да бъде създадена с помощта на специални грундове.

Полагане на подовата настилка не е толкова трудно - по-трудно е да се постигне равномерно разпределяне на готовия саморазливен разтвор върху обработваната повърхност. Това е изкуствено създадената грапавост, която ще предотврати свободното разпространение. Тук е най-голямата грешка на новодошлите. Много хора наивно вярват, че чрез опростяване на задачата им е лесно да се справят с посочения проблем.

Какво е необходимо, за да направим решението ковък? Логично - добавете още вода. Това обаче не може да се направи стриктно. Недопустимо е да се отклоните от пропорциите, посочени в инструкциите, съставени от производителя. Прекалената вода непременно ще доведе до напукване на горния слой.

Непрофесионален строител или ремонт не може дори да забележи това, тъй като най-горният слой е инсталиран веднага на върха. Дефектът ще се появи доста скоро. Филистимецът ще обвинява продуцента за провал, въпреки че всъщност той самият е виновен. Това е само вината, че не следвате всички стъпки на правилната технология.

Как да изберем смес?

Избор на смеси за подравняване на пода

Самонивелиращ се самонивелиращ се под

  • Първо, преди да купите, съветваме ви внимателно да проучите състава на сместа. Обикновено се посочва на гърба на чантата. Потърсете фин печат и обръщайте внимание на размера на сухата смес. Ако е повече от 1,5 мм, тогава това е съставът за обикновена бетонна замазка. Цената в този случай не е най-важното. Той играе второстепенна роля и се свързва само с алчността на този, който продава този строителен материал.
  • На второ място, опаковката трябва да посочва техническите характеристики на сместа. В допълнение към обичайните формулировки се предлагат и полусухи смеси. Те изглеждат романтични и нестабилни по време на месене. Но вече на втория ден след замазката, полусухият разтвор замръзва, превръщайки се в познат тъмно сив монолит.
  • Трето, самонивелиращата се смес може да се нарече само когато размерът на зърното не надвишава 0,8 мм. И още един важен показател. При закупуване на описаните материали е важно да се разгледа допустимата дебелина на слоя от замазката. Типичната самонивелираща се смес трябва да осигури слой, чиято дебелина не може да бъде повече от 30 мм.

От сантиметър до три - това е максималната допустима дебелина на саморазливната замазка. Колкото е по-висок този показател, толкова по-универсален е съставът, който губи основните си качества. Ако на опаковката този параметър варира в диапазона от 50 до 80 мм, тогава пред вас е обичайният състав от цимент и пясък. Полимерните съставки не играят голяма роля в него. Те правят гъстият разтвор по-малко течащ. И това е всичко. Така че не плащайте за това.

  • И последното. Обърнете внимание на датата на производство на насипни материали. Всяка саморазливаща се смес има срок на годност. Пенсионираните продавачи първо се опитват да приплъзват остарялата стока. В същото време не всеки купувач се опитва да се увери отново и да разгледа датите на изтичане на сместа. Поради това се закупува продукт, което очевидно изключва възможността за изпълнение на качествена основа.

Обърнете внимание! Срокът на годност на саморазливната смес, в зависимост от условията за съхранение, може да варира от 6 до 12 месеца. Не се колебайте и потърсете датата на производство върху опаковката.

Какво е груб еквалайзер за пода?

Груби земни лалери

Състезателят "Метролит"

Не толкова отдавна, на пазара на строителни материали се появи груб лейлер за пода. Това е специален продукт - смес от цимент и минерални добавки. Те пластифицират разтвора, увеличават адхезионната якост с основата на пода, увеличават устойчивостта на замръзване на повърхността и подобряват своето водоотблъскващи свойства.

Възможно е да се приложи такова изглаждащо устройство на твърда, равномерна повърхност, почистена от прах, петна от мазнини, циментово мляко и раздробяващи се елементи. Същият лейлер може само за един ден да поправя дефекти, пукнатини и дупки, през отвори и чипове.

Преди нанасянето на композицията, повърхността се грундира със специален проникващ грунд. Това спомага за намаляване и изравняване на водопоглъщането на повърхността на субстрата, като по този начин се предотвратява обезводняването на разтвора и последващото му напукване. Грундът трябва да изсъхне напълно, преди да се приложи равномерното регулиране.

Обобщение по темата

Самонивелиращите се смеси се състоят от специални цименти за бързо втвърдяване, фин пясък и синтетични полимерни добавки. Последните повишават адхезията, намаляват времето за сушене и подобряват качеството на подготвената повърхност.

Днес такива съединения се използват за създаване на солидна основа за съвременните подови настилки. Има няколко разновидности на описания материал. Всеки от тях има своя собствена сфера на приложение. Цената в този случай не е определящ критерий за правилната покупка. И тогава, това, от което се нуждаете, за да се ориентирате в селекцията, разгледахме подробно в статията.

">
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Монтиране на пода на земятаМонтиране на пода на земята
Таван тава за тавана, изберете най-добритеТаван тава за тавана, изберете най-добрите
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Как да се самонивелира етажа със собствените си ръцеКак да се самонивелира етажа със собствените си ръце
» » Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
© 2021 BggeHat.com