Проучваме сместа за изравняване на пода

Смес за подравняване на пода

Новите ремонтни технологии правят възможно реализацията на всякакви идеи за дизайн, защото за тяхното изпълнение има всички необходими довършителни материали. Но повечето от тях могат да се инсталират само на идеално плоски повърхности. За тази цел стените са измазани, таванът е облицован с шарнирни конструкции и основата се излива със специални смеси, за да изравнява пода. Те могат да бъдат направени сами, а вие можете да закупите готови сухи субстрати, представени в голям асортимент. Нека да се занимаваме с всякакъв вид сухи прахове, да обозначим обхвата на тяхното прилагане, размера на потреблението и цената на въпроса.

Пет степени на смеси

Видове нивелиращи смеси

С необходимостта да се ремонтира апартамент, с които се сблъскват почти всички филистимци. Желанието да приведете дома си в ред е съвсем естествено. Не е трудно да поставите тапет, за да съберете таван от гипсокартон, благодарение и на много видео тренировки. Но как да се справяме с половете? Техните недостатъци са маскирани от подови настилки. Но скърцащият паркет, напуканият линолеум или килим, покрит с видими подутини, отрича всички усилия, свързани с козметичните промени.

Ето защо е необходимо да се създаде идеално плоска основа. Доскоро решението беше едно - циментово-пясъчна замазка. Вече се използва активно, тъй като съставките за подготовка на правилното решение са добре известни - това е цимент и пясък. Но днес на рафтовете на магазините за сгради се очертават нови материали. Какви технически характеристики имат те? И какви са оперативните предимства? Всичко това е по-подробно.

Домашна смес от замазки

По правило се използват конвенционални цименто-пясъчни смеси за изравняване на пода. Подгответе ги сами по себе си е доста просто, защото рецептата е добре позната:

  1. Циментова марка M500.
  2. Добре измит сух пясък със зърнеста фракция до 5 мм.
  3. Вода.

За да се приготви хоросан, е необходимо да вземете 1 част цимент и 3 части пясък и след това добре да разбъркате сухите съставки. След това се изсипва вода в обемния контейнер със скорост приблизително половин литър на килограм от приготвения състав и вече се изсипва смесен цимент със стъпка в него.

Обърнете внимание! Експертите препоръчват да се приготви решението в тази последователност. Ако добавите вода към сухия състав, на дъното на контейнера винаги ще има прах, което е изключително трудно за смесване. При разбъркване на тестото се наблюдават и любовници.

Изливайте цимента с пясък във водата постепенно, непрекъснато разбърквайте и наблюдавайте консистенцията на разтвора - той трябва да се окаже дебел и течен по едно и също време. Сравнете консистенцията на цименто-пясъчна замазка с гъста вискозна заквасена сметана.

На пръв поглед изглежда, че е доста лесно да подготвите решение сами. Има обаче много нюанси, които трябва да се вземат под внимание.

Нуанси за подготовка на разтвора

  1. Първо, е необходим само чист, многократно измит и пресяван пясък.
  2. На второ място, трябва внимателно да следите добавянето на вода. Прекомерната влага ще доведе до лошо качество на замазката.
  3. На трето място, процесът на изпичане се състои от два етапа:
  • Първата е пълнене.
  • Второто е правилното сушене. Бетонът взима крепостта си за 28 дни. И този период трябва непременно да се справи. Освен това, трябва да сте в състояние да изсушите дъската. На втория ден след изливането се напоява и се покрива с пластмасова обвивка. 2-3 пъти седмично, филмът се отваря и отново се полива отново, като се повтаря всичко за един месец.
  • Четвърто, след пълно сушене се наблюдава частично понижаване на новата база. Следователно, когато замазката се втвърди напълно, отново се изравнява.

Разбира се, домашно приготвената смес ще струва много по-малко готови съединения. Но, като направи избор в полза на такова решение, трябва да се помни, че качеството на замазката ще зависи от материалите за нейното приготвяне. Спестяването в никакъв случай не е невъзможно. Ето защо, пясък трябва да бъде не по-ниска от първата класа, а цимент - не по-малко от марката M500. Ще бъде излишно и строителният миксер, който ще позволи разбъркването на разтвора добре.

Готови смеси

Смес от експлозия и изливане

Бързо втвърдяващ разтвор за изравняване на пода

Днес в магазините можете да намерите готов материал за подравняване на пода. Разбира се, струва повече от първия вариант, но състава на съставките в него се проверява в лабораторни условия до най-близкия грам. В допълнение, пластификаторите са добавени към готовите лепила, което значително подобрява качеството на замазката.

Работата с такива материали е много проста. Основното нещо - просто следвайте инструкциите на опаковката. Той отбеляза колко вода да добавите на килограм състав. Да се ​​оттеглим от него нито в посока на увеличение, нито в посока на намаляване е невъзможно, тъй като ще наруши качеството на съединителя.

Какви са предимствата на готовите смеси от цимент и пясък?

  1. Благодарение на добавките, модификаторите, които се съдържат в състава им, замазката изсъхва много по-бързо. След 120 часа можете да започнете да слагате довършителния етаж.
  2. Вероятността за формиране на потъване е минимална.

Всички готови смеси могат да бъдат разделени на два типа - цимент и гипс.

Циментовите състави могат да се използват във всякакви затворени пространства. Дебелината на тази замазка е ограничена до 7 см. Гипсовите смеси се използват само при минимален праг на влага. Но дебелината на гипсовия слой може да бъде повече от 10 см.

Как да изберем правилния състав

Когато купувате готови продукти, внимателно проучете опаковката. Той посочва обхвата на приложението им. За всеки тип работа производителите предлагат определено разнообразие от продукти. Поради това е изключително препоръчително да се използват ровинги, които не са предназначени за целта. Така например, не можете да използвате смес за окончателното покриване на пълнежния под като състав за основната замазка.



При избора на предварително опаковани смеси внимателно проверете опаковката. Тя трябва да е цяло, без никакви щети. Изберете производител, чиято репутация е неоспорима. Количеството материал се определя от консумацията му в готов вид - средно за всеки милиметър на замазката той струва 1,6 кг / кв. М.

Обърнете внимание! При закупуване на опаковани торби, експертите препоръчват да се проучи обявената доза вода. Колкото по-малко течност се добавя, толкова по-силно ще бъде готовото покритие и колкото по-скоро ще настъпи втвърдяване. Колкото по-малко вода, толкова по-голямо е съдържанието на модифициращите пластификатори, тъй като те могат да намалят нуждата на сместа във вода.

Попълване на пода

Смес за саморазливна подова настилка

Подът на пълнежа LC-5

Отделените полиуретанови подове се разпределят на отделна група лелелери. Те са изработени на основата на полиуретанова смола без цимент и гипс. Съставът се продава в затворени пластмасови кофи и е еднокомпонентен и двукомпонентен.

Технологията за пълнене е малко по-различна от мократа замазка. Когато се работи с такива смеси, основната влага трябва да бъде напълно отстранена. В противен случай ще има известна химическа реакция, която ще доведе до стратификация на състава.

Препоръчителната дебелина на подложката е 1,5-2,5 мм. По-малко не може да направи, но по-дебел - неоправдано скъп. Готовият полиуретанов разтвор изсъхва в рамките на 24 часа. След изливането се получава идеално гладка и гладка основа без шевове. Освен това няма да се нуждае от допълнително декоративно лечение.

Но за да изглежда пода безупречно, трябва внимателно да подготвите основата, да я нагласите със суха циментова смес и напълно да отстраните строителния прах. При изливането стаята е защитена от течения и директна слънчева светлина. Ако това не е направено, полиуретановият елеватор просто не изсъхне и няма да се втвърди.

Основното предимство на полиуретановите подове е широка гама от дизайнерски решения. Под слоя на прозрачно покритие можете да поставите какъвто и да е шаблон или да съберете някакъв обемен състав. Но при избора на обемни решения е необходимо да се помни, че за тяхното изпълнение ще се изисква по-голямо потребление на полиуретанов състав. И това значително ще увеличи разходите за работа. Въпреки това, голямата дебелина на слоя значително увеличава живота на структурата за пълнене.

Обърнете внимание! Качествено изпълненият под може да продължи повече от 50 години без загуба на външен вид и без промени в структурата на покритието. Най-подходящо е да се използват подобни технологии за декориране в кухнята, банята и във водопроводните инсталации.

Двукомпонентните формулировки са по-трайни от еднокомпонентни съединения.

Какво трябва да търся при закупуването на полиуретаново съединение?

  1. Когато купувате, дайте предимство на добре познати и добре доказани производители.
  2. Придобийте само тези продукти, които са придружени от подробни инструкции.
  3. Обърнете внимание на маркировката - трябва да посочите адреса на уеб сайта на дистрибутора или производителя. Там ще бъде възможно да получите консултации в онлайн режим и да попитате специалистите по всякакви въпроси, които ви интересуват.
  4. Не купувайте продукт, който няма сертификат за качество.

Потреблението на един милиметров слой е 1,5 кг / кв. М.

Допълнителни материали

Иглена ролка за изравняване

По-добри са самоизравняващи се смеси за пода

Само една смес за подовата замазка не е достатъчна. В комплекта трябва да купите правило, иглени ролки и шпатула.

Освен това, за силно захващане, подовата повърхност се обработва със специални грундове. Като правило производителите, които произвеждат предварително опаковани смеси, както и грундове, също ги предлагат. Те се продават отделно, но експертите препоръчват да се търси подходящата двойка и да не се експериментират с различни производители.

Препоръките за използване на "естествени" импрегнации преследват определени цели. Факт е, че всички лабораторни тестове на силата на смесите се провеждат в комбинация с "естествени" проникващи съединения. Ето защо, използването на тези два продукта е гарантирано, че ще осигури очаквания резултат.

От какво зависи качеството на везните?

Днес производителите и купувачите се опитват да намерят оптималното съотношение на цената и качеството на подобни материали. Разбира се, европейските продукти са по-скъпи. Цената му включва разходите за доставка и митническото оформяне.

Продуктите с руско качество на продукцията не са много по-ниски от европейските аналози. Всъщност при производството му се използват модифициращи добавки, тъй като пластификаторите, докато не присъстват. Това обяснява широкото разпространение на цените.

Основната причина за ценовата разлика на вътрешните смеси е формулировката или по-скоро броят добавени пластификатори. Най-евтините смеси се произвеждат в Източна Азия. Въпреки това, тяхното качество едва ли е идеално.

Обобщение по темата

Технологията на подови настилки предполага изпълнението на замазка. Решението за него може да се приготви самостоятелно, като се купят всички необходими съставки. Но има готови цимент, гипс и полиуретанови съединения в продажба. В тях в допълнение към основните съставки се използват специални пластификатори. Тези добавки значително подобряват качеството на готовата основа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Замазка на стените под боядисване по собствена сила как да се получат идеално равни повърхности?Замазка на стените под боядисване по собствена сила как да се получат идеално равни повърхности?
Какво да покрие тавана в апартамента популярни опцииКакво да покрие тавана в апартамента популярни опции
Как да направите монтаж на окачен таванКак да направите монтаж на окачен таван
Как да направите тавана дори завършваКак да направите тавана дори завършва
Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепванеКакво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Как да се изравни таван с шпакловка Практически съветиКак да се изравни таван с шпакловка Практически съвети
» » Проучваме сместа за изравняване на пода
© 2021 BggeHat.com