Как да се самонивелира етажа със собствените си ръце

Самонивелиращ се под

Ако е вярно, че театърът започва с закачалка, тогава можем да кажем, че положението започва със секс. Колко е направено, зависи до голяма степен.

Изравнете пода

Саморазливна подова настилка

На неравен под е невъзможно надеждно да се инсталират мебели и интериорни елементи. Но преди всичко е необходима равномерна основа за висококачествено полагане и осигуряване на дългосрочна експлоатация на декоративното покритие. Осъзнавайки това, много производители на сухи смеси предлагат на пазара добър избор от съединения, с които можете да направите самонивелиращ се под с вашите ръце.

Цената на специалните смеси значително надвишава цените на дългогодишния цимент с пясък. Какво е различно от тях и как са направени самостоятелно подови подове? Много, вероятно, предполагам - различни добавки. И те са абсолютно прави. В зависимост от това, което се добавя към сместа, течността, адхезията и пластичността на разтвора се увеличават. Това е много благоприятно за нивото на сложност на работата, необходимата квалификация на лицето, което ще ги изпълнява, както и за появата на крайния резултат. Във всички останали - начина на подготовка, последователността на действията и обема на подготвителната работа - това е същата бетонна замазка, която е задължителен компонент на модерния ремонт.

Как да запълня

Самонивелиращите се подове са прекрасен и прост начин за получаване на равномерна хоризонтална основа за последващо довършване. Като материал за изливане, между другото, може да завърши и завърши течните формулировки. Подобно на обикновените замазки, самонивелиращите се смеси са от два вида. По-грубите и по-евтини се използват за предварително уравняване на големи разлики във височините и несъвършенствата в мазето. Мека и скъпа - за чисто покритие.

Както в случая на бетона, изливането на самонивелиращия се подост започва с подготовката на оригиналния субстрат. Обикновено това е стоманобетонното междупластово припокриване със или без слой от строителна замазка, която вече е била нанесена. И двата варианта са подходящи за основа на ново покритие. Преди самозасмукващата подова замазка да бъде направена със собствените си ръце, трябва да проведете предварителна подготовка, която се състои от следните операции:

  • отстраняване на старото покривно покритие, както и всички видове замърсявания и прах;
  • корекция на установените дефекти - пукнатини, дупки или чипове;
  • създаване на хидроизолация с помощта на полиетиленово фолио или специална импрегнация;
  • подравняване, привеждане в съответствие и фиксиране на нивата за местоположение.


За всеки следващ етап на работа можете да продължите само след пълно изсъхване на предишните резултати.

В края на подготвителната работа действително започва самооборудването. Както вече беше споменато, свойствата му могат да варират значително, в зависимост от основния материал и от какви добавки са включени. Основата на саморазливната смес е един и същ цимент или гипс. Основното предимство на последното е високата скорост на втвърдяване и втвърдяване. В същото време циментът се характеризира с по-добри водоотблъскващи свойства. Ето защо за помещения с висока влажност (кухни, бани) обикновено се използват смеси на циментова основа, а за жилищни помещения - по-лек и дишащ гипс.

Какви добавки и добавки дават

Допълнителни синтетични включвания осигуряват течния под с подобрени пластични характеристики. Благодарение на тях, разтворът се разпространява по-бързо, без да се налага допълнително уравновесяване с помощта на механични инструменти. И също така замръзва, без да образува пукнатини, както често се случва с циментова замазка. Има и смеси, които включват пластиди, които подобряват хидроизолационните свойства на пода.

Количеството и съставът на добавките зависи от метода на приготвяне на сместа и от времето, през което се изсушава. За да не се бъркате при подготовката на решението, най-разумното е да следвате съветите, дадени в инструкцията за употреба на сместа, която сте закупили.

Често скоростта на настройка на саморазливния под е такава, че не е възможно разпределението на течния разтвор върху цялата повърхност. Това важи особено за големи площи. Поради това е по-добре работата да се изпълнява стъпка по стъпка, като се разреждат малки части от разтвора и се наливат малки части от областта.

Най-ярката информация за това как да запълнете саморазливния под, можете да получите, като гледате видеоклип по темата. Добре е, че ясно показва какво и как да се направи. Видео уроците са може би най-ефикасният начин да се научите как да правите сложна работа правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Изравняващи смеси за подови настилкиИзравняващи смеси за подови настилки
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
» » Как да се самонивелира етажа със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com