Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхност

Самонивелиращи се подове

Самоизравняващите се смеси се използват днес, за да се получи перфектно плосък под. Те се нанасят върху бетонната основа със същия слой, като по този начин се получава гладка повърхност, характеризираща се с устойчивост на температурни промени и механични повреди. Това са самонивелиращите се подове.

Такова покритие има много предимства. Самонивелиращите се подове са издръжливи, нямат стави, се характеризират с антистатични свойства. В допълнение, подобно покритие се счита за хигиенично и трайно: експлоатационният му живот е до 40 години.

Какво е включено в сместа, от която се произвеждат течни подове? Тя се основава на стягащи компоненти (гипс или цимент), както и полимерни модификатори и минерални добавки (смлян варовик, кварцов пясък). Модификаторите са предназначени да подобрят адхезията към субстрата, освен това те са отговорни за еластичността на сместа и способността на разтворената смес да се самонивелира. Благодарение на този състав, повърхността на подложката за пълнене не се удря и покритието се оказва трудно и устойчиво на износване. За да се избегнат пукнатини, към сместа се прибавят специални компоненти за задържане на вода и подсилващи влакна.



Като стягащ компонент най-често се използва цимент, по-рядко се използва гипс и главно в смеси, които се използват в сухи помещения. Циментът е по-универсален. Трябва също така да се отбележи, че гипсовото покритие практически не се свива, но се изсушава много по-дълго. Няма други съществени разлики в характеристиките за изпълнение на смеси с различни стягащи компоненти: двата вида формулировки образуват трайно и огнеупорно покритие.

Принципът "работа" на течни подове е съвсем прост. Когато взаимодействат с вода, сухите смеси стават течни, се разпространяват над основата на пода и се втвърдяват по време на определени физически процеси.

Смесите за насипни подове могат да бъдат разделени на няколко групи: за вътрешна или външна работа, за да се създаде предварително (грубо) замазка или завършване на подравняването. В същото време се използват груби смеси със смеси с добавяне на пълнители с груба фракция - експандиран глинен агрегат или смлян гранит. За довършване се използват така наречените тънкослойни тегла, характеризиращи се с висока течливост. Освен това в последния случай могат да се използват смеси на базата на епоксидни смоли от различни нюанси, което предполага избор на разнообразни дизайнерски решения.

Е, можете да си купите мълниезащитно устройство за вашия дом, като посетите сайта groundtech.ru. Само там е всичко, за да ви предпазим и домашните уреди от светкавици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производствени характеристики и устройство на течни подовеПроизводствени характеристики и устройство на течни подове
Подравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на подаПодравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на пода
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Колко е пода сухКолко е пода сух
Как да се самонивелира етажа със собствените си ръцеКак да се самонивелира етажа със собствените си ръце
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
» » Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхност
© 2021 BggeHat.com