Подравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на пода

Преди да монтирате някакво покритие, подложката трябва да бъде подготвена. Този процес може да се извърши по два начина, свързани с две групи: мокра под формата на разтвор и суха под формата на леярски и листови материали.

Всеки метод има своите недостатъци и предимства. Изборът зависи от вида на фондацията, възможностите за пари и уменията.

Изравняване на основата с помощта на готови смеси на цимент

В тази връзка, обикновено се използва цимент-пясък хоросан и бетонна замазка, които се произвеждат на място. Но сега вече се прилагат сухи смеси за изравняване на пода, което улеснява работата няколко пъти.

Готовите сухи смеси за изравняване на пода са представени под формата на сложни композиции, при които циментът е стягащ и пълнежът е кварцов пясък. В състава също така са включени полимерни модифициращи добавки. Те подобряват адхезията към субстрата, повишават подвижността и пластичността на разтвора.

Тази повърхност практически не се свива, има добра здравина и висока устойчивост на износване. Благодарение на модификаторите, задържащи водата, периодът на жизнеспособност на сместа се увеличава и се избягва процесът на крекинг.

Това технологично изравняване на пода за всички производители е същото.

Основата трябва да има максимална якост и равномерност. Тя е напълно почистена от влага, грес, ръжда. Накрая се почиства с прахосмукачка, след това се грундира с латексови формули на PVA-базиран или акрилатен стирен. Нанесете дисперсията с четка или спрей. Ако повърхността е много абсорбираща, тогава e трябва да бъде обработена два пъти.

Грундът предотвратява абсорбирането на влагата от равномерното покритие, увеличава се връзката, не позволява появата на въздушни мехурчета.

За да се определи необходимото ниво на подравняване, се прави маркировка и се излагат маяците или рапърите. Разширените стави на основата са маркирани по стените и след това се дублират на самата канавка. Когато широчината на помещението е повече от 5 м, тя се разделя на секции с помощта на разширителни фуги. Вратовръзката от стените също е разделена от ленти от експандиран полистирол или ламели, които са увити в полиетиленов филм.

Преди да започнете работа, подгответе две кофи за 30/40 литра, необходимото количество вода и суха смес. Разтворът се приготвя с помощта на електрическа бормашина с шлиц. Разбъркайте тази смес, докато се образува хомогенна маса без съсиреци и бучки.

След 5 минути материалът узря. След това се разбърква отново и започва да работи. Необходимо е да се приготви такова количество състав, което можете да използвате по време на неговата жизнеспособност за 20 минути.

По-добре е да свършите работата заедно. Човек подготвя решението и друг го излива.

Един бръснач, успореден на стените, се излива на пода с ленти с ширина 40-50 см и се разпределя на основата с дълга мистрия. Изливането започва със стената, която е най-отдалечена от входа на стаята.

Необходимо е бързо да се работи, а ръбът на предишната ивица да не изсъхне. В противен случай няма да има равномерна повърхност. Тази точка е много важна при подравняване на пода за линолеум.

Попълнете стаята по време на един работен цикъл. С голяма площ от етажи повърхността се разделя на ленти и се излива през една. Подравнете празнините след изсъхване на готовите ленти.

Интервалът от време за втвърдяване на тези състави зависи от дебелината на слоя, температурата и влажността в помещението.

Подравняване с смес с висока плътност

Този материал е представен като съставка от полимерни и минерални вещества, добавки и пълнители. Тези смеси са силно подвижни, имат висока адхезия към основата и са в състояние бързо да се втвърдят.

Самонивелиращите се подове, в зависимост от тяхната дебелина и степен на напълване с пясък, се класифицират в 3 групи. Това са тънкослойни или бояджийски смеси, високо пълнеща течност и.

Композиции живопис

Бояджийските съединения са повече от покритието. Те не могат да коригират значително високи люлки.

Самонивелиращи се подове

разделен Технологията на "полагане на течни подове">самонивелиращи се подове към различни видове в зависимост от свързващия полимер, който е включен в техния състав. Те се отличават: метил метакрилат, епоксид, полиуретан и комбинирани, например - епокси-полиуретан.

Подове от метил метакрилат са най-бързо изсушаващи и тънки слоеве. След 40 минути след напълването можете да ходите на такава повърхност.

Покритията с стипчиви епоксидни смоли се използват за повърхности със средно и високо механично натоварване. Те са устойчиви на химикали и антистатични.

Полиуретановите съединения имат устойчивост, водоотблъскващи свойства и са топлоизолатори. Поради това е най-добре да подравнявате пода в мокри помещения с този конкретен състав. Такива покрития са еластични, припокриващи се и уплътняващи пукнатини.

Нивелиране на пода със самонивелиращо се съединение



В техните характеристики тези подове са подобни на полимерните бетони. Дебелината им варира от 4-8 см, поради това, което се полага върху основата със силни дефекти. Това покритие не може да се сменя за помещения с големи механични товари.

За да попълните сместа за самонивелиране, първо трябва да подготвите основата. Всички грапавини и изпъкналости трябва да бъдат минимални. Повърхността също се почиства от мръсотия и се грундира с полимерна водна дисперсия.

След изсъхване на грундовете преминават към основните работи.

Сложете сместа върху субстрата на една стъпка. Изсушава се 7-10 дни, след което се поставя покритието.

Ако сте подравняване на пода под плочката, то е по-добре да използвате лепилото за плочки от същия производител, който е направил лепилото.

Сега най-вече използват полимерни самонивелиращи се подове, поради малката им височина до максимум 2,5 см. Това покритие е удобно за изравняване на етажите в апартаменти с ниски тавани.

Самонивелиращите се подове също могат да бъдат покритие. Техният естетичен външен вид може да се постигне чрез добавяне на пигменти и различни включвания под формата на чипове.

Повдигнати подове за сухи замазки

Изравняване на "дървения под">Изравняване на дървения под с помощта на суха вратовръзка. Тези материали се използват и за подравняване на пода за линолеум, ламинат, паркет върху тавана от дърво.

Те имат минимално натоварване и нямат влага, за разлика от конвенционалните видове замазки. Такива листове са много леки за полагане, поради което времето за подготвителна работа е намалено доколкото е възможно.

На първо място, плочата се нарязва, като се отчита действителната конфигурация на стаята. Също така е необходимо да се остави на температурно компенсиращо стъпало от стени в 1 виж В тези шевове стик край лента.

Използвайки нивото на сградата по целия периметър на помещението, се прави маркировка за височинна височина на бъдещия слой на подкосъм. След това върху дъното на дървото се полага парафинова или битумна хартия.

Тя трябва да се разпространи с припокриващи се ленти един срещу друг и с растение на ръбовете си по всички стени до нивото на бъдещите етажи. Тази мярка ще позволи на дървото да диша и да го предпази от влага. Фиксирайте тази изолация с професионален статив.

След това поставете и нивелирайте podsypku, като използвате предварително зададено хоризонтално по нивото на водачите.

Също така е необходимо да се предотврати напукване на плочите Настилка "под">суха подова замазка под влияние на температурни колебания и защита от шума от удара.

За тази цел, около целия периметър на помещението, лентата от полиетиленови пяна с дебелина 5 mm се залепва в левия шев.

След това започнете да поставите първия изравняващ слой от плочите на сухия замазка. Залепете само краищата им. Работата трябва да започне по протежение на стената с входната врата, за да не стъпче надолу предходната подложка.

Следващият ред започва с изрязано парче от предишния ред. По този начин отместването на ставите ще бъде най-малко 20 см.

Вторият слой плочи се залепва по цялата им площ до първата. Това също трябва да се извършва с компенсирането на шевовете. В допълнение, че те са фиксирани със специално съединение, за фиксиране един с друг също използват галванизирани винтове на стъпки от 20-30cm.

Тази работа ще бъде много по-лесна, ако използвате двойни най-нови плочи с крайно завършени отстъпки.

В този случай, използвайки електрически мозайка, върху листовете, поставени на първия ред, външната страна на прегъвката се отрязва отстрани на стените. Тези плочи се залепват само в ставите.

След като се събира целият под, шевовете между листовете се полагат с мазилка. Освен това, цялата повърхност на замазката е грундирана с влагозащитно съединение. След 24 часа отидете на монтаж на довършителни подове.

Подравняване с шперплат

Възможно е да се подготви дъска за полагане на покритието с шперплат, 1,5-2 см дебелина, ПДЧ или OSB. В началото е необходимо да настроите трупи с ниво от 3-5 см по ширина, като използвате нивото.

Трябва да се отбележи, че при полагане на фуги на листове трябва да лежи на опори. Ето защо, листове, най-напред се разпространява на пода, с вдлъбнатина от стените на 1 см, и очертайте тебешири контури.

Според знаците, първите закъснения се монтират и по-нататък всички последващи обиколки се поставят успоредно с тях, като се вземе предвид стъпката от 30-40 см. Дървените трупи към основата са фиксирани с винтове. Когато закъснението превива високата надморска височина, шперплатът се натрупва под тях. Преди това те трябва да бъдат намазани с PVA лепило (виж стр. Полагане на "шперплат върху дървен под">Шперплат върху дървения под). След инсталирането на всички дървени трупи, изравнете пода с OSB, ПДЧ, шперплат или друг листов материал. При фиксиране, самото потупване се задълбочава с дълбочина 3-4 mm.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Саморазливни подови смесиСаморазливни подови смеси
Бързо втвърдяващ се подБързо втвърдяващ се под
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
» » Подравняване на пода с ръце - сухи смеси за изравняване на пода
© 2021 BggeHat.com