Смесване на пода

Широка гама от течни подове на руския пазар на строителството. Това полимерно покритие прави повърхността равна, силна, устойчива на различни ефекти. Основният критерий при избора на пода е консумацията на сместа и необходимите материали.

Пълнене на под и основни инструменти

Преди да вземете решение за тези концепции, трябва да знаете точно от какво зависи разходът и какви материали трябва да бъдат включени в прогнозата, за да я намалите.

Общи съвети

Материалите за подготовка и подравняване на субстрата са допълнителни. Следователно, ние не ги вземаме под внимание в тази статия. Ще обсъдим с вас само обстоятелствата, свързани с потока на течни подове.

Първо, тази смес ще стигне до основата на грунда, което ще направи максимално сцепление между основния под и инсталираното покритие. Ако всичко е направено правилно, тогава върху грунд ще се използва насипен под, в размер на 250g / m².

Процесът на нанасяне на сместа върху пода

Процес на пълненеСамата полимерна смес след това се използва директно. Неговият брой зависи само от дебелината на бъдещото подово покритие. Тя зависи само от вида на материала.

Изберете вида покритие в зависимост от вашите изисквания от бъдещия пол. Ако не инсталирате подовата настилка у дома, тези въпроси се обработват от специалисти или от шеф. Това се случва само след проверка на съответните помещения и, ако е необходимо, попълване на изпитваното покритие.

Ето защо в следващите статии ще ви разкажем за разновидностите на самонивелиращи се подове, които можете да си направите. Ако дебелината на пълнежа е 1 мм, тогава консумацията на сместа е 500 г / м2. Следователно, необходимото количество материал за полимерни пълнежни подове зависи от състоянието на субстрата и от предвидената му употреба в бъдеще.

Ако решите да направите основното покритие под формата на насипен под, трябва да знаете следното, за да намалите консумацията на сместа.

Можете също да включите подложка в инсталацията на пода за пълнене. Състои се от чист кварцов пясък и значително спестява консумацията на сместа.

полимерни материали за насипни подовеДруг вариант може да бъде представен под формата на използвани полимерни материали, например полиуретан или импрегниране.

Също така важен аспект в тази област е използването на правилното оборудване и инструменти, които се използват само за течни подове, а именно: широка зъбна шпатула - ракел, с дълга дръжка, иглена ролка.

За да смесите сместа в малък обем, използвайте бормашина с миксер, която има три клона. Тези инструменти са включени в комплекта за изравняване на подове. Ако трябва да работите в големи помещения, е по-добре да вземете голям миксер или помпа, за да разбъркате разтвора.

За малки площи е необходима малка единица.

Товарните бункери могат да задържат обем от 50 литра и капацитетът му е до 25 литра в минута.

Видове самонивелиращи се подове

видове самонивелиращи се подовеСъгласно новите технологии тези подове имат широка гама от сортове покрития.

Материалът трябва да бъде избран според следните параметри в зависимост от 

външен вид, приложение на суровини, технология на потребление и пълнене, цена.

Основният фактор е и неговата декоративност. Най-естетическият вид на пода е получен в резултат на покритие с пълнеж, чиято технология е доста сложна.



Такива покрития включват двукомпонентни формулировки. Тези покрития изискват много значителни инвестиции. Това се дължи на голямата консумация на полимерна и скъпа работа, ако тя се извършва от майстори.

Технологията на всички самонивелиращи се подове се основава на самонивелиращи се смеси, насипни или импрегнирани, като покритие от тънък слой, чийто метод на нанасяне се прави чрез оцветяване.

Отделно се разграничават подовите или полимерни покрития от бетон. Тяхната дебелина се увеличава, за да се намалят разходите, а не скъп полимерен материал и евтин пълнител, най-често срещан е кварцов пясък.

видове самонивелиращи се подовеХарактеристиките на тези почти всички полимерни подове им позволяват да бъдат инсталирани както в индустриално, така и в специализирано строителство.

Извън конкуренцията, от финансова гледна точка, са съставите от полимерно покритие. Така че цената на монтажа на полиуретанова импрегнация е 200 r./m². Това включва цената за материали и труд за специалисти.

Съществуват и други методи за подреждане на самонивелиращ се под, които изпълняват междинна функция, в зависимост от декоративните им характеристики, както и цената между най-скъпите етажи на двата компонента и най-евтините импрегнации.

Категории насипни етажи

  • В зависимост от структурата на повърхността му, разграничава гладка, груба до умерена степен, или се нарича "портокалова кора", и е напълно нехлъзгава. 
  • В зависимост от дебелината на слоя, те се класифицират в три типа. 

състав на тънък слой на подложката за пълненеСъстав на тънък слой, равен на 0,5 см, който предпазва всякакъв вид замазка от различни влияния на околната среда, които могат да я разрушат. Потреблението на полимер зависи от степента на годност на субстрата и от вида на използвания полимерен материал.

Самонивелиращи се пълнителни покрития с дебелина до 2 см се използват в помещения, където подовете трябва да имат висока степен на устойчивост на различни въздействия и да имат антистатични свойства.

Високо напълнените материали с дебелина повече от 2 см са направени от агрегати под формата на магнезит, пясък, различни фракции и други, както и от изкуствени смоли.

Благодарение на своите технологични характеристики, той се използва като декоративен, специализиран, индустриален материал. Появата на полимерно напълнените подове зависи изцяло от добавките в неговия състав и характеристиките на пълнителите.

Освен това този етаж е с ниска цена, устойчив е на удари и е устойчив на абразия.

В зависимост от свързващото вещество подовете на полимера са разделени на три типа:

  • Полиуретанови съединения с висока механична якост, уникална еластичност, добра устойчивост на абразия. Най-добрият вариант на приложението е в помещения с подвижна подова повърхност или с вибрации.
  • Епоксидни смеси с висока твърдост, устойчивост на химически атаки и сила. Основен недостатък е ниският индекс на еластичност.
  • Метални метакрилатни подове с уникални характеристики. Полимеризацията на смолата протича по време на нейното смесване с втвърдителя.

Тези покрития са екологични, силни, имат висока адхезия към субстрата и се нанасят в тънък слой. Най-уникалното предимство на тях е способността да издържат на огромен диапазон от температури от -70 до +150 градуса.

Нека направим изчисление на потреблението чрез пример за запълване на полиуретанов под. За да се определи потока, е необходимо да се знае точно крайната плътност и дебелина на покритието. Подът може да бъде изработен с или без кварцов пясък.

метил метакрилатни подовеИзчислението тук е проста: 1 литър състав се използва за покритие в 1 м² с дебелина 1 мм. След това се умножава по нейната плътност, което се посочва от производителите. Например плътността е 1,3 kg / l. В резултат на това 1 м² с дебелина на покритието от 1 мм консумира 1,3 кг от сместа.

Обикновено плътността на полиуретановите подове е 1,25 / 1,40 кг / л. Но се случва, че производителите с цел намаляване на цената, добавят към структурата си пълнители от сериозен характер. След това плътността на такива материали е 1,7 кг / л.

Оказва се, че плащате по-малко за продукта, но за 1 м² с дебелина 1 мм, потреблението на материала е повече и е равно на 1,7 кг. Оказва се, че първоначално сте платили по-малко и сте спестили, но по-късно се оказва, че ще бъдете значително изразходвани финансово.

При пълненето на фин кварцов пясък потреблението на тези подове се намалява средно с 1,5 - 2 пъти, а външният вид на това покритие не се променя значително, нито се влошават всички негови характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративен насипен подДекоративен насипен под
Изработка на самонивелиращ се подИзработка на самонивелиращ се под
Епоксидни подовеЕпоксидни подове
Бял под в интериора се запълва, характеристиките на работата, стъпка по стъпка инструкцииБял под в интериора се запълва, характеристиките на работата, стъпка по стъпка инструкции
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Напълване на пода на устройствотоНапълване на пода на устройството
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
» » Смесване на пода
© 2021 BggeHat.com