Производствени характеристики и устройство на течни подове

Етаж от къща

Неотдавна, насипните етажи в съвременните сгради станаха не толкова желателни, колкото е необходимо. Натоварването на подови настилки се е увеличило значително, в магазините на предприятията са се появили много машини, машини и механизми, а проходимостта е нараснала на обществени места. Устройството на подложката за пълнене позволява дълго време да се запази повърхността му в оригиналната му форма, гарантира дълъг експлоатационен живот и удобна хигиена.

Предимства и недостатъци на течните покрития

Важно е всеки от нас да усети твърда, надеждна и красива повърхност под краката ви, независимо дали това е работно място или ваш собствен апартамент. За да можете да оцените пълното покритие, ще ви кажем какво е добро за него и какви са недостатъците.

Предимства на самонивелиращ се под

Налягащият етаж получава такава популярност, защото той:

Баня под

3D делфини

  • Durable. Производителите гарантират на потребителя живота на такъв етаж до 45-50 години.
  • Водоустойчиво. Водата не е абсолютно неприятна за него, така че е възможно да се използва дори в сухите помещения.
  • Огнеупорни. Такава повърхност не гори и не отделя токсични продукти по време на горенето.
  • Екологични. Сместа се състои основно от естествени компоненти. Но ако подът трябва да има определени качества, например, към състава му се добавят антистатични изкуствени вещества.
  • Устойчив на химически съединения и агресивни среди. Може би използването му не само в жилищни апартаменти, но и в индустриалния сектор, гаражи, лаборатории.
  • Лесен за инсталиране. Достатъчно е само да има смес и инструменти. Всеки, който има тази работа, може да го направи сам. Пакетът описва инструкциите за употреба.
  • Има привлекателен външен вид. Можете да направите различни етажи, които да съответстват на състоянието на собственика или на интериора на стаята.
  • По желание на потребителя покритието може да получи различни характеристики, като използва подходящи добавки.
  • Хигиенни. Лесно и лесно е да се погрижите.

Технологията на полагане позволява липсата на шевове и пролуки на повърхността. Освен това, съставът има добра адхезия към други материали - бетон, керемиди, цимент и камък.

Недостатъци на течни формулировки

Сред недостатъците може да се нарече следното:

Етаж в коридора

Подово покритие

  • Такива покрития са морално остарели. Може би след 10-20 години ще искате да смените интериора и след това ще трябва да ги разглобите напълно, за да направите ново покритие.
  • Преди да започнете да запълвате района, трябва внимателно да подготвите повърхността. Това е много труден и дълъг процес.
  • При производството на работа влажността на субстрата и температурата на околния въздух трябва да бъдат строго контролирани.
  • Някои видове подове стават жълти от ултравиолетовите лъчи.
  • При постигането на определени параметри съставът трябва да добави химикали. И това не е много благоприятно за екологосъобразността на крайния продукт.

Какви са видовете самонивелиращи се подове?

Подовата настилка е работната повърхност. Той е оборудван с оборудване, хората ходят по него, влага или химикали влизат в него.

Основните характеристики на пода са силата, издръжливостта и красотата. Всички тези качества имат полимерни самонивелиращи се подове. Но за всяка стая се нуждаете от някои повърхностни индикатори.

Да приемем, че химическата лаборатория изисква подово покритие, което е устойчиво на химични съединения. И за гаража - да издържат на тежки товари. При производството на полимерни смеси във всеки случай се наблюдава подходяща технология и съставът включва необходимите добавки. За да решите кой пол имате нужда, трябва да знаете нейните видове.

По вид свързващи вещества полимерните покрития са:

  • епокси;
  • полиуретан;
  • акрилатен.

епоксидна

Разпределение на разтвора

Изравняване на покритието

Тези подове са базирани на епоксидни смоли. Такъв състав е добре свързан с различни бази. Покритието ще бъде трайно и устойчиво на химикали. На повърхността няма да има следи от трафик, механични товари от машини или тежко оборудване. Ако е необходимо, покритието може да получи редица свойства - антистатична или подобрена киселинна устойчивост, добавяйки към състава на специалните компоненти.

От недостатъците може да се установи, че епоксилните съединения са нискоеластични, не издържат на силни ударни натоварвания и се страхуват от отрицателни температури.

полиуретан

Такива подове са еластични, имат висока механична якост, не се страхуват от износване и удар от абразивни вещества.



В помещение с постоянна вибрация от оборудването това покритие е незаменима. Той не се страхува от внезапни температурни промени и ударни натоварвания.

Недостатъците включват ниска устойчивост на агресивни химикали.

На базата на метил метакрилатни смоли

Етаж със собствени ръце

Подът в гаража

Такива подове имат универсални свойства. Два часа след изливането те са готови за работа. Те не се страхуват от отрицателна температура, топлинен шок и ултравиолетови лъчи. Те са водоустойчиви, не се плъзгат и имат красив външен вид.

Сред недостатъците е да се отбележи тяхната висока цена, сложна технология на подреждане и ниска устойчивост на абразивни вещества.

Класификация на половете по вид пълнител

Според плътността на компонентите за пълнене подовете са:

  • Тънък филм. Те са импрегнирани полиуретанови съединения за съществуващия бетонен под или циментова замазка. Той формира тънък слой върху повърхността на основата, давайки я на сила и удължавайки живота няколко пъти.
  • Саморазливна. Експертите ги наричат ​​самоизравняващи се. Такива подове са идеални, където има повишена химическа агресия, както и устойчивост на абразия и антистатична защита. Това покритие ще продължи дълго, ако по време на производствения процес се наблюдава технологията на полагане и подготвителната работа се извършва особено внимателно.

Такива подове могат да се поставят в центровете за грижа за коли, офиси, студени помещения, търговски центрове и промишлени помещения. Лошо се държи такава основа при температура на околната среда повече от +100 градуса или при използване на тежки камиони по тях.

  • Силно напълнена. Този вид подове са предназначени за работа при условия на екстремни механични или топлинни натоварвания. В основата на производството им е комбинация от синтетични смоли и пълнители - корунд, гранит, пясък, графит. Такива подове са идеални за спортни площадки или подиуми на открито. Те са устойчиви на ударни натоварвания, температурни промени и ултравиолетови лъчи. Освен това те осигуряват възможност по време на подреждането да се отърват от малките дефекти на съществуващата база.

Класификация на половете по предназначение

морското дъно

По предназначение и функционалност, полимерните покрития са групирани както следва:

  • Индустриален. Използват се в промишлени помещения, където има голям трафик и човешки поток, увеличени натоварвания и агресивно въздействие върху околната среда.
  • Декоративни. Този тип покритие има много вариации в цвета, формата и възможностите. Възможно е да се "излеят" декоративни елементи в пода, родословие на ръцете или лога на организациите. Такъв етаж има индивидуален външен вид, висока якост и издръжливост.

Обхватът на използването му е широк:

  1. административни и обществени сгради
  2. стълбища и коридори
  3. магазини и офиси
  4. ресторанти и кафенета
  5. училища и болници
  6. изложбени зали и театри
  7. апартаменти и детски градини
Лилиите по водата

Реалистичен ефект

Технология с триизмерен 3D изображение позволява на всеки да организира своя апартамент имитация морския плаж или по време на работа в залата за емоционално освобождаване от отговорност за създаване на виртуална цветна леха под краката му.

  • Sports. Такива покрития са подредени както в открити, така и в затворени помещения, където на повърхността на насипния под трябва да има задължителна маркировка - според международните спортни стандарти или по желание на клиента. Подобни подове могат да се поставят както на бетон, така и на асфалтова основа.

За специфичното приложение могат да се разграничат следните покрития:

  • Universal. Такива подове се използват в помещения, където са възможни механични натоварвания, повишено ниво на влага във въздуха, вибрации и внезапни температурни промени.
  • Специален. Те служат да дадат на пода определени оперативни свойства. Във всеки случай можете да разработите покритие, което отговаря на желаните от клиента параметри.

Как да попълните етажите - стъпка по стъпка технология

Целият процес на сглобяване се състои от няколко етапа:

Дървен и насипен под

Съответствие на материалите

  1. На първо място, трябва да подготвите повърхността. Това е най-отнемащата време част. От начина, по който ще се справите с тази работа, крайният резултат ще зависи от това. Неспазването на определени изисквания ще доведе до по-нататъшна деформация и унищожаване на пода. На този етап горният слой се отстранява, повърхността се смила или почиства, съществуващите шевове се отварят и прахът и останките се отстраняват от прахосмукачката.
  2. След като са получили относително плоска и суха повърхност, те започват да обработват фуги и пукнатини. Те се грундират със специален агент и се пълнят с уплътнител. Големите пукнатини се пълнят с полимерна композиция и се залепват с фибростъкло. След това това място се поръсва с кварцов пясък, който се отстранява и подправя един ден по-късно.
  3. След като подготвителната работа беше извършена и повърхността изсъхнала (обикновено отнема около 24 часа), започнете да прилагате основния слой. Зареждането започва от най-високата точка на пода. На краката е желателно да имаш краскули. Сместа на повърхността се изравнява с назъбена мистрия и след изсушаването се нанася финишно покритие. Всички инструкции за отглеждане на сместа могат да бъдат прочетени на опаковката.
  4. Такива подове могат да се експлоатират след 5-10 дни. Ако е необходимо, те лесно се ремонтират и актуализират.

заключение

Може да се каже, че самонивелиращите се подове са станали надеждна и ефективна защита на бетонни основи от преждевременно унищожаване и разваляне. Те украсяват интериора на нашите къщи, а в обществените сгради са не само трайно и надеждно покритие, но и декоративен елемент.

Сега, знаейки всичко за устройството на насипния под, можете безопасно да спрете избора си на правилното покритие. И никога няма да съжалявате за това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Акрилни настилкиАкрилни настилки
Защо да изберете самонивелиращ се подЗащо да изберете самонивелиращ се под
Какво е добро за наводнената равнинаКакво е добро за наводнената равнина
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Корк етаж плюсове и минусиКорк етаж плюсове и минуси
Предимства и недостатъци на подове от коркПредимства и недостатъци на подове от корк
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
» » Производствени характеристики и устройство на течни подове
© 2021 BggeHat.com