Шлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксозна

Паркетно шлайфане със собствени ръце се извършва с помощта на специално оборудване, което най-често се извършва от местни занаятчии под наем.

Шлайфане - когато няма смисъл при извършване на операцията?

Дървеният висококачествен паркет е външно атрактивно и много трайно подово покритие. Освен това, дори и с течение на времето, въпреки най-предпазливата и икономична употреба, тя губи първоначалните си експлоатационни свойства. На повърхността на паркета се появяват тъмни петна, пукнатини и малки драскотини, лакътът потъмнява и става забележимо тъмен. Вместо красив под, получаваме неестетично покритие, което буквално обезобразява вътрешността на дома.

Понякога подовата настилка е толкова разглезена, че няма смисъл при смилането

Понякога подовата настилка е толкова разглезена, че няма смисъл при смилането

В такива ситуации някои потребители решават да поставят нов материал на пода. Но, виждате, това не е изход. Много по-разумно е да се извърши шлайфане на дървен паркет. Тази операция възстановява предишната слава на корицата. С голямо желание можете сами да го направите. Вярно е, че ще трябва да се сдобиете със специално оборудване и да се приготвите за отнемащ време и доста сложен процес.

В някои случаи подовата настилка не може да бъде ремонтирана. Значението на смилането не е, ако:

  • Дървените изделия бяха мокри и подути;
  • пропуските между отделните паркетали надвишават цифрата от 5 мм поради пълно изсъхване на покритието;
  • върху повърхността на гниене на пода и плесен са оформени, или част от тях се консумират от бръмбар;
  • На паркета има ясно видими дълбоки дупки и сериозни неравности;
  • Повърхността на дървените изделия е силно размазана (разстоянието от дюбелния конектор до горната част на ламелите е по-малко от 5 мм).

В повечето случаи тези проблеми са причинени от тежки или некоректни условия на работа на паркета, използването на неподходящи сухи дървени суровини за производството на покритие и неграмотна ерекция. Ако увреждането на довършителните продукти е незначително, смело се смилат за шлифоване. След такава операция паркетът ще свети като нов и ще ви достави удоволствие с шикозния му вид в продължение на много години.

Инструменти за възстановяване на паркет - купуват или наемат

Шлифоването на дървени подови настилки може да се извърши ръчно или машина. Първата опция включва използването на устройство, наречено цикъл (оттук и второто име на процедурата, която ни интересува - цикъл). Този инструмент е направен под формата на плоча от метал, част от която е огъната под определен ъгъл и заточена, а втората е снабдена с дръжка, изработена от дърво.

С помощта на цикъла ще можете да обработвате цялата подова повърхност (дори и в най-трудните области). Работата с такъв инструмент обаче е истинско наказание. Не всеки човек е в състояние да стои на колене за часове и да изстърже паркета. Има и втора версия на ръчното шлайфане. Прикрепете към подметките на ботушите nazhdachku и разтривайте покритието с краката си. Но тази техника далеч не е лесна. И ефективността му оставя много да се желае. Разумна алтернатива на ръчното колоездене е механизираната (машинна) обработка на паркет. Извършва се с няколко единици. Всеки от тях се използва на определен етап от смилането.

Дълбоката обработка на паркетите се извършва от барабанни машини. В страните от ОНД, СО-206. Те имат дълъг експлоатационен живот, лесни за използване. Такива машини са оборудвани с барабанен комплект и помпа. Последният е предназначен за автоматично прибиране в специално. торба от дървесен прах, която се образува по време на колоездене.

Тънка обработка на дървена облицовка се извършва с повърхностен шлайф. Тя може да бъде три или един диск. Такава машина дава възможност за извършване на бижута с всякакви покрития от естествено дърво. Тя се придобива от майстори, които предоставят професионални строителни услуги. Също така за качествено шлайфане се нуждаете от устройство, наречено ботуш. Използва се за полиране на пода в близост до краищата и в ъглите на помещението, при загряване на батериите, на други трудно достъпни места.

Шлифовъчната машина за паркет може да се наеме за няколко дни

Шлифовъчната машина за паркет може да се наеме за няколко дни

Машини от всякакъв вид са скъпо оборудване. Разходите му варират в рамките на 1000-10000 долара за една единица. Да купуваш автомобили за паркет за домакин на майстори няма смисъл. Много по-лесно е да вземете необходимото оборудване под наем за няколко дни. За щастие много компании предлагат такива услуги. Освен шлайфането, ще трябва да наемете прахосмукачка за промишлена употреба. Той ще извади фин прах от пролуките на паркетно покритие за няколко минути, а също и внимателно да почисти повърхността на малки дървени стърготини. Не забравяйте да запасите:

  • nazhdachkoy със зърно от 40 до 120;
  • специални ножици за рязане на шкурка;
  • Масло или паркетен лак, четки и валяци за нанасяне на тези съединения;
  • замазка за затваряне на пукнатини и шпатули за работа с нея;
  • ключове, необходими за фиксиране на nazhdachki на шлифовъчни машини.

Сега сте готови да извършите сами работа по смилането.

Първите етапи на цикъла са какво да направя и как?

От стаята, където ще се полират подовете, трябва да извадите всички неща и предмети от мебелите, да разглобявате первазите. Ако последните са твърдо фиксирани, може да ги оставим на нас. Когато се опитвате да премахнете такива первази, можете сериозно да повредите покритието. След това трябва да анализирате състоянието на паркета. Губим или отлетели плочи, поставени върху лепилото, вдлъбнати няколко милиметра всички стърчащи болтове и гвоздеи. Промийте добре пода, изчакайте да изсъхне, вакуумно. Преди това е необходимо да получите респиратор, слушалки и костюм за ремонтни работи, които покриват цялото тяло. Използването на специално облекло е задължително изискване при извършване на работа.

Работете в респиратор

Работете в респиратор

Шлайфането на дървени паркети е процес, придружен от много опасен и много фин прах. Той пада върху незащитеното човешко тяло, прониква в дихателните пътища и уврежда здравето ви. Започваме обработката на паркет. Първо, ние го произвеждаме чрез дълбоко смилане с агрегат от типа СО-206. На барабана на машината е необходимо да се закрепи гнездото с подходяща зърнеста структура. За грубо кодиране обикновено се използва хартия № 60 за отстраняване на горния слой дърво или боя - № 24-40, стар лак или лак - № 16. Затворете вратите, водещи към стаята, отворете всички прозорци и продължете към пода:

  • изпълнете диагонален проход с барабанна машина от единия ъгъл на стаята до другия;
  • пренаредете машината на стената, извършете проходи по нея и след това успоредно на повърхността на стената.

Първият проход по стената се извършва по цялата ширина на барабана (обикновено 20 см). И сега е важна точка! Всички следващи пасажи, успоредни на стените, трябва да бъдат изместени с 10 см. В същото време движението на барабана трябва да бъде строго по дължината на дървесните влакна върху паркета. Преместването на машината е разрешено само при завои за кратък период от време. Друга финес - машината за смилане може да бъде спусната и повдигната само в движение. Ако не спазвате тази препоръка, дефектите ще се появят на корицата. При първото преминаване барабанът трябва да се настрои, като се избере оптималното натоварване, от което машината ще натисне на пода.

Регулирането се извършва с винт. Процедурата е проста. Ако шлайфането премахне прекалено дебелия слой паркет, винтът трябва да се разхлаби леко. Когато се отстрани малко дърво, регулиращият елемент е усукан. Не забравяйте да отстранявате периодично гнездото и вместо това да поставите нов абразивен материал. Не е нужно да запишете върху шлифовъчна хартия.

На Съвета. Извършете грубо шлайфане от далечната стена в стаята, придвижете барабана до вратата. Редовно изхвърляйте прах и стърготини от торбичката за монтаж на шлифовъчна машина в обикновена торбичка от полиетилен.

Sapozhok - специална машина за навиване на труднодостъпни места

Sapozhok - специална машина за навиване на труднодостъпни места

Посочени са труднодостъпни части от пода ботуши. Специалистите препоръчват зареждат в nazhdachku на пишеща машина под номер 60 или 40. В този случай, на барабана трябва да се премести с възвратно-постъпателно движение - на стената в зоната на ръба лекувани преди. След грубо шлифоване на пода ще има петна от боя, лак, грапавост, драскотини. Те се отърват от тях. Продължете цикъла с хартия № 40-60, като движете машината в кръгово движение. Процедурата се повтаря, докато паркетът няма да има същия цвят върху цялата повърхност на пода.

Следващите етапи на шлифоване - работа в разгара си

Време е да използвате повърхностна мелница. Препоръчително е да се наеме тридисково оборудване. Тя перфектно се справя с всички коловози, бръчки, малки неравности, малки драскотини, останали след грубата обработка на паркета. Повърхностният шлайф се използва с три номера шкурка. Първо, обработвате пода със шкурка №40, след това - №80 (можете да използвате №60), на последния етап - №100. Броят на пасажите на повърхността на всеки от нахадъчеките - най-малко 3 пъти. Пропуските се изпълняват два пъти - напред и в обратна посока. Финото шлайфане продължава, докато се получи гладка, гладка паркетна повърхност.

Устройството за повърхностно смилане се използва за довършване на шпакловки (премахва малки неравности и драскотини)

Устройството за повърхностно смилане се използва за довършване на шпакловки (премахва малки неравности и драскотини)

Сега вакуумно почиствайте обработеното покритие, отстранете най-малките частици дървесен прах. Продължаваме да замаскираме пукнатините, образувани на пода. За тези цели обикновено се използват фабрични състави, които са подходящи за конкретен нюанс на покритието. Някои занаятчии правят самите тела. Но в това нямаме много смисъл. Замазката се разпределя по цялата повърхност на пода равномерно с гумена шпатула. Съставът трябва да проникне във всички пролуки между дюзите и напълно да ги напълни.

Следващата стъпка е да симулирате ставите. Операцията се извършва във време, когато съединението за замазване остава меко, но вече леко закопчено. Ако използвате разтвори на базата на уралддид или алкид, не забравяйте, че те започват да изсъхват 3-5 минути след нанасяне върху повърхността. Важно е да започнете да имитирате ставите навреме. Процедурата ще премине бързо и без проблеми, ако я произвеждате под владетел от метал с помощта на остър шил.

Част от пълнителя остава на повърхността. Премахнете излишъка, изчакайте да изсъхне, след това отново да изстържете паркета със шкурка №100, монтирана на повърхността на шлайфане. Тази операция се нарича фино смилане. Тя се изпълнява стриктно по посока на дървесните влакна върху подовата настилка. Броят на пропуските може да бъде различен. Уверете се, че когато държите ръката си, паркетът се чувства наистина гладък.

Остава да се използва масло или лак. Това е една проста стъпка, за да изпълнявате възможно най-отговорно. Ако приложението е неправилно, първо трябва да започнете да шлайфате! Паркетът за предпочитане се обработва с оцветяващ състав или грунд и след това се обработва с лаково покритие. Прилага се в няколко слоя (2-5), като се използва валяк за боядисване. Работете възможно най-бързо. Лакът бързо грабва. Тя трябва да бъде равномерно разпределена около пода и да изсъхне. След 4-6 часа нанесете втори лак. Но преди това отново да преминете през повърхността на паркета с повърхностна шлифовъчна инсталация (кожа № 120 или 100). След като нанесете последното покритие, внимавайте да подсушавате пода.

Насладете се на прекрасния вид на паркета!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употребаШлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употреба
Шлифовъчна машина за полиране на паркетШлифовъчна машина за полиране на паркет
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Цикличен паркет с ръце без прахЦикличен паркет с ръце без прах
Полагане на плочкатаПолагане на плочката
Ние правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прахНие правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прах
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
» » Шлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксозна
© 2021 BggeHat.com