Детайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологии

Дефекти и отстраняване на паркета

Паркетът се счита за елитно подово покритие. Като го има в къщата, казва, че собственикът отдава голямо значение на уюта и уюта. В края на краищата подът на паркета е здрава и красива основа, която може да продължи повече от век, ако се грижи правилно. Но в живота има различни ситуации, които могат да развалят подовата настилка и да я извадят от действие, въпреки че е доста трудно да се направи това. И дори при големи дефекти, няма да е необходимо напълно да замените материала, а само да ремонтирате паркета.

Нека да разгледаме по-отблизо причините, които могат да причинят повреда на капака. Има само три от тях:

  1. Грижата за паркета практически не се извършваше. Той образуваше кухини, повърхността бе потъмняла и пукнатините се спукаха. Сериозна ситуация, но дори и в този случай възстановяването на паркета е възможно, без да се заменя цялото покритие. Една забележка - поправянето на такъв пол е по-добре да поверите на професионалисти:
  • Първо, те ще се справят с тези проблеми по-бързо.
  • На второ място, това ще ви струва по-малко.
  1. Вие сте наводнени със съседи. Ситуацията е по-сериозна от сега, и като следствие - откъснат от основата на умрелия. Ще трябва да отворите паркета, да го изсушите в купчини и след това да го инсталирате отново, като използвате стандартна технология. Както показва практиката, в този случай може да има елементи, които да бъдат по-добре заменени от нови.
  2. Отново неправилната грижа за паркета. Плочите станаха тъмни и се разхлабиха. Между другото, можете да проверите надеждността им по прост начин. Това изисква шило, което се притиска в тялото на паркета. Ако инструментът е по-дълбок без усилие повече от 5 мм, тогава такъв материал е по-добре да бъде изхвърлен. В този случай ще трябва да демонтирате повърхността, да изсъхне дъното на пода и да повторите инсталацията, като използвате стандартна технология.

Това са така наречените опасни ситуации. Останалите могат да бъдат приписани на по-прости опции, за които ще има достатъчно ремонт. Между другото, ако сте очертали общото обновяване на къщата, възстановяването на паркета е направено последно.

Незначителни ремонти

Има няколко операции за ремонт на паркетни подове, които определено ще ви трябват:

  • Ръчен цикъл.
  • Шлайфане на крака.
  • Симулация на ставите.

Има друга процедура, включена в комплекта за ремонт, но е толкова просто, че няма да се налага да бъде обучавана. Това е настилката с помощта на специални замазки. В строителните магазини има готови замазки, чрез които паркетът може да се донесе до желания цвят за цвета на основната маса на паркета. В този случай, възстановяването на паркет ще бъде първата процедура по изграждане и ремонт. Без това възстановяването е невъзможно.

Ако говорим като цяло за защитни покрития, тогава има широк спектър от тях. Той включва не само шпакловка, но и лакове и всички видове пасти за реставрация. Нека изброим някои от видовете си въз основа на различни материали:

Възстановяване на паркет собствени ръце

Боядисване на паркет

  • Алкид и уралкидни. Това са евтини материали с практически нулева токсичност. Те бързо изсъхват, така че един час след нанасянето върху пода от твърда дървесина можете да ходите. По-малкото от тези материали е кратък живот, ограничен до десет години. След това старият паркет ще трябва да бъде навит и шлифован. В сравнение с алкидния материал, уралкедът е малко по-скъп. Често се използва за защита на пода по време на процеса на ремонт.
  • Епоксиден материал. Скъп вариант, но времето му на работа е доста дълго - 30-40 години. Вярно е, че това е много токсична защита, затова се препоръчва използването на респиратори и гумени ръкавици при нанасянето на материала. Напълването на стаята след ремонт може да бъде само една седмица. В структурата си е двукомпонентен лак.
  • Алкиден. Това всъщност е същият материал като предишния. Вярно е, че токсичността му е по-малка, а експлоатационният живот достига 50 години.
  • Вода. Това е водна суспензия, която прониква дълбоко в паркета, създавайки гъста и силна филма на повърхността. Възстановяването на паркета с помощта на този течен материал позволява да се поддържа облицовката от десетилетия насам. Въпреки това, експлоатационният живот зависи изцяло от качеството на покритието. Има и тази възможност и недостатъците - паркетът бързо потъмнява и избледнява под влиянието на слънчевата светлина.

Симулация на ставите

Нов паркет в стаята

Модулен паркет

Връщаме се към ремонтните операции. Една от най-простите е имитацията на ставите. Тя се извършва след нанасяне на паркет върху мазилка. Това ще изисква шило, въпреки че можете да използвате метален владетел. Когато се извършва реставрацията на паркета, създаването на фуги върху шпакловките е задължително.

Как се правят?

  • Необходимо е да се изчака момента, в който замазката изглежда се втвърди, но все още остава мека. Не забравяйте, че алкидни и uralkidnye материали изсъхват бързо, така че ще трябва да работят с темпо.
  • Има два вида falshstik - прави и извити. Първият направи шил, а вторият ръб на владетеля.

рендосване

Но цикълът на паркета със собствените си ръце не е лесен процес. За него ще ви трябва специален инструмент - цикъл. Това е нещо като нож от самолет. Ако ремонтирате малка част от паркета, тогава трябва да използвате този инструмент. Ако възстановяването на паркета е значителна сума, по-добре е да купите малко за силата на машината.

Колоездене паркет собствени ръце - процесът е отнема много време и ще отнеме доста време. Ето защо, ние препоръчваме да наемете кола, ако не можете да я купите. И ще трябва да се научите как да работите с устройството. Както свидетелства практиката, от пръв път може да не се получи. Важно е правилно да ръководите машината и точно да настроите режима на работа.

смилане

Машина за шлайфане на повърхности

Шлайфане на паркет

Тази операция може да се разглежда като ремонт на паркета със собствените си ръце. Има обаче още една възможност - да се използва механичен метод.

В първия случай ще ви трябват обувки с плоска подметка и шкурка. На едната обувка до подметката се залепва едрозърнеста шкурка №80, а на втората - с малки частици №40. Можете да използвате лепило # 88 за фиксиране на хартията.

Сега последователно предавате паркета първо ботуш, а след това втория. Това е много сложен процес и трябва да се обучите достатъчно, за да говорим за неговото качество. Затова препоръчваме да използвате втората опция с мелница.

Така старият паркет може да бъде възстановен по прост начин, като се използват такива методи като огъване и смилане с нанасяне на защитни мазилки и лакове. Но има по-сложни дефекти, които изискват различен подход.

Слотовете между дъските



Ако слотовете между дъските са не повече от 5 мм, тогава те се борят с тях по същия начин, както с драскотини. Това означава, че те се пълнят с шпакловка или мастика. Но ако те са големи, тогава ще трябва да проведем редица дейности.

Можете да запечатате слотовете, като използвате следната технология:

  • Използвайки сешоар, зоната за ремонт се отоплява. Изглежда, че миризмата на мастика показва, че паркетът е готов - ремонтът продължава.
  • Сега специален инструмент, обикновено кука, както и чук, приспособява всички уши плътно един към друг. В резултат на това една голяма празнина трябва да остане на пода.
  • В това гнездо на шпакловка се намира т. Нар. Занитване, изработено от паркет. Тя трябва да влезе в мястото на промиване на нивото на целия паркет.
  • Сега този сайт трябва да бъде циркулярен, шлифован, покрит с шпакловка и лак.

По този начин се извършва възстановяването на паркета с пролуките между дюзите.

драскотина

Как да се премахне драскотина на паркет

Премахване на надраскване

Въпросът как да се елиминира надраскването на паркета е много често срещан днес. Не забравяйте, че има само две причини за този дефект - стареене на материала и неправилно инсталиране. В първия случай, ще бъде доста лесно да ремонтирате паркета със собствените си ръце. Но за премахване на втората причина е почти невъзможно. Разбира се, на практика такива случаи се случват, но това е по-скоро изключение от правилото.

Така че, ако подът е скърцащ паркет, той трябва да бъде изваден от ръбовете. За да извършите качествения процес, трябва да работите в помещение с влажност не по-висока от 60. Ако тази цифра е по-голяма, тогава няма да е необходимо да говорите за качество. Оптималната стойност е 40. Обикновено това се случва през зимата в отопляемата стая.

  • Демонтирайте первазите.
  • Ако подът се скърца, тогава разделителните клинове не изпълняват функциите си за дълго време и просто лежат в пукнатините на пода.
  • Понякога господарите, вместо да вкарват клинове, изглаждат разликата между паркета и стените. Това не може да бъде направено, затова премахнете пяната и поставете клинове.
  • Сега всеки ден карайте клиновете по-навътре в пода и проверете дали подът е скърцащ или не. Ако клиновете са изковани до края и сривът не е изчезнал, единственото решение е да се премахне старата подова настилка и да се инсталира нова.

Ето няколко начина за премахване на драскотина на паркета.

Плочите са нестабилни

Ако отделните елементи на пода са нестабилни, реставрацията на паркета е съвсем проста. Всеки гвоздей трябва да бъде прикован към съседните карамфили, които са под ъгъл от 45 градуса, а капачките им се забиват в тялото на дървото. След това фиксиращата точка е покрита с шпакловка и покрита с капка лак.

Ако целият сайт е нестабилен, тогава най-добрият вариант е да се повдигне целият етаж, да се извърши частичен ремонт на паркета отделно и да се постави всичко отново според изискваните правила.

подуване

Деформация на изоставането от водата

Разлята вода върху паркета

Понякога паркетът е подут с парцели. Ето защо не е необходимо да я повдигате и да променяте цялата област. Можете да направите това:

  • Изсушете повредената от вода област с сешоар, докато се появи миризмата на мастика.
  • Поставете върху него лист от шперплат или друг плосък материал.
  • Натоварване. Това могат да бъдат книги, тежести и т.н.
  • Ден по-късно проверявайте състоянието на пода. Ако остане частично vspuchivanie, извършете отново същата операция. Е, ако покриете шпагата на шперплата.

Имайте предвид, че разлетата вода бързо прониква в дървото. Така че не можете да го оставите влажна. Ако възстановяването на паркет късно, тогава ние можем да го сметне развали. Резултатът е заместител на новия материал.

Методи за обработка на паркет

Нека не отречем, че грижата за паркет е основният начин за удължаване на експлоатационния му живот. Ето защо въпросът как да се грижим за паркета е един от най-неотложните днес.

В паркета има три основни врагове:

  1. Влажността е прекалена или неадекватна.
  2. Слънчеви лъчи.
  3. Пясък.

Ето някои съвети как правилно да се грижите за паркет:

  • Възстановяване на паркет

    Етаж с паркет в залата

    Преди вратата е по-добре да поставите пластмасова мат, а след вратата - кърпа.

  • Можете да влезете в стаята с паркет само във вашия домашен обувки.
  • През зимата, когато влажността става ниска поради нагряването, е необходимо въздухът да се овлажнява по различни начини. През лятото е по-често да се проветрява стаята и да се инсталират мрежи против комари на прозорците. Те ще предотвратят влизането на прах в стаята.
  • Светлината от прозорците трябва да се разсее. Закачете тюл или щори, но не вертикални, а хоризонтални, защото първите концентрират лъчите на слънцето.
  • По-добре измийте подовете на ръка и без да измивате прахосмукачката. Би било хубаво просто да вакуумирате пода по-често. Мокро почистване се извършва веднъж седмично, но не повече. Измийте подовата настилка с добре изтъркана кърпа.

Сега знаете как да се грижите за паркет. Този процес не е толкова сложен. Разбира се, отнема време, но минимум усилия и пари.

заключение

Разрешихме няколко въпроса, основният от които е как да се грижим за паркет. Тук, както в случая на болестта, е по-добре да се извърши профилактика, отколкото да се направи операцията след това. Ето защо, обърнете внимание и време, за да се грижите за подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
ПаркетПаркет
Ремонт на паркетРемонт на паркет
» » Детайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологии
© 2021 BggeHat.com