Цикличен паркет с ръце без прах

Премахването на стария слой лак от повърхността на паркета и след това полирането на неравностите се нарича паркетно печене. Трябва да се прави на всеки 7, максимум 12 години. В допълнение, тя се използва, за да донесе прясно нанесено покритие в правилната форма.

Има два начина за извършване на работа:

  • ръчно
  • Използване на специална машина

Първият метод е много дълъг и отнема време. Поради това те често прибягват до втория метод.

Етапи и технология на работа

Работата се извършва на два етапа:

  • Отстраняване на замърсители, кота и стар лак слой.
  • На този етап се премахват следите от лаенето, идеален поглед и покритието се приготвя за нанасяне на горния защитен слой: лак или масло.

Етапи на работа:

  1. Първо, те демонтират первазите, изваждат мебели и боклук, освобождавайки помещенията. Важно! Не е нужно да миете пода преди да карате колоездене!
  2. След това е грубо стържещ паркет: използване на големи абразивни (зърно 24 P - 40) се отстранява старата боя (масло, мастика, импрегниране, лак или восък), от нивото на пода на различията и нередности.
  3. По периметъра на помещението, обработващи ръбовете и ъглите, както и труднодостъпни места (например под батерии), използващи ъглошлайф.
  4. След това, шлайфайте средното (60 - 80) зърно смилане, премахване на драскотини, останали от груб торта, и премахване на останките на старото покритие.
  5. Ако е необходимо, shpatlyuyut чипове, пропуски, пукнатини, пукнатини. Фина шкурка - нула (100-120) най-накрая се смила, премахвайки следи от шпакловка и привеждане на пода в идеално гладко състояние.
  6. Почистете краищата на стаята с фин шкурка, като използвате ексцентричен или ъглошлайф.
  7. Преди прилагането на лак, твърд парафин или масло продукция оцветяването doshlifovku (фина обработка) чрез остъргване на повърхността шлайф, например, Columbus, трио или единична.
  8. Почиствайте праха с прахосмукачка.
  9. Нанесете първия лак. Ако на пода от екзотични дървесни видове - маслини, венге, бамбук и т.н.) - прилагат грунд.
  10. Фина шкурка се прави чрез междинно шлайфане, като се отстранява повдигнатото купчинче от дърво с помощта на повърхностна шлайфмашина.
  11. Отново, трябва да вакуумирате стаята.
  12. След това можете да приложите следните слоеве лак.
  13. След изчакване на пълното втвърдяване (кристализация) на лак, което се случва в рамките на една седмица от датата на нанасяне на последния слой. По това време, пода не се измива, мебелите не са поставени. Също така е невъзможно да се покрие пода с картон или филм, тъй като достъпът на въздуха е блокиран и лакътът бавно изсъхва.

Видове машини за подови настилки

Невъзможно е да се направи цикъл без използване на специално оборудване и абразивни материали. Всъщност устройствата за навиване са смилане. Те се използват успешно не само за паркет, но и за всякакви дървени подове, например подово покритие.

Видове машини:

  • Тип лента или барабан, използван за първоначално шлайфане или грубо отстраняване. Ширината на барабана в тези устройства е 20 см. Важно! Набит в залепващ нокът, такава машина ще се провали. Това означава, че преди да започнете работа, трябва внимателно да проверите стаята, като премахнете предмети, които могат да повредят оборудването.
  • Повърхностна шлайфмашина за шлифоване на паркет с дискова структура на шлифовъчния механизъм се използва за окончателно довършване след машина с ремъци. С помощта на него можете да постигнете качеството на професионалната работа. Такава машина може да се справи както с нов паркет, така и с дървена рамка. Машините за повърхностно шлайфане са с един или три диска.

Независимо от размера, модерният центрофуга е оборудван с дюза, в която е свързана система за извличане на прах или прахоуловител. Говорейки по прост начин, прахосмукачка. Това ви позволява бързо да събирате фин прах, когато работите с абразивни кожи, които образуват много фин прах. Промяната на кожата от кората от едрозърнест до фин зърно, шлайфането се довежда до идеално довършително състояние. Необходимо е да се използват минимум четири вида кожи от 40 до 120. При 120 м се използва един набор от кожи.

Коя опция за избор на кола?

Шевната машина е избрана в зависимост от целта и вида работа. Ако имате нужда да обработвате големи площи, се нуждаете от сериозен агрегат - машина за паркета. Изберете машина, която има три диска. Работата ще върви по-бързо с много по-добър резултат. От трите диска, най-малко един е гарантирано да се направи високо качество на смилане. В допълнение комплектът включва взаимозаменяеми приспособления от различни типове.

За да използвате къщата, в апартамент или в малка стая ще бъде достатъчно ръчна машина. Той може да се справи и с неудобни "слепи зони". Има различни видове проекти за ръчни машини:

  • ексцентричен
  • колан
  • на делта
  • вибрация

Всички те са оборудвани с дюза за свързване на прахосмукачка и също така е възможно лесно да се замени шлайфащата глава.



Моделите на машините за цикъл се различават и при мощността, от която зависи времето на непрекъсната работа. Домакинските модели са с мощност 220V, а за професионални 380V може да са необходими.

На практика е по-добре да имате набор от ПМС и ръчна машина за шлайфане, която може да се справи с труднодостъпни места, където говедата няма да преминат.

Извършване на самостоятелно изработен цикъл

В апартамента паркетните тухли са ръчно изработени ръчно или с помощта на ръчна шевна машина с прахов колектор, който няма да позволи прах да се утаи на тавана и стените. Ще имате нужда и от:

  • Кожи с различна степен на зрелостИзвършване на самостоятелно изработен цикъл
  • Залепваща паста
  • лак

Първо погледнете внимателно пода. Ако установите, че между паркетите има слотове или не са фиксирани, паркетът трябва да бъде заменен, тъй като времето е загубено.

  1. Ако паркетът е подходящ за варене, първо свалете первазите. Ако те са завинтени с винтове, не ги докосвайте, в противен случай случайно може да повредите паркета.
  2. Извадете от пода боклук, гвоздеи и винтове - нещо, което може да повреди мелницата.
  3. Извършете първо грубо шлифоване с барабанна машина,
  4. Чрез средно шлайфане, извършвано от повърхностна шлайфмашина, се отстраняват следи от грубо шлайфане, а след това с помощта на ъглова машина, завършете работа, като обработвате ъглите и труднодостъпните места.
  5. Почистете цепнатините с шпакла. За да направите това, разбъркайте пастата и я нанесете върху цялата повърхност на пода, като използвате шпатула. Пастата може да се използва готов или смесен с чист прах за шлайфане. Платата изсъхва около час.
  6. Прекарайте фино смилане, за да отстраните излишния пълнител и вакуум.
  7. Сега покрийте пода с лак.
  8. Изчакайте да изсъхне - два дни.
  9. Следващата стъпка е междинното шлайфане за свързване на всички слоеве.
  10. Отново вакуумирайте и нанесете лак.
  11. Изчакайте до кристализация и пълно сушене, само тогава можете да уредите мебели.

Прах без прах

По време на работата на цикъла се образува много прах. Но може би стаята вече е поставила нови тапети или боядисала стените, окачвала е скъп полилей и е направила опъвам таван. Какво ще се случи с всичко това? И не искам да се махна след работата си! "Възможно ли е да се пече паркета без прах?" - мислите си.

Това е възможно в случай на:

  • Използването на модерно оборудване с мощен прахоуловител
  • Капитанът правилно използва това оборудване
  • В стаята няма чешми

Прах без прахЗа работни места без прах се използва скъпо професионално оборудване с добри филтри и мощен прахоуловител. Такива машини могат да се справят с пода на екзотично дърво, съдържащо масла и оцветяващи пигменти, от които прахът може да ги боядисва върху тапети и мебели. Няма да е възможно да ги почистите.

За шлайфане на паркет без прах, оборудването, произведено от немската фирма Lagler, е добро. Последното поколение машини като Hummel произвеждат произведения, наречени "европластинг" или "евроцикъл". Тази професионална лентова машина премахва стария слой лак, като произвежда грубо шлайфане, осигурявайки отлично качество на работа и висока производителност. С помощта на тристепенната настройка можете да изберете най-оптималния режим на работа. Машината може да се използва за работа в напълно завършена стая.

Следващият етап е Lagler Trio с три шлифовъчни диска. Всеки от дисковете се върти около оста си и всички три - около общата. Отсъствието на прах се осигурява благодарение на гладкото подстригване на дисковете и високоефективния прахоуловител.

Ъгловете и повърхностите под радиаторите се обработват от машината за флип с удължена шлайфаща глава и мощна прахосмукачка.

Паркетът е естествен материал и много по-устойчив на механично въздействие, отколкото, да речем, линолеум или ламинат. И ако състоянието на паркета се е влошило с течение на времето, не е нужно да се разделяте с него веднага - с помощта на торта паркетът може да бъде възстановен бързо и, най-важното, изобщо не е скъп, до 90.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
Циклирайте под пода на трансформацията на стария паркет пред васЦиклирайте под пода на трансформацията на стария паркет пред вас
Шлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксознаШлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксозна
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Ние правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прахНие правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прах
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
» » Цикличен паркет с ръце без прах
© 2021 BggeHat.com