Бетонният под в гаража със собствените си ръце

Подът в гаража най-често се бетонира поради силата, доброто представяне и демократичната стойност на материала. Бетонът може да издържи дори и много тежка кола.

Бетонният под в гаража със собствените си ръце

Бетонният под в гаража със собствените си ръце

Съществуват редица недостатъци на материала:

  • повърхността е бързо замърсена;
  • бетонът бързо се изтрива, част от повърхността се превръща в сив прах;
  • В покритието бързо изяждат различни вещества, които могат да миришат неприятно.

Недостатъците се елиминират чрез обработка и укрепване на горния слой със специални вещества при изливане. Също така трябва да спазвате стриктно технологията. Ако не направите това, пода ще се счупи.

Видео - Как да се конкретизирате етажа в гаража сам

Необходими материали

  1. Бетонен миксер (ръчното смесване също е допустимо, но е по-малко удобно).
  2. Битум.
  3. Подсилено окото.
  4. Цимент.
  5. Изолация.
  6. Натрошен камък.
  7. Пясък.
  8. Хидроизолации.
  9. Борд за кофраж.

Етапи на работа

Схема на бетонен под в гаража

Схема на бетонен под в гаража

Схема на бетонен под в гаража

Схема на бетонен под в гаража

1. Основата

  1. Копаят изкопните работи в съответствие с площта на гаража, там, изсипете счупения камък на ниво от 30-50 см. С помощта на rammer, compacted разбити камък. Така че от бетонната замазка е възможно да се отстрани влагата и да се подобри здравината на субстрата.
  2. Определете линията на хоризонта или първоначално задайте ъгъла на наклона за пода. Тя се изчислява по посока на решетката или портата. Оптимално изчисление - 1,5-2 см. На трошен камък, изсипете пясъка около слой от около 10-15 см.
  3. В случаите, когато основата е поставена на земята, преди да се бетонира, компактното тяло, така че по-късно да няма пукнатини. След това поставете пясъчна възглавница. Оптималната дебелина е 50-100 см.
    Ако предишното покритие се излива с бетон, основата трябва да се подготви: излейте пукнатините със смес от пясък и цимент или полимер.
    Ако част от повърхността не може да бъде възстановена, трябва да я отстраните и да я напълните с нов слой от сместа. Използвайте фрезова машина, отстранете малки неравности по височината на основата. Големите неравности трябва да бъдат премахнати от основата.
  4. Следващият етап е хидроизолацията. Най-често използвани като материали са полиетилен, хидроглуски и рубероид. Без значение какъв вид хидроизолация избран, той е длъжен да постави плат припокриване, предоставяйки припокриване на около 10-15 см. Места фуги залепени върху строителството лента, но е възможно да се залепи и PVC лента.
    Материалът трябва да лежи равномерно върху пясъка, не се допускат неравности и гънки. Платното трябва да лежи на пода около стените и да се издигне до очакваната височина на изливането. Не е необходимо да се нарязва филм, защитен срещу влага, той е внимателно сгънат в ъглите.
  5. Топлоизолация. Слоят от топлоизолация ще помогне да се избегне ненужното изпускане на електроенергия, произтичащо от факта, че повечето от гаражите се отопляват сезонно. Средни спестявания - 20 топлинна енергия. Слоят на топлоизолация се монтира преди изливане с бетон, полагане на изолацията е гъста - на ставата на съединението. При строителната лента, шевовете са запечатани. Покрива се полиетиленов филм върху топлоизолационния слой. Само след това отидете да работите с бетон.
  6. Укрепване на бетон. Необходимо е да се увеличи неговата твърдост. Най-популярните материали за металната рамка са тел, заварени телени мрежи и дървени ламели. Най-често се използва пътна решетка с размер на клетките 100х100 или 150х150 мм и диаметър на ребрата 5 мм. От стените е необходимо да се оттеглим от 30-40 мм, така че при температурни промени бетонът да не се пукне и да се отлепи.
    С помощта на скобите армировката трябва да бъде монтирана в средата на височината на бетона. След това използвайте нивото, за да поставите маяците и ги приведете в съответствие с необходимото пристрастие.

    подсилване

    подсилване

2. Изливане на бетон

  1. Изчисляване на обема на разтвора. Трябва да знаете дължината, ширината и дебелината на желаната основа. Всички числа се умножават и получават желаната стойност на звука. Съществуват дори таблици на съотношението на бетона и насипния състав на разтвора. Най-доброто за пода в гаража е подходящо за бетон M-300.
  2. Смесване. Има готова суха смес. Също така, сместа може да бъде направена независимо от пясъка и цимента, което е по-трудно. Ако решите да направите решение сами, използвайте цимент и пясък за строителство, съотношението е 1: 4 плюс ½ част вода. При ръчно смесване е необходимо да се приведе масата в хомогенно състояние и да се напълни с вода, когато се използва бетонен смесител, първо се налива водата, след това покрийте цимента, след това пясък.
    Готовият сух прах е по-удобен, защото само трябва да добавите вода и да го разбъркате. Основното нещо е да направите всичко според инструкциите.
  3. Изливане на бетон. Работната зона вече е маркирана с маяци. Това могат да бъдат всякакви предмети: бетонни ленти, парчета армировка, дървени дюшеци. 1 се поставя в центъра, а останалото - по периметъра на стената. Малко над маяците се изсипва получената смес и се изравнява с горните ръбове.
    Повърхностната гладкост се удостоверява от възвратно-постъпателните движения на ламелите. Ако се образуват кантове, веднага ги напълнете със смес и ги изгладете. По-добре е да попълните всичко в едно обаждане, тогава земята ще бъде толкова трудна, колкото е възможно. След това получавате твърдо монолитно покритие, без пукнатини и люлки.
    Човек не работи добре - решението бързо се захваща. По-добре е да работите заедно - три заедно и доста бързо. Нека един човек направи сместа, останалата част - сложете и нивото. Ако няма специално оборудване - достатъчно лопати и кофи. Но е по-добре - смесител, стоящ точно там, където се извършва изливането.
    Изливане на бетон

    Изливане на бетон

    Изравняване на бетонния под с правилото

    Изравняване на бетонния под с правилото

  4. След 5 часа, когато замазката се втвърди, свалете водачите. Излейте кухината с бетон. Бетонният микс се нуждае от достатъчно влага за успешен процес на полимеризация, в противен случай замазката може да се счупи или да се счупи. В рамките на една седмица, посивете водата с вода 2 пъти на ден. Бетон излее по-добре и влизане, защото дървената база бързо се влошава.
  5. Обърнете внимание на разширяващите фуги. Те трябва да се намират около периметъра на гаража и около колоните. Те се правят при изливането на замазката или след като тя напълно изсъхне.


За закаляване бетонът се нуждае от месец. След това може да бъде покрита с клинкер или боядисана. Някои собственици на автомобили предпочитат обработката с полиуретаново съединение, понякога епоксидно. Във всеки случай, най-важното - груба повърхност за прилепване към гумените колела, въпреки че навън ще бъде гладка

Напълнена замазка

Напълнена замазка

Изисквания за бетонен под

  1. Устойчивост на абразивни товари, температурни промени и удари. Бетонът трябва да издържа дори на много тежки автомобили.
  2. Носете съпротивление. Поради честата работа на пода винаги има различни ефекти. Ако го поставите качествено, то ще продължи дълго време и не се деформира.
  3. Устойчивост на влага. В гаража се разливат и текат различни течности: от вода до масла и бензин. Влагата не трябва да разрушава покритието. В началото на статията казахме, че ще останат петна, които излъчват миризма, и че този дефект може да бъде сведен до минимум чрез третиране на бетон.
  4. Устойчивост на химията. Бетонът не трябва да се разрушава от ефектите на химикалите, които обикновено са пълни в гаража.

Ремонт на разширителни фуги

Поради различни причини, шевовете на бетонния под може да се разпаднат, губят своята цялост. Това се дължи на неправилно първоначално полагане или експлоатационни характеристики.

Ремонт на бетонни подове

Ремонт на бетонни подове

Алгоритъм за елиминиране на пукнатини

  1. Повредените ръбове трябва да се отстранят с помощта на диамантен диск, ставите леко разширени.
  2. Почистете повърхността на прах, отломки и отломки от бетон.
  3. Разлейте епоксидния грунд от вътрешната страна.
  4. Изсипете разтвора от цимент и полимер в ставата.
  5. С помощта на стоманени пръчки направи маркери, които трябва да бъдат поставени на кръстовищата.
  6. Когато материалът се втвърди, той трябва да бъде изравнен като повърхността на пода.
  7. Премахнете маркерите.
  8. Направете нов шев по маркираната повърхност.
  9. Процесът се извършва с промишлена прахосмукачка и се напълва с "Vilotherm-cord".
  10. Запечатайте ставата със силиконово съединение.
  11. Необходимо е да се постави слой от междинна хидроизолация, ако бетоновият под е бил ремонтиран преди поставянето на най-горното декоративно покритие.

Отстраняване на големи пукнатини

Ремонт на бетонни подове

Ремонт на бетонни подове

  1. Слот се прави с диамантен диск с диаметър около 0,5 см.
  2. Деформираните части на бетона се отстраняват през окопите, изрязани от двете страни в близост до мястото на напукване.
  3. На мястото на рязане се прави жлеб, повърхността се обезпрашава и се грундира със смес от полиуретан на базата на разтворител или разтворител. Използването на епоксиден състав е разрешено.
  4. Реставрационният материал се излива в кухината: тази работа се извършва на 2 стъпки, прекъснати от свиване.
  5. В края на работата подът е полиран.

За да се запази ефектът от поправката, по-дълго, пукнатината се разширява със специална машина за ъглово шлайфане. След това направете напречни разрези с интервал от 2 см, вакуумирайте и подгответе мястото. След това металните скоби се поставят в междината, частично напълнена с възстановяващата смес, а празнината е окончателно затворена.

Когато композицията изсъхне, отново се полира. Това се прави за допълнително усилване на пода.

обезпрашаване

Почистването на покритието се дължи на интензивна експлоатация. Необходимо е редовно мокро почистване. За да се отделят по-малко прахови частици, е необходимо допълнително боядисване или обработка. Отстраняването винаги се извършва преди поправката на покритието.

Видео - Почистващ бетонен под

Изисквания за обезпрашаване:

  • Повърхностно шлифоване със специална машина за ефективно залепване на бетонно покритие;
  • отстраняване на прах от промишлена прахосмукачка;
  • нанасяне на защитен състав на 2 слоя;
  • нанасяне на слой от кварцов пясък с фини фракции, така че подът да не е хлъзгав.

    Как да се конкретизира етаж в гаража

    Как да се конкретизира етаж в гаража

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се конкретизира етаж в гаражаКак да се конкретизира етаж в гаража
Как да попълните пода в гаражаКак да попълните пода в гаража
Подът в гаража със собствените си ръцеПодът в гаража със собствените си ръце
Как да напълните етажа в гаража с бетонКак да напълните етажа в гаража с бетон
Бетонният под в гаражаБетонният под в гаража
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Дебелина на бетонния под в гаражаДебелина на бетонния под в гаража
» » Бетонният под в гаража със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com