Как да напълните етажа в гаража с бетон

Към подовата повърхност на гаража има специфични изисквания. Той не само трябва да бъде силен, но и да има повишена устойчивост на абразия и на натоварвания при удар. Първото изискване е свързано с повишени стойности на коефициента на триене на гума на съседен покритие, а вторият се дължи на възможни чести падания на метални предмети тежки по време на ремонт в гаража. Не трябва да се забравя, че различни агресивни течности могат периодично да се разливат върху повърхността на гаражния под.

Как да напълните етажа в гаража с бетон

Как да напълните етажа в гаража с бетон

По този начин при подготовката на пода в гаража е необходимо да се изпълнят редица специални изисквания както за състава на бетона, така и за технологията на изливането му.

Подготвителна работа

Горните изисквания ще бъдат изпълнени в най-голяма степен чрез многослойно покритие, чиято схема е показана на фигурата.

Схема на покриващите слоеве

Схема на покриващите слоеве

Първо, трябва да изчислите количеството бетон, необходимо за производството. За да се осигури необходимата дълготрайност, дебелината на бетонния под трябва да бъде най-малко 10 см. Познавайки размерите на гаража, необходимите изчисления не са трудни.

Например, ако размерът на гаража е 3 м до 6 м, площта му е 18 кв.м. Ето защо при изливането на бетонния слой на 10 см приблизителното количество бетон е 1,8 кубични метра. Естествено е необходимо да се вземе предвид запасът в 10-12.

Но това не е всичко. Давайки си сметка за това, че на повърхността на пода трябва да е устойчив на киселини и други химически агресивни среди, че има смисъл да купуват, колкото е необходимо добавки, при наличието на които ще повиши общата устойчивост на бетонния под.

Например, като киселиноустойчива добавка към бетона, препоръчително е да се използва диабетно брашно. Този състав е направен от фино смляна партида, състояща се предимно от фини фракции от натрошен камък или гранит, с добавяне в необходимите пропорции на такива компоненти като доломит и кварцов пясък. Тази добавка, когато се внася в бетона, осигурява висококачествена защита срещу въздействието на химически активните среди.

Прахообразна устойчива на минерални киселини PMK-Diabasite (диабетно брашно)

Прахообразна устойчива на минерални киселини PMK-Diabasite (диабетно брашно)

Самата диабеза брашно е химически неутрална и няма вредно въздействие върху човешкото тяло. Оптималният дебит на тази добавка е 15-20 kg на 1 квадратен метър от подовата повърхност.

За да увеличите износването на пода в гаража, можете да използвате добавката "Elastobeton". Произвежда се в три класа - A, B, B, които се различават по различни коефициенти за увеличаване на якостта на удара на бетона. Например, ако основната бетонна компонент етаж се приема бетон markok M300-M550, достатъчно е да се използва Elastobeton добавка, която подобрява устойчивостта на износване е приблизително два пъти по обикновен бетон. Консумацията на Еластобетон А е 3-4 кг за всеки 100 кг цимент, който се използва.

Elastobeton-A

Еластобетон А

Подготовка на основата за последващо полагане на замазката

Като основа обикновено се използва уплътнен слой от чакъл с крайна дебелина 12-15 мм (по изключение може да се използва пясък). Освен това, съгласно схемата се полага водонепроницаем слой. Използва се дебел филм от полиетилен с ниска плътност: въпреки че е по-малко еластичен, той има по-високи свойства на якост. Въпреки това, за застраховка, този филм трябва да бъде поставен на два слоя, а краищата му трябва да се простират отвъд пода.

Ако гаражът, в който бетоновият под се нагрява, загрява, тогава следващият слой ще бъде изолационен слой, който често се използва като пенополистирол. Експандираният полистирол е с дебелина 7-10 мм.

Плоскостен експандиран полистирол

Плоскостен експандиран полистирол

Отгоре е необходимо да се постави стоманена армировъчна мрежа от пръчки с диаметър не по-малък от 6 мм. Това не само ще даде допълнителна здравина на бетонното покритие, но и ще осигури пода на риск от напукване в случай на внезапни температурни колебания.

Заварена решетка (подсилваща)

Заварена решетка (подсилваща)

Подготовка на хоросана за изливане на пода

След като се занимава с марката бетон, е необходимо да се подготви работна смес от основните й компоненти: пясък и цимент. Например за бетон 500 това съотношение трябва да бъде 1: 4, за бетон 400 - 1: 3. Често на пазара има готови строителни смеси, приготвени на базата на бетон M150. Ясно е, че такива съединения няма да осигурят пода в гаража с необходимата здравина, затова е по-добре да подготвите сами работната смес.

Подготовка на хоросана за изливане на пода

Подготовка на хоросана за изливане на пода

За по-равномерна консистенция на свиващата се смес е необходимо да се използва бетонен бетонен смесител (високоскоростните грешници спонтанно образуват въздушни мехурчета в бетонна смес). Това ще осигури по-равномерно разпределение на усилващите добавки към основната смес и по този начин ще увеличи нейната крайна здравина.

Важно е да знаете



Преди полагане на нивелиращия слой за замазка трябва да имате предвид размерите на необходимите наклони и пролуки. Факт е, че при производството на различни работни места в гаража (например при измиване на машината), липсата на отклонения ще доведе до необходимостта да се събере значително количество влага. Ако това не стане, постепенно увеличаване на влажността в гаража ще доведе до образуването на гъби, което ще допринесе за преждевременно унищожаване на пода.

Наклонът на пода на гаража към целта трябва да бъде не по-малко от 1,5 °, че от гледна точка на един линеен метър дължина ще бъде около 1,5-2 см. Що се отнася до пропуските, те са необходими, за да компенсира вероятните промени, когато размерът на готовия под температурни колебания. Като се има предвид коефициента на топлинно разширение на конкретни тези разрешения трябва да бъде осигурена с размери от 5 mm в стената, и всяка от надвисналите части от структурата на гараж. За тази цел е подходящо да се прилагат ленти от експандиран полистирол с подходяща дебелина.

Как се излива бетоновият под

Преди началото на пълненето се поставят маяци - те трябва да бъдат закупени готови в хипермаркетите на сградата, вместо да се произвеждат самостоятелно. Монтирането на фарове трябва да се извършва в центъра на наводнената зона, както и в ъглите на гаража. Закрепването се извършва с помощта на алабастър или плътна циментова суспензия. Монтирането на фарове започва обикновено от най-високата точка на гаража, т.е. от стената, противоположна на гаражната врата.

Преди да започнете да зареждате маяците

Преди да започнете да зареждате маяците

Директното изливане се извършва най-добре в един пропуск, енергично изравняване на сместа, която бързо се задава. Еднократно изливане увеличава еднородността на характеристиките на пода. За тази работа не можете да правите без асистент.

Особено високо качество и внимателно запълване на пода в труднодостъпни места. Така например, в ъглите на помещенията за гаражни трябва да използват четки с метална опаковчик област, която не само да предостави необходимата качеството на бетона разположение, но също така и да гарантира достоверно контакт с повърхността на бетона хидроизолационния слой.

Изравняването на бетона се извършва с обичайното правило. Но за този процес на изпълнение на бетон етаж не може да бъде спряно.

В последния етап на полагане е необходимо да се използва бензин или електрическа замазка, която ще позволи на бетона да се разпределя по-равномерно върху изляната повърхност. Основната функция на замазката е да осигури едновременното полагане на голяма повърхност от бетон, за да се осигури необходимото качество на разпределение на бетоновата маса.

тирада

тирада

Замазката също е необходима след полагането, тъй като в този момент отстранява останалата течност след изравняването и въздушните кухини в бетона. Те се появяват по време на полагането на покритието и след втвърдяването му формират въздушни мехурчета, които при условия на значително натоварване върху покритието ще намалят силата му.

Покрива на ENAR HURACAN

Покрива на ENAR HURACAN

Вибриращата замазка компресира бетона, който все още не е напълно захванат, като по този начин увеличава плътността си. В резултат на това общата якост на готовото покритие се увеличава, което е много трудно да се постигне при полагане на бетонния под на ръка. Замазката е особено полезна при операции за изливане на бетон, които се извършват при висока външна температура на околния въздух.

Препоръчва се да се овлажнява замазката два пъти на ден, докато бетонът се втвърди напълно, за да се предотврати евентуално напукване. Като цяло, за пълната наличност на бетонен под, в зависимост от сезона, отнема от 6 до 10 дни.

Препоръчва се след окончателната настройка да се направи фугиране с дървена ренде (или алуминий, но с четка) за тези цели. Ако е възможно, е добре да използвате мистрия с един ротор.

Заливане на замазка

Заливане на замазка

Допълнителни начини за обработка на бетонни подове в гаража

Ако покритието е напълно готово, препоръчително е да го обработвате с формули за обезпрашаване. Отпадането на бетона се дължи на дълбокото проникване на импрегниращия състав в порестата структура на бетона. В този случай, порите и микродефектите на материала са блокирани, възможността за образуване на прах върху повърхността изчезва.

Dedging също така подобрява цялостната атмосфера в гаража, особено при производството му в различните икономически или ремонтни дейности. В резултат на обезпрашаването импрегнирането намалява значително абразирането на покритието, увеличавайки неговата водоустойчивост.

Защита на пода с обезпрашаване и полимерни съединения

Защита на пода с обезпрашаване и полимерни съединения

Като най-ефективните формулировки за безпрахово третиране на бетонни подове в гаража се препоръчва използването на Lithurin - състав, произведен от Lindec AB (Швеция). Литюрин след разреждане във вода (в съотношение 1: 1) лесно се нанася върху повърхността на готовия бетонен под с пръскачка, докато консумацията е само 0,12-0,2 kg / m 2 от подовата повърхност.

След пълното втвърдяване на връзки, за да се направи секс големи естетически качества, също така е възможно да се покрият различни епоксиден или полиуретанов състав, както и боя, с помощта на специална боя за бетон. Работата трябва да се извърши не по-рано от един месец след приключване на пълненето. Трайността на такива покрития не е много висока, затова за една година те трябва да бъдат подновени.

Видео - Как да запълним пода в гаража с бетон

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонният под в гаража със собствените си ръцеБетонният под в гаража със собствените си ръце
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Подаване на подаПодаване на пода
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
» » Как да напълните етажа в гаража с бетон
© 2021 BggeHat.com