Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опции

подови покрития за кухня

Много често, след като започна ремонтите, потребителят е изправен пред неразрешими проблеми. Не е толкова трудно да се запознаете с особеностите на технологиите, но не е лесно да изберете необходимите материали, съответстващи на функционалността на стаята. Нека да поговорим как да изберем подово покритие за кухнята. Какво трябва да ориентирате при избора си и какви свойства трябва да има финалът?

На първо място, подови настилки за кухнята не трябва да се страхуват от мазнини, механични влияния и влага. Кухня - специална стая, където се приготвя храната, направена подготовка за зимата, хората имат вечеря, често нещо е паднала на пода и хвърля. Поради това е необходимо подовата повърхност да се мие лесно с помощта на домакински химикали.

Важно е да проучите всички съществуващи видове довършителни материали и да решите за себе си какво трябва да бъде етажът в кухнята - лаконичен или грандиозен. В първия случай стилът акцент ще се грижи за мебелите и дизайнерските аксесоари. И във втория етаж самият ще стане обект на декор. 

В голяма кухня можете да експериментирате и проектирате всяка функционална област по различни начини. В малка стая такива експерименти са неподходящи. В този случай е необходимо да изберете покрития, които визуално разширяват пространството и го правят практична, но хармонична от гледна точка на естетиката. И за да успеете да определите избора, първо трябва да изследвате съществуващите видове.

Практически линолеум

Линолеумът е най-практичният довършителен материал, който може да бъде избран за декориране на кухнята. Той има много положителни характеристики:

  1. Roll linoleum е евтин - за продажба можете да намерите достъпни опции, цената на която може да си позволи широк кръг от хора.
  2. Съвременните материали за качество се различават значително от линолеума на миналите поколения. Днес производителите предлагат устойчиви на износване продукти, които могат да продължат дълго време.
  3. В допълнение към декоративните функции, рулонният материал допълнително осигурява добра топло- и звукоизолация.
  4. Повърхността на линолеума е практична - лесна за измиване, може безопасно да ходи на улични обувки.
  5. Налице е огромен брой цветове, така че винаги има възможност да се избере подходящо стилистично понятие.

Трябва да изберете линолеум за кухнята по няколко причини:

Най-простото покритие

Линолеум - винаги практичен

  • Първо, той е удобен в грижите, лесен за измиване, използвайки домакински химикали.
  • На второ място, можете самостоятелно да преобръчите ролката, без да прибягвате до помощта на високоплатени специалисти.
  • Трето, днес се продават ролни продукти, които напълно имитират по-скъпите покрития - мрамор, дърво, паркет или камък. Линолеумът под формата на керемиди създава правдоподобна илюзия без компромис с практичност.

При избора на материал експертите препоръчват много внимателно да се третира качеството му. Често евтините синтетични проби имат постоянна неприятна миризма. Това предполага, че използването на такъв линолеум не е безопасно за човешкото здраве.

Колкото по-силна е миризмата, толкова по-опасен е материалът.

Винаги изучавайте подробно маркировката - това показва обхвата на ролката. В продажба има образци, които не са подходящи за използване в жилищни помещения и не могат да бъдат закупени за кухненска украса.

Обърнете внимание! Най-безопасният от екологична гледна точка е артишолиолите. Те имат текстилна основа, покрита с няколко слоя полимери.

Корково покритие

Корк - пикът на модерността

Модерен материал

Фенове на екологични материали могат да обърнат внимание на корк подове. Те са изработени от кората на корк дъб, който се отстранява от нарастващото дърво на всеки няколко години. Тази операция не навреди на растението и с течение на времето багажникът отново се разраства. Днес производството на корк се пуска в действие, така че постепенно цените на материала се намаляват.

Предимства на корк много. Това е много удобно за докосване и е хубаво да ходи бос. Тъй като материалът има подсилващи свойства, по време на ходене, натоварването на гръбнака и ставите се намалява. Този ефект е много полезен за всеки, който има проблеми с мускулно-скелетната система.



Освен това, корковият под е с добро звукоустойчиво покритие. Всъщност коркът е естествен антистатик, който не привлича прах. Ето защо това е истинско спасение за страдащите от алергии и астматиците. На корковия под е невъзможно да се плъзне, така че възрастните хора също трябва да гледат този материал.

Днес такова подово покритие се представя в богат асортимент от структури и цветове. И че корк е служил в кухнята колкото е възможно по-дълго, той трябва да бъде покрит с влагоустойчив лак. Това, разбира се, допълнителни разходи, увеличаване на разходите за довършителни работи. Също така е необходимо внимателно да се спазват всички изисквания за правилно инсталиране.

Подови плочки

Кухненски интериор

Плочки в допълнение към дизайна

Подовите плочки са най-популярният довършителен материал, използван за украса на пода на кухнята. Той е много удобен за ползване и практичен. Широкият асортимент ви позволява да експериментирате с дизайна и да създавате интересни комбинации. Плочките се вписват добре с всяко стилистично решение, което също е важен аспект.

В допълнение към факта, че върху повърхността на плочките могат да бъдат приложени различни модели, е възможно да се подобрят декоративните свойства на покритието поради геометрията на полагане. Диагоналния или паралелния начин на монтаж визуално увеличава пространството, зонира.

Съвременната керамика има много предимства, а производителите постоянно предлагат нови колекции. Последното ноу-хау - плочки за дърво, мрамор и естествен камък. Тя не води ток, не е в състояние да издържа на високи механични натоварвания, лесно се почиства и никога няма петна от разливания сок или кафе. Керамиката е екологично чист материал, тъй като глината се използва като основна съставка в него.

Но въпреки големия брой положителни моменти има керамични плочки и недостатъци. Плочки - материалът е студен, така че тази подова покривка в кухнята не трябва да бъде избрана от тези, които обичат да ходят боси. Гладката глазура е хлъзгава и е лесна за приплъзване. Матовите текстури са безопасни в това отношение, но те не са толкова привлекателни, колкото лъскавите.

Обърнете внимание! Ако изборът падна върху плочките, изберете този, който е по скалата на твърдост коефициент от 4-5, и от мащаба на трайност - 3-4.

Порцеланови плочки

Плочка под камъка

Керамичен гранит

Керамичният гранит е изкуствен материал с отлични технически характеристики. Той не се страхува от температурни промени, не абсорбира влагата и е няколко пъти по-силен от плочките. Експертите са сигурни, че това е идеален избор за кухнята. Съвременната порцеланова каменна настилка имитира всякакви повърхности. Материалът съчетава най-добрите качества на керамични плочки, дърво и естествен камък. В същото време той няма недостатъци, с които всички са надарени.

За да завършите кухнята, трябва да изберете матови плочки. Нека гранит стои днес не е евтин, но всъщност е вечен етаж, който във времето няма да изгуби външния си вид. Това е времето за работа, което напълно компенсира разходите за материали.

Течни подове

Напредъкът не спира, а през цялото време съществуват нови ремонтни технологии, изненадващи с простотата и високата си естетическа производителност. Като жив пример, трябва да донесете течен линолеум. Това е ново покритие, което на външен вид изглежда като линолеум, но се чувства като керамична плочка.

Полимерно покритие

Попълване на пода

Течният под създава силно покритие, което може да издържа на високи механични натоварвания. Оказва се, че е много гладка, гладка и безпроблемна. И това е голям плюс за модерния интериор. Материалът има прозрачна конструкция, но завършването на пода може да бъде допълнено с всякакви чертежи, вмъкнете оригинални декоративни елементи и нанесете всички цветове.

С минус ликвидния етаж един - ако искате да промените завършването премахнете стария ще бъде много проблематичен. И това трябва да се има предвид при определяне на предпочитанията.

Обобщение по темата

Никой не твърди, че кухнята е най-посещаваното място в къщата. Душата на тази стая е на пода. Ето защо е толкова важно да изберете подова настилка за кухнята, за която ще бъде лесно да се грижите и която ще запази атрактивния си вид за дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
» » Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
© 2021 BggeHat.com