Преглед на изложбения килим за подова настилка

Килимната палитра

Какво трябва да направя, ако в близко бъдеще имате представена презентация или изложба, а стаята потиска нерадостния й вид? Направете го по-привлекателен и стилен, е лесно, ако използвате добра подова настилка, например изложбен килим. На първо място, този материал бързо се вписва, и второ, разходите за него са незначителни, в сравнение с други видове подови настилки.

Характеристики на изложбения килим

Килим за изложби е нетъкан игла ударен материал с декоративно покритие и много тънка основа. Под формата на основна суровина, използвана при производството му, е полипропилен, който е идеално подходящ за образуване на преносими подови настилки. Изложбеният килим се продава в ролки с дължина до 60 метра и ширината му е представена в няколко размера до 4 метра и повече.

Като се има предвид, че първоначално активен тип настилка не са предназначени за продължителна употреба, неговите свойства износоустойчивост доста скромни в сравнение с офис килим. Това естествено ограничава използването му като постоянно покритие, особено в тези места, където има висока пропускливост. Но това не означава, че на изложението килим е един материал, лесно е подхлъзване, лесен за инсталиране, когато искате бързо да придават на помещението свеж нов облик. В допълнение, този тип покритие може да бъде сух почистени, което показва, че множеството от неговото използване. В допълнение, на килима използва за изложби и презентации, е устойчив на влага и гниене, което е нейното основно предимство, тъй г. може да се извършва на места с висока влажност на въздуха, като например в открити площи, където има опасност от дъжд.

Поради ниската плътност на материала и ниското тегло, процесът на разглобяване и монтаж може да се извърши бързо и без участието на специалисти. Освен това ролките се транспортират лесно и самият материал може лесно да бъде нарязан и нарязан. Друга характеристика на изложбения килим е оцветяването му - гамата от нюанси е невероятно обширна. Разбира се, за използване в жилищни или офис сгради покритието на наситена цветна скала почти не се използва, но тук като тържествен или празничен дизайн на пода този продукт просто не е равен.

Условно изложбеният килим е разделен на три разновидности:

  • Материалът с лепилна основа, чиято облицовка е с допълнителен залепен слой, има твърдост и издръжливост. За продължителна употреба е желателно лепилото да грубо.
  • Експо серията е несъществен материал, който в случай на непрекъснато използване трябва да се постави в цялата площ и с прикрепване към основата на повърхността. В този случай, килим е не само декоративен елемент на интериора, но и функционира като традиционно подово покритие.
  • Продукти с основа от латекс или юта, така че да можете да я поставите без допълнително фиксиране, т.е. "суха".

За предимствата

Килим Expomo 905

Expomo 905

Изложбеният килим има следните предимства:

  • Липсата на дрямка елиминира необходимостта от обработка на ръбовете на материала.
  • Процесът на полагане е бърз и от работниците не се изискват специални умения. Опростеността на инсталацията е гарантирана и от факта, че размерът може предварително да се коригира чрез изрязване на платното в елементи с определени размери.
  • Широка гама от цветове, която дава големи възможности за създаване на необходимия интериор, необходим за различни важни събития.
  • Цената на този материал не надвишава разходите за други сортове килим.
  • Като се има предвид, че покритието е предназначено за еднократна употреба, съвременните производители произвеждат продукт с най-леката и силна структура, така че в крайна сметка потребителят получава мобилен и лесен за инсталиране декоративен продукт.
  • По време на презентацията или изложбата проби от стоки и различни предмети може да падне на пода и да доведе до повреда на основата, а килимът ще омекоти такъв удар и ще избегне отрицателни последици при ремонта на основата.
  • За разлика от гладката повърхност на пода, изложбеният килим задържа прах, така че по време на събитията въздухът в помещението няма да бъде прашен. В допълнение, присъстващите ще бъдат пощадени от риска от подхлъзване върху гладък ламинат или паркет.
  • Този материал е идеален за декориране на буйните зали, за да се постигне по-голяма степен на звукопоглъщане.

Пакетиране на килими за изложби

Килимите за изложби прилягат почти същите като останалите килими, но благодарение на своята мобилност се предполагат бързи и удобни скрепителни елементи. Преди полагането на този продукт, както при използването на други материали за подови настилки, трябва да се внимава да има равномерна подова основа и едва тогава да започне работа. Има няколко начина за фиксиране на покритието:

Демонстрация на материал за подреждане

Майсторски клас за стил

  • Свързване на пода с двустранна лепенка. Тази техника е добра, тъй като рискът от увреждане на основата, върху която се депозира материалът, е напълно изключен. Първо, скоч лентата е прикрепена към пода на разстояние от 30 сантиметра един от друг. След това, от едната страна на стаята, килимът се полага, той се разпределя равномерно в района и се прилепва към шотландката.
  • Вторият метод е приложим за помещения до 15 квадратни метра, където може да се отдели едно цяло парче материал. Ролката се завърта по такъв начин, че материалът да излиза на 7 см над нивото на основата. Разгънете покритието за предпочитане със специален валяк. В ъглите платното се нарязва във формата на буквата V и след това се срязва прорез по дъската. Материалът е фиксиран в прохода с помощта на метална лента, която се нарича палец в продажбите. Тези барове са различни - метал, PVC, гума, пластмаса или комбинация.
  • Третият метод също така не предвижда специални връзки, но за него се използва лепило. Необходимо е да разгънете и орежете мрежата, както е описано в предишната версия. След това покритието се сгъва в средата и лепилото се полага върху неговата открита повърхност. Няколко минути по-късно изложбеният килим потъва на пода. По същия начин, второто му полувреме е залепено.

По време на монтажа трябва да се вземат предвид такива моменти като посоката на купчината, посоката на светлината в помещението и характеристиките на слоевете на подовия материал. В стаята на голяма площ не е визуално скучен, дизайнерите използват няколко различни нюанса на килима по едно и също време, комбинирайки ги по различни схеми. Освен това процесът на съединяване на сегменти се улеснява от гладките ръбове на материала. А комбинации с две или три платна правят възможно създаването на уникални мозаечни композиции на пода.

заключение

Полагане на подови настилки

Фиксиране с двустранна лента

Изложба килим в допълнение към своите положителни характеристики са също естетичен вид, нисък ключ и ненатрапчив структура, която ви позволява да подредите как павилиони търговски организации, както и изложба на произведения на изкуството. Широката гама от дизайнерски решения за изложбени настилки осигурява достатъчно възможности за стилно завършване на всяка част от помещенията, като по този начин създава приятно изживяване само за посетители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Изложби за заваряване и рязанеИзложби за заваряване и рязане
Здрава покривка на килима на каучуковата основаЗдрава покривка на килима на каучуковата основа
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да поставите килима със собствените си ръцеКак да поставите килима със собствените си ръце
Как да поставим килимКак да поставим килим
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
» » Преглед на изложбения килим за подова настилка
© 2021 BggeHat.com