Как да направите лампа със собствени ръце

Етажна лампа със собствени ръце

Ръчно изработените продукти не са просто модна тенденция. Те са чудесни за създаване на уникална атмосфера в къщата, придават на дизайна специален "акцент" и уникалност. За да направите лампа със собствените си ръце, можете да използвате нежелани материали или неща, които отдавна са послужили на времето им, като им даде нов живот.

Принципи на производство на светлина ръчно изработени

Асортимент с нощна лампа

Нощна лампа

За разлика от повечето декоративни елементи, принадлежностите имат, на първо място, практическа функция. Тяхната роля е да създадат правилното осветление, а оттам тя ще даде на помещението необходимия цвят, атмосфера, настроение. Тя може да бъде както ярка светлина, така и мистериозен полумрак и видно светлинно петно. Единственото нещо, което не трябва да бъде в никакъв случай, е прикриването на светлина поради използването на груби и непрозрачни декоративни елементи.

Важно! Необходимо е да се грижи за безопасността при работа на бъдещата лампа. Енергоспестяващите крушки или светодиоди ще ви помогнат да избегнете пожар и правилната инсталация на електротехник - късо съединение.

Електротехнически материали

Създайте сами подовата лампа, без използването на електрически материали е невъзможно. Най-важните от тях са:

  • Държач на лампата. По-добре е да използвате касети тип E27, подходящи за лампи с нормална капачка.
  • Лампа. Осветителното тяло, познато на нас, не е идеална възможност за самостоятелно изработено строителство. По време на работа лампите с нажежаема жичка стават много горещи, което може да доведе до пожар. По-добре е да се даде предимство на енергоспестяващи материали.
  • Светодиодите са отличен заместител на лампите. С помощта на лесни за използване и напълно безопасни LED осветителни тела, можете да създадете неповторимо осветление в къщата.
  • Електрически кабел. Етажни лампи с единична лампа са свързани с PVC кабел 2x1.5. Ако в конструкцията има метални елементи, е необходим трижилен кабел.

Принципи на проектиране и производство

Ако искате сами да направите подовите лампи, трябва да вземете предвид местоположението и характеристиките на връзката към електрическата мрежа на къщата, както и условията на работа. Осветителното тяло трябва да е безопасно за употреба. За да се избегнат къси съединения, всички точки на свързване са внимателно изолирани и скрити зад елементите на конструкцията.

Важно! Не се препоръчва да се правят лампи за помещения с висока влажност (кухни, бани). Такива устройства трябва да имат допълнителна защита срещу влага.

Осветителното тяло се произвежда на няколко етапа:

  • Свързване на електрически кабел с гнездо и щепсел. Всички точки на свързване са изолирани, а кабелът е скрит зад елементите на конструкцията или декор на осветителното тяло.
  • Създаване на рамка за абажур или корпус на лампата - в зависимост от проекта.
  • Създаване и декорация на сянка.
  • Сглобяване на конструкцията.

Интересни идеи

Бели подови лампи с различни размери

Необичайна идея

Най-творческата част от създаването на лампи е производството на сянка на лампата. Той прави тези, които произвеждат ръчно изработени лампи в пълния смисъл на думата. За абажурата могат да се използват различни материали. Почти всеки предмет може да бъде основа за бъдещ дизайн. Хартията и платът са класически, но не са единствените опции.

Оригинални неща могат да бъдат създадени от най-неочакваните предмети - пластмасови и калаени бутилки, клонки, строителни смеси или стара ваза. Изборът е ограничен само от въображението на майстора. Предложете интересни идеи можете да master-class или снимка на дизайнерски продукти, които могат да бъдат намерени в мрежата.

Полимерна глина лампа

Пластмаса, това е полимерна глина - интересен материал за творчество. Тя се изсушава бързо, лесно се обработва и украсява. От него може да се създаде красива и оригинална лампа, например лампа. За работа ще ви е необходима основа, върху която ще се постави композицията - хартиена кутия (например от сок) или ролка хартия. Формата на абажуната ще зависи от основния материал.

Полимерната глина бавно се изстисква върху хартиена или картонена заготовка и се оставя да изсъхне напълно. След отстраняването на основата, абажурата вече може да се използва, но е много по-интересно да се украси с помощта на някои от известните техники, например декупаж. Вместо полимерна глина, можете да вземете строителни уплътнители, шпакловка, замазка, течни нокти и други съединения.

Етажна лампа на голяма ваза

Ръчно рисуване

На външен вид всичко е лесно, но се оказва такова чудо само за господарите

Изработването на подовата лампа от голяма ваза е малко по-трудно, тъй като ще е необходимо да се пробиват дупки в чуплив материал. На гърлото е фиксиран метален капак с вграден в него кухи щифтове, който играе ролята на статив. За стабилността на конструкцията капакът се фиксира със стоп на размера, съответстващ на най-широкото място на вазата.

Картонът преминава през кухия щифт, отвора на капака и навън през друг отвор, пробит в долната част на вазата. Капачката и щепселът са закрепени към проводника. За да се гарантира стабилността на структурата във вазата може да излее пясък. Абажурът е телена рамка, покрита с кърпа или кърпа.

Дървена лампа в стила на минимализма

Дървените ламели и покриващият материал могат да станат основата за подовата лампа в стила на минимализма. Рейки се нарязват на дължини с необходимата дължина, обработват се с петна и се свързват със скоби за мебели.

Сянката се ушива от покриващия материал малко по-дълго от рамката и се повдига. Закрепването на лентата се осъществява чрез телбод за горния и долния ръб на рамката. Платът върху ребрата на абажурата е покрит с широки дървени ъгли, а конзолите с тънки релси.

заключение

Създаване на себе си лампи - неограничен предмет на дейност за истински майстор. В основата на работата може да бъде водач, намерено в мрежата, както и всички останали ще завърши въображение, творческо мислене и творчески подход към работата. Прилагането на различни технологии за декорация, съчетаващ и комбинирането им на собствения си, можете да създадете уникален интериор, може да го променя напълно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажни лампи Ikea красота и уют на вашия домЕтажни лампи Ikea красота и уют на вашия дом
Избираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпросиИзбираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпроси
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Добре дошли в света на светлината на основния декорДобре дошли в света на светлината на основния декор
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Светодиоден светлинен източник на светлинаСветодиоден светлинен източник на светлина
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Декоративни лампи във вътрешността на къщатаДекоративни лампи във вътрешността на къщата
Лампи в интериораЛампи в интериора
Избор на оптимална лампаИзбор на оптимална лампа
» » Как да направите лампа със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com