Как да извършите динамични тестове на купчини?

Извършват се динамични изпитвания на сондажни пилоти, за да се определи капацитетът на лагерите и вдлъбнатините на стоманобетонните продукти.

Технологията, чрез която се тестват характеристиките на издърпване и носещи свойства, се регулира от отделни разпоредби на SNIP и GOST 5686-94.

Динамични изпитвания на носещата способност на пилоти

Динамични изпитвания на носещата способност на пилоти

За да се направи точна оценка на капацитета на вдлъбнатините на продуктите, активно се използва анализатор за включване на осцилоскопи.

След като данните за удебеляване и статично натоварване, тествани от пилоти, съгласно изискванията на SNIP и GOST 5686-94 се записват в съответната документация. Съществуват и данни за характеристиките на почвите.

Характеристики и цел на теста

Динамичните тестове за опитни пилоти, както и оценка на техния капацитет на вдлъбнатина, се извършват с ориентация към всеки от типовете почви, в които се извършва натрупването.

Независимо от редица характерни особености на почвите, в които ще се натрупват скупчените бетонови изделия, цялата работа се извършва с ясна ориентация към изискванията на GOST и SNiP.

Динамично и статично тестване на пилоти, както и тестване на почвите се извършва при издигането на такива предмети като:

  • Подводни основи на мостове;
  • Крайбрежни зони;
  • Маслени платформи.

Динамично тестване на пилоти в процеса

Динамично тестване на пилоти в процеса

Такива патрули произвеждат тест-run. В този случай натоварващото устройство, разположено над купчините, е специален хидравличен чук от тип на падане или удар.

Ако няма такава единица на строителната площадка, с помощта на която се работи върху купчините, оценката предполага наличието на алтернативно устройство за набиване.

В този случай програмата за изпитване на стоманобетонни изделия дава възможност за използване на собствен чук от тръбен тип.

Въз основа на изискванията на GOST и SNiPa, теглото на този чук за отегчени пилоти е 3.2 тона. Нейната инсталация е направена от елементи между купчините.

Монтажът е направен с ориентация към нормите на GOST и SNiPa, инсталирането се извършва с помощта на кран в пространството между купчините, на мястото, където ще се извършат последващите тестове на почвата.

Извършват се динамични тестове на купчини, съгласно изискванията на GOST и SNIP в определени етапи на работа, предварителната оценка се одобрява предварително. Така се правят тестове на отегчени пилоти:

  • В процеса на проучване на почвите;
  • Преди началото на процесите на работен проект на фондацията с пилоти;
  • При извършване на изпитване на отегчени пилоти;
  • При приемане на завършена работа.

Динамично тестване на купчини

Динамично тестване на купчини

В резултат на това се съставя акт на тестване на купчини с динамичен товар. Следва да се отбележи, че се извършват динамични и статични тестове на отегчени продукти и изследвания на почвата:

  1. За да се определи степента на хетерогенност на почвените структури в рамките на строителния обект.
  2. Да се ​​оцени и сравни капацитета на натоварване и натоварването на пакетите.
  3. С цел откриване на носещи слоеве на почвите и отслабени участъци от купчинното поле.
  4. За да се получат точни и надеждни данни за капацитета на лагерите след тяхното задвижване.

GOST и SNiP позволява да се използва същото оборудване, както при шофиране, тези позиции ясно показват необходимото разстояние между купчини по време на работа.

Крайният резултат от тестването на сондираните продукти е представен във формата на получената стойност на неуспеха на пилета. Това е дълбочината, при която купчината потъва при един удар на чук.

Всички текущи измервания на отегчени пилоти се извършват със специално устройство - измервателен уред. При измерване точността на това устройство е 1 мм.

С тази настройка тази машина може точно да измерва разстоянието между купчини. Всички етапи на измерването се извършват в съответствие с изискванията на SNiP.

Основните предимства на теста за динамично натоварване

Изпробвайте пилоти в използваната сграда преди надстройката

Изпробвайте пилоти в използваната сграда преди надстройката

Методът на динамичното тестване има редица неопровержими предимства пред статичния метод. При прилагането на този метод е налице висока степен на мобилност, тя е доста икономична и е приложима за всички видове патрули, които понастоящем съществуват.

Представеният метод дава реална възможност значително да се увеличи параметърът на носещата способност на продукта. Всичко това се прави в съответствие с разпоредбите на SNIP.

Такова увеличение на параметъра е възможно, ако купчината е потопена от точката си в слаб слой, който има висока компресивност по време на натрупването.

В почвите от глинесто тип, които се различават по тяхната хомогенност в зоната на мазето на сградата, когато купчините са потопени до същата дълбочина, мащабът на повредите може да варира.

Съчетано с малък интервал на гмуркане, предоставените данни могат да бъдат подвеждащи и в тази връзка може да се формира мнение от различни стойности на товароносимостта на продуктите.

В този случай се препоръчва внимателно да проверите получените резултати с тези, получени по време на статичното проучване. В процеса се разкрива една обща стойност на съпротивлението на стоманобетонните продукти.

Технология за динамично тестване

В повечето случаи динамичният тест се инициира три пъти. Първият път всички действия се извършват върху вече наличните продукти, които са избрани за работа и строителство. Това се случва преди началото на действието с проекта за основа на пилоти.



Тестово изпитване с динамично натоварване

Тестово изпитване с динамично натоварване

По време на процеса, индикаторът за нивото на хетерогенност на почвените отлагания се определя на мястото, където ще се извърши строителството.

Следващата стъпка след това се извършва директно по време на шофиране. В процеса се оценяват качествата на лагера на изделието и се изследват свойствата на опорните слоеве и отслабените участъци.

След завършване на работата се провежда последният етап от теста. Той дава най-надеждните данни за товароносимостта, след като са прекарали известно време в земята.

При включване по време на мониторинга на настоящите промени в неуспеха е възможно да се идентифицират онези слоеве на почвата, които са носители.

Това също така позволява сравнителна оценка на капацитета за натоварване на вече запушени продукти, за да се идентифицират възможните отслабени области.

В слоеве от глинесто тип, пробиването се извършва с помощта на чук, който извършва кратка серия от удари. Това ви позволява да запазите структурата на почвата непокътната.

Всички текущи динамични тестове се извършват с помощта на оборудването и машините, които са участвали в реализирането на основната работа.

При завършване стойността на стойността на неизправността става достъпна. Тя е равна на степента на потапяне на продукта в земята след извършването на единичен удар върху него.

Изпитване на пилоти с динамично (шоково) натоварване, използвайки метода ELDI

Изпитване на пилоти с динамично (шоково) натоварване, използвайки метода ELDI

Точността на получените данни директно корелира с височината на чука и специфичното тегло на неговата ударна част.

Това включва и параметрите на теглото на купчината и нейната възглавница. Внимание се отделя на нивото на точност на измерванията, направени по време на еластичните движения на продукта в земята след удара.

Тестване на почвата

По време на строителството на сградата и последващото му въвеждане в експлоатация пясъчните и глинестите почви се уплътняват в резултат на статичното натоварване, което ги засяга.

Тестването на почвите има много сериозно въздействие върху целия процес на издигане на сградата. Това се дължи на факта, че параметрите на носещата способност на почвата пряко зависят от силата и стабилността на цялата конструкция в процес на изграждане.

Тази процедура се провежда, за да се изследват подробно физическите и механичните характеристики на почвите, да се определят характеристиките на тяхната геоложка структура и да се идентифицират условията, които засягат равновесието на цялата почвена маса в тази област. В повечето случаи се извършват два задължителни етапа на изпитване от този тип.

  1. Лаборатория.
  2. Field.

Тестване на купчини за издръжливост

Тестване на купчини за издръжливост

Лабораторията ви позволява да определите необходимите параметри на физичните и механичните свойства на почвите и полето да определи нивото на устойчивост на почвата в нейните природни условия.

Извършената работа помага да се постигне най-оптимален график на работа и да се предвиди степента на стабилност на бъдещата сграда.

В допълнение, това допринася за избора на най-ефективния начин, насочен към укрепване на основата. Тези процедури също се извършват, за да се избегне сривът на построените сгради.

Тестовете могат да се извършват не само на открити строителни площадки, но и в проучването на вече готовата основа. Ако строителството се извършва на старата основа, тогава почвата задължително е подложена на процедурата по задължително обучение.

Статично тестване на купчини

При избора на оборудването, което е необходимо за правилни тестове от този вид, ориентацията се извършва по характеристиките на метода, по който ще се извърши потапянето. Сега активно използва такива методи като:

  • Полагане на необходимия товар върху платформата, монтирана на купчини;
  • Приложение на съединител за опън или лебедка;
  • Използването на хидравличен крик и използването на неговата сила;
  • Използвайки собственото си специфично тегло на VCA.

Изпитване на купчини със статично натоварване в съответствие с GOST 5686-94

Изпитване на купчини със статично натоварване в съответствие с GOST 5686-94

Статичното тестване на пилотите започва с факта, че броят на вече съществуващите продукти е определен и местата, където ще бъдат направени по-нататъшните им натрупвания.

След това изпитваните стоманобетонни конструкции са потопени. Всички текущи тестове се извършват с участието на тези структури, които се намират в райони с най-тежки почвени условия.

Всички тестове започват с факта, че периодът на "почивка" на купчината чака. Тези структури, които ще бъдат потопени по други методи, са готови не по-рано от деня преди началото на процеса.

Цялата работа започва само след като продуктът е изработен от бетон, замръзва при 80 от силата му. Всички работи се извършват равномерно без удар и по отношение на степента на натоварване на конструкцията. Процедурата се настройва предварително и се показва в тестовата програма.

При задълбочаване на долните краища на конструкцията в почви от клатичен тип е възможно да се постигнат три нива на натоварване (нива), които съставляват 1/5 от всички натоварвания, комбинирани общо.

Първата кутия за изпитване трябва да има висока якост, поради което може да се гарантира, че са получени всички необходими характеристики. Ако е необходимо, купчината се подсилва чрез свързване на външна клетка.

Динамично тестване на купчини с кран (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са предимствата на отегчени пилоти за фондация?Какви са предимствата на отегчени пилоти за фондация?
Всичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрацииВсичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрации
Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?
Как се правят сондажите с инжектиране?Как се правят сондажите с инжектиране?
Как се гмуркат черупките?Как се гмуркат черупките?
Характеристики и предимства на купчинатаХарактеристики и предимства на купчината
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
» » Как да извършите динамични тестове на купчини?
© 2021 BggeHat.com