Пилотна основа

Пилотна основа

В повечето случаи този вариант на основата е инсталиран на места, където е малко вероятно почвата да издържи на достатъчно големи товари. Възможно е този проблем да бъде отстранен, но за тези цели е необходимо да се премахне по-меката почва, за да се достигне гъст слой почва. Този метод за изчистване на земята, а не във всички случаи може да даде резултат, тъй като тогава ще е необходимо да се задълбочи дълбоко, което не оправдава усилията във всички случаи. По тази причина версията на основата се полага и там, където има наличие на земни повърхностни води и бързи пясъци.

Също така основата на този вид се счита за най-разпространеният вид, който не изисква включването на големи строителни съоръжения за строителни работи. Подходящ е за къщи, построени по технология на телени мрежи.

Принцип на основа на натрупване



Елементи на тази фондация са купчина, която се изостри в края, или са погребани в земята, или завити в нея. Най-стабилните се счита за втората версия на купчини, те трябва да бъдат инсталирани в земята с помощта на специално проектиран за оборудването, използвано за завъртане на винта. Освен това, този вариант на полагане на купчини, е доста добре комбиниран с ландшафтен дизайн. При извършване на усукването, стълбове лесно преминават през горните слоеве на почвата, докато не достигнат по-солидна, която е на него, и ще бъдат прехвърлени на по-голямата част от товара в цялата конструкцията на сградата. За да се осигури по-голяма здравина на всички части на монтажа, горната част на колоните трябва да бъде закрепена с греди.

Съществува и по-ефективна възможност за изграждане на структура върху мека почва: пилотите могат да бъдат направени направо на строителната площадка. За да направите това, е необходимо да направите кладенец и да вкарате в него куха тръба, след което областта около нея се запълва с бетонна смес. В този случай строителството става още по-силно. Продължителността на обслужването на този тип фондации също се увеличава, може да продължи повече от сто години. Ако всички технологични параметри, по време на натрупване, са изпълнени, тогава целият монтаж може да издържи максималното натоварване. Предимството на тази основа е съвсем възможно да се вземе предвид силата на използваните материали, която ще гарантира качественото свързване на всички елементи на конструкцията.

Е, и да си купите изолат хидрограда - посетете сайта regkom.ru. Само там ще намерите качествени нагреватели на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на пясъчнициФондация на пясъчници
Изграждане на фундамент за тухлена къщаИзграждане на фундамент за тухлена къща
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Фондация на глинаФондация на глина
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Керемида основаКеремида основа
Фондация TisseФондация Tisse
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
» » Пилотна основа
© 2021 BggeHat.com