Фурна за оранжерията

Днес никой не е изненадан от площадката на дачата, но все още е рядко да имате собствени пресни зеленчуци и зеленчуци през зимните месеци или в самото начало на пролетта. За да се отглеждат домати, краставици или дори лук, изключително за студения сезон, е необходимо да се изгради парниковия парк на вашия сайт. Но само инсталирането на временна или постоянна сграда, в която зеленчуците ще се отглеждат, е малка, е необходимо да се затопли. В този случай е възможно да се изгради фурна за оранжерия със собствените си ръце, така че ще бъде печеливша и удобна за собствениците на вили.


Избор на дизайн на пещта


Преди започване на строителството е необходимо да се определи кои функции трябва да изпълни конструкцията: (Виж също: Как да сгънете фурната за самоусъвършенстване)



  • да гори дълго време без човешка намеса;

  • бързо загряване;

  • максимум за получаване на топлинна енергия;

  • да бъде лесен за използване;

  • имат най-простия дизайн за повторение от начинаещи майстори.


Фурна за оранжерията

Отвън изглежда, че комбинирането на всички тези функции в едно устройство е изключително проблематично. По този начин, ако изберете за бързо нагрява като основен критерий за избор на конструкцията на пещта, е да бъдат конкурентоспособни "печка", която се загрява и започва да се отделя топлинна рамките на няколко минути, след като се палят. Но в ущърб на този дизайн е високата загуба на топлина от димните газове, дори и в изграждането на хоризонтални или вертикални лабиринтите, топлинните загуби ще бъдат огромни. Друг печки за възстановяване за времето на горене е ниско, дори когато с помощта на специален дизайн пещ, на всеки 3-5 часа трябва да наливам масло в пещта, а дизайнът не позволява да се направи удобен и не натоварва. Това прави отоплението на оранжерията незадоволително заради високата сложност на натоварването на горивото и ниското време на работа.

Една от възможностите на пещта, която може да се използва за отопление на парникови газове, е проектът, използващ отработено масло или отоплително гориво като гориво. Появата на такава пещ прилича на буржоу, но само докато се запали. След началото на работата става ясно, че в допълнение към металния случай няма сходства. В пещта горенето на горивото се извършва в пещната пещ, тук пламъкът гори в тръба, която прилича на комин, а в действителност, по принципа на действие, по-скоро като дюзови самолети. Предимството на този дизайн е доста прилично работно време, което може да достигне 12-14 часа. Но повишената опасност от пожар на пещта и сложността на работата не я правят най-добрият избор за пещ за отопление на парникови газове, които трябва да се разглеждат като конструктивен вариант.

Друга добра възможност за отопление на оранжерията може да стане класическа руска печка. Този тип конструкция е непретенциозен и удобен за поддържане. Типично е бързото затопляне на корпуса на пещта за отопление на парниковата къща и висок коефициент на извличане на топлина от изходящите горивни продукти. Но, отново, липсата на руски пещ за отопление на оранжерии е ниска по време на горенето и по принцип ненужни функции за готвене, както и голяма пещ, както и размерите на пещта на себе си повдигат въпроси относно неговата целесъобразност в оранжерията. (Виж също: Бавна пещ за печене със собствени ръце)

Фурна за отопление на оранжерията

Дори за строителството в оранжерията, можете да разгледате модернизираната руска фурна "домакиня". Тя се характеризира с прекрасно и бързо загряване. При модернизирането на малка пещ, времето на горене е до 6 часа. Но модернизираната малка пещ не позволява просто и удобно поддържане на пещта и 6 часа изгаряне - не прекалено много.

След като вариантите на класическите дизайни са изчерпани, струва си да се обърне към съвременното развитие. Една от тези "перли" може да се нарече Кузнецов качулка за оранжерии. Тя може да се характеризира с висока надеждност и бързо загряване, както и с високо работно време.


Кузнецов пещ дизайн


Кузнецов многократно от 1962 г. предлага конструктивно подобрение на съществуващите пещи, които отдавна са се утвърдили в консуматора. Не пренебрегва дизайнер и проблемът с отоплителните горещини и оранжерии, които дотогава са решени по различни начини. Когато проблемът беше напълно разгледан, решението му бе намерено. За отоплението на оранжериите Кузнецов предложи да се използват две куполи с допълнителен електрически вентилатор. За разлика от пещта за дълготрайна оранжерия, печката на Кузнецов позволява няколко дни да напусне хермесвата без надзор и не изисква ежедневно зареждане с гориво. (Виж също: Фурни за самообслужване)

В модернизираната пещ, в допълнение към основната пещ, в която се извършва изгарянето на гориво, са проектирани две камери с качулка. Поради факта, че камерите са разположени вертикално един над друг, стените се затоплят по-равномерно, отколкото ако използвате хоризонталните лабиринти на комините. При камбанарията на горивната камера пещите се затоплят много бързо и димните газове, преди да излязат от комина, успяват да се откажат от значителна част от топлинната енергия.



Външната стена на конструкцията е специално изолирана и защитена от въздействието на атмосферните валежи, позволява да се отклонява цялата топлина вътре в оранжерията и да се поддържа температура на водата.

Домашна фурна за оранжерия

Отделно заслужава да се отбележи присъствието в домашните пещи за оранжерията на дизайна на Кузнецов - топлообменник, който загрява водата. В този случай той е разположен по такъв начин, че водата циркулира независимо, без да се използват допълнителни циркулационни помпи. Това ви позволява да поставите топлообменници в няколко точки на оранжерията, което ще подобри ефективността на отоплението. Водата се нагрява не чрез директен пламък, а косвено през тухли, което предотвратява изгарянето на горелката. (Виж също: Комин за камината със собствените си ръце)

В пещи с подобен дизайн, тенът може да действа както като основен източник на топлина в топло време, така и като резервен или допълнителен топлинен елемент. Това ще бъде оптимално за загряване на водата и оранжерията с основната пещ и след това включете тена. Това ще позволи за сметка на електрическата енергия само за поддържане на комфортна температура, а не за загряване от нулата. Такъв метод за поддържане на температурата не изисква висок топлообмен, а впоследствие също така и такива с висока мощност.


Строителство на пещи


Преди започване на строителството е необходимо да се подготвят материали за направата на пещта в оранжерията, за да не се разсейва от основната работа в процеса.



  1. Нуждаем се от 700-1500 парчета тухли, за да сгънем тялото на пещта. За пещи с подобен дизайн авторът предлага да се използва специален кварцов материал, но също така и от червената тухла от първи клас на пещта, те не са много по-лоши. Може само да запази топлината малко по-малко.
  2. (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)
  3. Естествен камък или дефектни стоманобетонни траверси за организация на фундаментите. Отоплителните пещи за оранжерии със собствени ръце от подобни структури не са прекомерно тежки, така че не се опитвайте прекалено силно и направете основна основа.

  4. Глината е мазна или средномаслена, за предпочитане с минимално присъствие на пясък и чужди смеси. Това може да се намери независимо на брега на реките и езерата.

  5. Чугунени решетки, за да можете да организирате приток на свеж въздух в пещта и удобно да отстраните продуктите от горенето.

  6. Стоманена тръба за изграждане на комин. В Кузнецовите пещи, поради техния дизайн, се изгаря вторичен газ, който причинява активни химични съединения в димните газове, които могат да повредят тухла.

  7. Подгответе реда на пещта, източникът може да бъде намерен на официалния сайт на изобретателя.


Отоплителна пещ в оранжерията

Преди да направите печка в оранжерията, трябва първо да подготвите място за нея. За да направите това, премахнете най-горния слой на тревата и изкопайте плитък жлеб по периметъра на бъдещата структура. Силно дълбоко не е необходимо да се направи, достатъчно е да се задълбочи с 25-45 см, за полагане на естествен камък или траверси.

След това е необходимо да се приготви глинен разтвор и да започне да се стопява първият ред зидария, според рисунката. Ако работата се извършва от печка за начинаещи, не трябва да се отказвате и да се консултирате с дизайна на пещта по-често. За начинаещия основното нещо е да правите всичко последователно, в противен случай вероятността за грешка е висока.

След вътрешността на корпуса е сложен, че е необходимо да се направи комин, и въпреки че е прав в Кузнецова пещ, това не означава, че тя ще мине през прекомерно количество топлина, просто цялата топлоотвеждането ще се проведе вътре в пещта.

Тогава печката е измазана външно с глина, а отвън, нагревател и зидария лежаха половината от тухлите на покрива на оранжерията.

Цялата пещ е готова за по-нататъшна работа, трябва само да се остави да изсъхне за 1-2 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градинаОранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градина
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерияПоликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи за домаПещи за дома
Мини фурна със собствени ръцеМини фурна със собствени ръце
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
» » Фурна за оранжерията
© 2021 BggeHat.com