Как да направите камина врата, как да направите сами работата

Известно е, че в най-простата класификация всички камини са разделени на устройства от отворен и затворен тип. В допълнение към различните технически нюанси, основната отличителна черта е вратата за камината. За да подчертаем нейната функционална цел, ще направим сравнителен анализ на някои характеристики на работата на камини от два различни вида.

Затворените камини винаги са свързани със стомана или чугунени модели, в който се реализират нови технологии за ефективно използване на освободената енергия. Но въпреки това класическите камини с отворена камина не са по-ниски от популярността им и заемат определена ниша сред потребителите си.

В допълнение, такова устройство за камина дава някои отличителни предимства. Преди всичко това е един жив пламък, зад който човек може да наблюдава директно, възхищавайки се от магическите танци на огнените езици.

Избор в магазина за печки
Асортимент на магазин за печки

Камината е източник на топлина и няма значение коя част от нея се използва за отопление на стаята. Топлината от отворената структура се извлича с помощта на инфрачервено лъчение. Смята се, че такава енергия е по-полезна от топлината от конвекционното движение. Отвореният пожар може да бъде адаптиран за допълнителни цели. Той се готви, модернизиране на пожар устройството, а не най-отличителните преимущества относно значението се крие във факта, че откритата камина може бързо топло идват с множество улицата.

Естествено, такава камина има много недостатъци, които се използват от дизайнерите на затворени видове камини. Ефективността на камината с открито огнище е малко повече от 20. При такова пренасяне на топлината е невъзможно да се надяваме, че камината е сериозен източник на топлина. Дори по време на работа устройството не може да натрупва енергия. Това означава, че веднага след изгарянето на дървото камината ще спре да загрява стаята. Не забравяйте ниската степен на защита от пожар, особено когато присъстват децата. Искри от дърва често излитат от пещта и могат да причинят проблеми.

Сглобената структура
Завършена конструкция

Декор и други функции на вратата на камината

На фона на недостатъците на отворената камина, вратата на камината е просто чудесно спасение от всички изброени недостатъци. Въпреки че пламъкът е скрит зад стъклената врата на пещта, можете да продължите да го възхищавате през прозрачното стъкло. Всеки знае за декоративните функции на затворената камина, така че веднага ще се обърнем към технически въпроси.

Затворена камина позволява инсталирайте водна схема в камината, и това вече е предпоставка за пълноценно използване на камината като устройство за генериране на топлина, а основната.

Благодарение на специалния дизайн на вратата е възможно използването на бавна технология за горене. Чрез регулиране на подаването на въздух, те постигат по-добро изгаряне на гориво, което води до повишаване на ефективността. С инсталирането на сигурност можете да сте спокойни относно сигурността, дори ако децата играят в стаята.

Камина декорация в класически стил
Класическата версия на камината

независимото производство



Има ли смисъл да се съсредоточи върху това прост факт, и разнообразие от модели, както и това, което е днес широко представена камини от различни видове, по-специално, с затворена горивна камера, може да се наблюдава, без да се правят специални изследвания, а просто ще магазина. Това са самостоятелни камини и вградени пещи. Но всеки собственик се интересува от инсталирането и производството на вратите с импровизирани средства.

Тази процедура е напълно осъществима, само за да направи това, трябва да покаже въображение, търпение, да придобие материал и да придобие правилния инструмент.

Проста метална конструкция
Проста метална конструкция

Стъклена версия

Най-популярните модели са стъклени врати. Те са доста функционални и ще позволят да се отвори пространството на пещта за панорамен изглед на процеса на изгаряне на дърва за огрев. Дизайнът на тази врата се основава на факта, че специално кварцово стъкло за камината, което има висока топлоустойчивост, е монтирано върху метална рамка. В специална вдлъбнатина стъклото е закрепено, необходимо е незабавно да се предвиди възможността за демонтирането му и да се поддържа определена междина между стъклото и рамката, за да се осигури разширение.

Самозалепващата врата с камина трябва да осигури защита, преглед, достъп до пещта. В допълнение, домашното строителство трябва да има естетически вид.

Най-простият завършек на обзавеждането
Най-простият вид регистрация на камина
  • Преди да направите рамка, е необходимо правилно да премахнете нейните размери. Цялата врата трябва да се отвори в камината. По-добре е да вземете склад от 2 мм, когато определяте размерите. Ако е необходимо, с помощта на мелницата ще бъде възможно да се отдели прозореца на камината до необходимата степен.
  • Рамката е монтирана от метален ъгъл. За да се съобразят с геометрията, цялата работа трябва да се извършва на плоска равнина. Изрязаните страни на рамката са захванати чрез заваряване. След това трябва да проверите правилните ъгли и да сравнявате диагоналите. Само след като се уверите в точността на дизайна, можете да изстържете всички шевове. Тогава заваръчните места се обработват от българина.
  • Стъклото към рамката ще бъде фиксирано чрез болтове, които са завити в ъгъла по равнината. По този начин тези болтове само държат стъклото да падне от рамката, но не го закрепете здраво. Условието за термично разширение е изпълнено.
  • От същия ъгъл подобна рамка е заварена, която ще играе ролята на външен преграда за вратата. Тази рамка по периметъра е украсена с декоративна рамка. В зависимост от стила на довършителния материал за камината рамката на вратата може да бъде направена от изкуствени ковашки елементи или метални плочи.
  • Вратата и преградата са свързани чрез тенти. При достатъчно точни изчисления размерите на преградата са малко по-големи от отвора, така че трябва да бъде. Маркирайте моливите на преградата върху стената на камината и изрежете жлеба с помощта на мелница и режещо колело.
Врата с ковани елементи
Добавяне на подправени елементи към вратата
  • В получената кухина вратата се поставя. Но преди тази стъпка стъклото трябва да се извади, за да се избегнат повреди. Рамката на преградата е обвита навън с амбалажно жило и е покрита топлоустойчив адхезивен разтвор. За да може шнурът да влезе в отвора, той трябва да бъде натиснат с отвертка. Тази работа е трудоемка, затова е необходимо да се избере композиция на лепило с ниски адхезионни свойства. Азбестовият кабел е необходим като уплътнение, така че топлината да не напуска пещта през пролуките.
  • Само след изсъхване на лепилото можете да поставите стъклото на място. Поставяйки стъклената врата в камината, можете да помислите за ключалката и дръжката. Въпреки че този етап може да се извърши и в самото начало на монтажа. Металните части на вратата трябва да бъдат боядисани със специална топлоустойчива боя. Той ще трябва да се нанася на няколко слоя, за да се скрият нередностите след обработката на заваръчните шевове.

метал

Рядко, но все пак има модели, в които вратата е напълно глух. Технологията на нейната конструкция е същата като тази на стъклото, но вместо стъкло се използва железен лист.

След като рамката е направена, материалът се изрязва според размерите на вътрешната част. Трябва обаче да се прибави известно припокриване, така че листата да лежи върху рамката на рамката, като се образуват места за заваряване.

подправен

Това коване е много скъпо, така че можете да използвате неговата имитация. Но тъй като дизайнът няма да бъде толкова силен, той трябва да бъде създаден въз основа на рамката. За тези два ъгъла се използват. Рамката няма да е здрава, но представлява само долната част на вратата и тази, към която ще бъдат прикрепени циркулярите.

Кованите врати обикновено се изработват под формата на двойни люлеещи се врати. На създадените рамкови заварени елементи от коване. Основното е, че те са двойно идентични на двете врати. Такива камини няма да задържат летящите камъни и това трябва да бъде постоянно запомнено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Какви са камините кабини и как те се различаватКакви са камините кабини и как те се различават
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
» » Как да направите камина врата, как да направите сами работата
© 2021 BggeHat.com