Инсталиране на камина със собствените си ръце

Това е приятна студена зимна вечер, или в дъждовно и студено есенно падане пред открит огън и пийте чаша силен горещ чай. Но за да мечтая осъзнах, първо трябва да получи своя собствена къща или апартамент, и едва след това да го инсталирате в камината с ръце. Монтаж на подобни структури в частната собственост на всеки бизнес особено, но най-вероятно не трябва безусловно се доверите на множество компании, които твърдят, че инсталирането на камината - това е изключително трудно и отнема време. Нека напълно да разберем този въпрос.


Избор на дизайн на камина


Преди инсталирането на самата камина е необходимо да се избере предпочитаната от нея конструкция, която по принцип директно зависи само от местоположението на нейното бъдещо местоположение. (Виж също: Как да украсите камина със собствените си ръце)



  1. Свободно стоящи камини гледат - както подсказва името подобни проекти подчертани в отделен елемент и вътрешните тавани на къщата е свързан само с долната част на комина и горивната камера или podtopochnika.

  2. Вградени опции за проектиране на камина, които напълно се свързват почти изцяло със съставните си части с вътрешни прегради и подове на къщата.


По принцип този списък на видовете камини може да бъде завършен, въпреки че много от тях ще започнат да припомнят много повече различни модификации, които всъщност ще се отнасят до горните категории. Основните разлики между видовете конструкции, които са ясно видими при инсталиране на камина в къщата, са, че за устройството, избрано в отделен компонент, е необходимо по-внимателно да се справи с дизайна на външния му вид. (Виж също: Камина барбекю със собствени ръце)

Капитанът може да постави камина в къщата

При избора на дизайн на камина Специално внимание следва да се обърне на начина, по който отработените газове се отстраняват и организира доставката на въздух в пещта. Не трябва да забравяме, че интензивното горящата камина консумира значително количество кислород, и ако през летните месеци, то може да се компенсира само чрез отваряне на прозорец или прозорец, през зимата на тази по-топъл въздух в помещението не става.

Възможно е, потребителите ще искат да купят камина комплекти, които са по същество поставя на любимия си детство "направи си сам", но този път не трябва да се съберат миниатюрна кола или кораб модел mnogopalubnogo и капиталовата структура, която ще продължи през идните години. Втората възможност за появата на камина в къщата може да бъде неговата индивидуална поръчка от строителната фирма и самостоятелна продукция по чертежи от открити източници. В първия случай, къщата ще бъдат обединени по външен вид и размер на проекта, което не е много вероятно съвсем точно в интериорното пространство, и втората операция ще бъде изключително скъпо.



За решаването на този проблем, можете да направите следното - изберете да съхранявате само размера и конфигурацията на горивната камера, както и цялата му тръбите и декориране на себе си правим, и няма да е голяма част от разликата, че ще бъде изградена камина или свободностоящ. Този тип монтаж на камината е по-нататъшен. (Виж също: Проста камина със собствените си ръце)


Необходими инструменти за инсталиране на камината


За да направите инсталирането на камината със собствените си ръце, трябва предварително да подготвите инструменти и строителни материали, така че работата да не стане дълга и изтощителна.

Монтиране на камината със собствените си ръце



  • Незапалим материал - за предпочитане калай или сандвич панели на базата на минерална вата. Тези материали ще бъдат използвани за осигуряване на противопожарна безопасност и предотвратяване на пожар и прегряване на конструкциите от стените на камината.

  • Тухла е най-добре използван глина червен тухла 1 клас. Не само това е доста естетически изглеждащ материал, който перфектно се вписва във вътрешността на всяка стая, но все още превъзхожда изненадваща промяна в температурата.
  • (Виж също: Монтаж на камини)
  • Глина - ще е необходимо да полагате каменната стена и да инсталирате облицовката на камината. Този материал се използва, за да се гарантира, че тухли и хоросан, които се нагряват едновременно, нямат изкривявания в температурната експанзия и съответно не се появяват пукнатини и чипове. Защо е важно такъв конгломерат от материали да бъде обяснен съвсем просто:



  1. Когато пещта започне да гори, горящата дървесина пренася топлинна енергия към стените;

  2. материалът започва да се разширява и нека туристите да се разширят с 0,5-1 mm, а циментовата суспензия - с 0,1-0,2 mm;

  3. Оказва ситуация, в която тухлата се опитва да получи по-голям, и разтворът просто не се позволи на мястото на най-малкото съпротивление или скрити дефекти се появи неизправност, че всяка пещ топлината просто се разширява.
  4. (Виж също: Обикновена зидария на камината със собствените си ръце)


  • От инструментите, може би, не може да се намери един строителен мистрия във всяка къща, но за нашите нужди е необходимо. Този инструмент ще позволи да се приложи равномерен слой хоросан към тухла, така че зидарията на стената да не се накланя от самостоятелната инсталация на камината.

  • Дори и при инсталиране на камината ще трябва ниво на строител, той не само ще ви помогне да се уеднаквят щанда под пещта, а след това в изграждането на декоративни стени на главната камината или комина ще даде започва майстори развалят геометричните пропорции на структурата.


Самостоятелно монтиране на камината


Камина инсталация


След подготовката на материалите и инструментите можете да започнете да инсталирате камината.



  • Първата стъпка е да се определи мястото на бъдещата си инсталация, е важно, дори и само, защото това ще бъде необходимо да се наскоро монтирана инсталацията прави подаването на въздух и комина, и затова е препоръчително да се избере място, така че тези структури след монтирането им не пречи на работата на двете камината и живите където ще бъде построена.

  • На второ място, е необходимо да се инсталира камина камина, която ще ви позволи да се определи общите размери на напълно сглобени инсталация. За да се инсталира пещта в съответствие с правилата, е необходимо първо да се подготви незапалима подложка за нейното монтиране. Подобна платформа е желателно да бъде направена от тухли, тя също ще се превърне в един вид основа за бъдещата камина. За монтирането на площадката се използва твърда тухла, която се полага върху глинен разтвор. Желателно е мястото да бъде направено най-малко от два слоя тухли, за да може надеждно да се предпази подовото покритие от прегряване. Като вариант на такова покритие можете да направите тухлена стена и да вдигнете камината на камината на 30-50 сантиметра от пода за по-естетичен външен вид на конструкцията.


Но, когато инсталирате незапалим субстрат, е необходимо да се вземе предвид инсталирането на ъглова камина. За такива видове нагреватели е задължителна топлоизолация на страничните стени на пещта от вътрешните горими подове на сградата. Самото място на камината в ъгъла на стаята допринася за по-голямото затопляне на стените, които се сливат зад пещта, а за тяхната защита е най-добре да се използва сандвич панел на базата на минерализирана памучна вата.

Камина инсталация



  • След инсталирането на пещта е възможно да се инсталират външните стени на камината. Но трябва да се помни, че ако основният структурен елемент избран желязо пещ, след това е необходимо неговото по-добро охлаждане и по-добро възстановяване на топлина между външната страна на пещта и вътрешността на зидарията да остави празнина от 1-3 см за конвекция отопление.

  • Поставени са странични стени, които служат за обединяване на основата на камината и за оригиналния й вид, а също и за началото на страничните стени. Като декоративен елемент, долните странични стени могат да бъдат направени с ширина 2-3 тухли и височина до 30 сантиметра от пода. Полето от естествен или изкуствен мрамор създава декоративни рафтове, които отлично очертават долните граници на конструкцията и могат да се използват за инсталиране на малки предмети.

  • Над ниските странични стени продължават да се поставят и повдигат почти до горното ниво на пещта и след това отново да се украсяват с естествен материал или имитация.

  • Комин да използвате класически вид на тухла или естествен камък, но днес това е възможно да го направи на стоманени тръби, а след това се изолират минералната вата на върха на ножницата гипсокартон. Само във всеки случай е необходимо да се помни, че според правилата за пожарна безопасност ъгълът на наклон на комина е строго ограничен. При височина на структурата за транспортиране на отработените газове до 5 метра се допуска максимален наклон от 45 градуса, който може да се използва за декорирани преходи. За по-голяма дължина този ъгъл не трябва да надвишава 20 градуса спрямо вертикалния ъгъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Английска камина със собствени ръцеАнглийска камина със собствени ръце
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Как да събираме камина с каминаКак да събираме камина с камина
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Инсталиране на камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com