Рамката за гипсокартон на тавана се учи как да го направим сами

Оптималният начин за полагане на комуникации - да ги държи под тавана. Този метод ви позволява да не пробивате стените и да осигурявате по-точен вид на преградите в къщата. Но кабелите, събрани на едно място, кабелни канали, вентилационни тръби, водоснабдяване и т.н., не дават красота на таванното покритие. Най-добрият начин да скриете всички възли е гипсокартон, който е доста лесен за изграждане. Нека да разгледаме основните предимства на дизайна и как да го инсталирате.

Гипсова картонена кутия - основни функции и материали за производство

Изграждане на гипсокартон кутии днес е много популярен решение не само от практическа гледна точка (да се скрие от съобщението), но също така и естетиката, като с това съответства на обработката на материала, е лесно да се създаде разнообразие от структурни елементи. Изграждането на конструкцията ви позволява да инсталирате голям брой осветителни устройства, които могат да носят не само допълнителна функция, но и да са основните елементи на осветлението. С гипсова картонена конструкция е лесно да се зонира стаята, а инсталираните осветителни тела лесно могат да се справят с осветлението на различни функционални сектори. Гипсокартон помага да се скрият нередностите на тавана и в същото време да се създадат уникални и уникални форми, които лесно могат да се превърнат в украшение за всеки дом.

Преди да направите скелет и да го шиете с GKL, трябва да вземете предвид един недостатък на такива конструкции - те откраднат пространството. Следователно, преди инсталирането на кутии, е необходимо правилно да се изчислят размерите им, така че те да не се чувстват по-късно, особено в помещенията, където има ниски тавани. Не забравяйте, че с помощта на цветови решения можете да визуално маскирате ефекта от инжектирането на ниски тавани, използвайки правилните цветови акценти. Достатъчно е да нарисувате структурата по-лек от цвета на стените, а таванът ще се покачи визуално.

С помощта на гипсокартон можете да създадете оригинални форми за декориране на къщата

С помощта на гипсокартон можете да създадете оригинални форми за декориране на къщата

При избора на гипсокартон е важно да се определи в кои помещения ще се използва, защото материалът е разделен на четири типа:

  • стандарт;
  • устойчива на влага;
  • огнеупорен;
  • ognevodostoyky.

В допълнение към тези характеристики, струва си да се обърне внимание на ръбовете на листовете. Тя може да бъде усъвършенствана - в този случай при подсилване на шевовете се използва укрепваща лента. Гипсокартонът с прав ръб е по-често използван за директен монтаж, а при закръгляване той най-добре се използва за подреждане на ъглови структури. За довършване на тавани е най-добре да използвате листове с дебелина от 0.9-1.1 мм с деликатен ръб.

В допълнение към гипсокартон за подреждането на кутиите ще са необходими дървени пръти или алуминиев профил за гипсокартон. Изборът му е по-добре да се спре на метални елементи, тъй като те не са подложени на температурни промени и влага. Тя е разделена на носител (CD) и водач (UD). Освен това ще ви трябва самобръчкови винтове за метал, бъгове за свързване на профила, ако няма нитове, дюбели и отвертка с бормашина. За довършване ще ви е необходима шпатула, галванизирани или пластмасови ъгли и подсилваща лента, както и грунд, шпакловъчен материал и шкурка.

Важно! При закупуване на гипсокартон вземете 3-5 пъти повече материали в случай на непредвидени ситуации.

Подготвителна работа - започваме според всички правила

Преди да направите гипсокартон на тавана, трябва да направите подготвителна работа. Първата стъпка е да почистите тавана на старото покритие. Особено внимание трябва да се обърне на люспите елементи - те трябва да бъдат демонтирани. Всички големи кухини и пукнатини трябва внимателно да се затворят. За особено големи, трябва да се използва подсилваща лента, за да се предотврати последващо напукване на повърхността. След това цялата повърхност се грундира и се оставя да изсъхне напълно.

Всички съществуващи комуникации трябва да бъдат надеждно закрепени към тавана. За тази цел окабеляването се поставя в специална гофрирана повърхност и се закрепва към повърхността със специални скрепителни елементи. Тръбите за вентилация и отопление допълнително поддържат окачването. Ако има метални тръби, те трябва да бъдат третирани с антикорозивни съединения, за да се предотврати ръждата. Също така трябва да донесете електричество на местата, където се планира да организирате осветлението.

Всички комуникации трябва да бъдат надеждно фиксирани към работата на тавана - да започнем от всички правила

Всички комуникации трябва да бъдат здраво закрепени към тавана

Преди да инсталирате таблото за гипсокартон на тавана, трябва да премахнете всички размери на стаята и да изготвите подробен чертеж с всички размери. Това ще ви позволи да изчислите правилно необходимото количество материал, както и да вземете под внимание възможността за подреждане на дизайнерски елементи и осветление. Ако тръбите минават през кутията, тогава е необходимо да посочите това място върху чертежа. В зависимост от размера на кутията, големи листове от гипсокартон могат да бъдат нарязани различно. Премахването на точните размери ще спести материали и пари.



Важно! Придобитият материал трябва да бъде поставен в помещението, в което ще бъде монтирано, поне за един ден, така че сухото строителство да бъде "аклиматизирано".

Изграждането на рамката и завършването й с гипсокартон

построи гипсокартон таванът не е труден. В този случай основното е да следвате плана и да следвате указанията, дадени по-долу. Първо, маркировката се прехвърля на тавана и стените. Контролирането на равномерността му е необходимо непрекъснато с помощта на ниво. Ако имате ospostroitel, работата се улеснява, тъй като стъпката за маркиране може да бъде пропусната и веднага да започне да се правят дупки за дюбелите. Те се пробиват с перфоратор на разстояние 50-60 см един от друг, след което се закрепва към стената за тавана на гипсокартона и в отворите на тавана на окачването.

Следващият етап от работата - монтаж на основната структура - може да се извърши по два начина. Ако планираната кутия е с малки размери, тогава цялата работа може да се извърши на пода или друга равна повърхност. За да направите това, профилът е маркиран, елементите са нарязани на желания размер, които са закрепени заедно с метални винтове или със специален инструмент. След като основната рамка на окачения таван от гипсокартон е готова, тя трябва да бъде свързана с направляващия профил на стената и окачена на окачените тавани. Всички елементи са прикрепени един към друг чрез бъгове или чрез нит. Ако планираната кутия има големи размери, препоръчително е да я сглобите или да я сглобите и да закрепите към водачите или да изпълните цялата работа директно отгоре.

Рамката за гипсокартон на тавана е лесна за монтаж

Рамката за гипсокартон на тавана е лесна за монтаж

Когато монтажът на рамката под гипсовата плоскост за тавана е завършен, продължете с рязането на GKL. Първият лист е прикрепен към долния край на стената. За да направите това, вземете винтове и ги завийте в ъглите и силно ги натиснете до профила не е необходимо, защото в последствие те ще пукнат. След това на разстояние 100-150 mm един от друг завийте останалите винтове. По този начин гипсокартонът се закрепва върху цялата долна повърхност на кутията. Когато инсталирате измерени листове, трябва да наблюдавате технологичната разлика между тях на няколко милиметра. При инсталиране на кутията на таванът на гипсокартон с осветление е необходимо да се оборудват специални ниши. За да направите това, напречният профил по време на монтажа се разширява до бордюра на нишата.

Съвет! При работа с гипсокартон се препоръчва закупуване на специален бит. Това ще помогне за загряване на винтовете в материала до оптимална дълбочина, без да се повреди самият лист.

Довършителни работи - основна работа и довършителни работи

Можете да започнете да завършите кутията на тавана веднага след инсталирането на рамката. Първото нещо, което трябва да направите, е да подредите произтичащата от това структура. Това трябва да се направи много внимателно, като не липсва нито един сантиметър. По този начин е възможно да се постигне добра пригодност на материалите помежду си. След като повърхността изсъхне, можете да започнете да прилагате замазката. За да направите това, вземете перфориран ъгъл и го фиксирайте с шпакловка в ъглите. Това ще предпази краищата от повреда, като им даде сила.

На следващия етап shpatlyuyut шевове, които по-рано поставени подсилваща лента. Може да бъде хартия или от стъклена мрежа. Трябва да се напълнят и всички канали с винтове от самонарязващи се винтове. Ако рамката за тавана на гипсокартона има плоска повърхност, е достатъчно да се напълнят само шевовете и да се монтират ъглите, в противен случай ще е необходимо да завършите цялата повърхност на кутията. След като шпаклото изсъхне, обработвайте кутията с шкурка, докато достигне напълно плосък резултат. Ако от първия път резултатът не ви удовлетвори, можете допълнително да нанесете слой от шпакловка и след това отново да го почистите.

След това извадете праха с влажна кърпа или прахосмукачка и отново покрийте кутията. След това е необходимо да се правят дупки за осветителните тела, ако има такива. Сега можете да произвеждате фин завършек Дизайн - боя или тапет. След като приключите с цялата работа, можете да инсталирате лампата и да се насладите на свършената работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутия за тавана на гипсокартонени видове и формиКутия за тавана на гипсокартонени видове и форми
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Ние сами правим таванна кутия от гипсокартонНие сами правим таванна кутия от гипсокартон
Как да скриете отоплителните тръби?Как да скриете отоплителните тръби?
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Окачени тавани от гипсокартона в къщатаОкачени тавани от гипсокартона в къщата
» » Рамката за гипсокартон на тавана се учи как да го направим сами
© 2021 BggeHat.com