Как да скриете отоплителните тръби?

Напоследък технологиите, които ви позволяват да скриете някои от недостатъците на помещенията, стават все по-популярни. Благодарение на тях е възможно да се скрият техническите възли и също така да се извършат такива, за да се украси отоплителната тръба, като по този начин не се причиняват на посетителите на негативните асоциации. Тръбите и радиаторите за отопление са сред най-грозните възли във всеки апартамент. Ако тръбите могат да бъдат скрити от екрани, преобличането на решетките е доста трудна задача. Има няколко ефективни метода, които ще помогнат за решаването на този проблем, докато комуникациите ще запазят напълно своята функционалност. Всеки от тези методи има своите недостатъци и предимства. Помислете как да скриете отоплителните тръби.
как да скриете отоплителните тръби
Как мога да скрия отоплителните тръби

Тръби в стената

Най-ефективният начин на декорация е да се скрият нагревателните тръби в стената. Много от съвременните пластмасови материали имат доста дълъг експлоатационен живот, така че те могат да бъдат затворени дори по такъв начин, че да не оставят достъп до тях. Вярно е, че първо трябва внимателно да премислите всички нюанси на оформлението.

кутия за отопление на тръби
Отоплителни тръби в стената

След като монтажът приключи, отоплителната система ще трябва да се тества в рамките на няколко дни.

Всички стави трябва да се проверят внимателно, за да се уверите, че няма течове. Би било хубаво да свържете отоплението в стените към помпата и да изгодите охлаждащата течност под високо налягане. Налягането трябва да е по-високо от нормалното. Изпитването на такава система като отопление вътре в стените трябва да продължи възможно най-дълго. Ако сте убедени в надеждността и здравината на системата, тогава можете да започнете да заглушавате тръбите.

Плюсове и минуси от този метод

Плюсът от този метод е, че декорацията на отоплителните тръби и стаята ще изглежда хубаво и елегантно, но има повече контра:

  • Тръби от най-трайните и висококачествени материали могат да изтекат във времето. Някой ще каже, че от извънредни ситуации може да бъде защитен от водоустойчива черупка, но няма да даде 100% гаранция.
  • В нашата страна системите за централно отопление не винаги работят стабилно. Понякога температурата на охлаждащата течност може да се повиши или хидравличното налягане може да скочи рязко. Всичко това може да доведе до аварийна ситуация на една от участъците на тръбата. Всеки компонент на топлинната тръба може да реагира по свой начин на такива промени. Местният стрес, който може да възникне поради тези скокове, може да доведе не само до неуспеха на тръбопровода, но и до разпадането на стената.
декоративни капаци за отоплителни тръби
Уплътнение на тръбна стена

Кутия от гипсокартон

Как да украсим отоплителните тръби в този случай? Гипсокартонът за отопление на тръби е начин да се скрият тръбите, без да се налага да се нагряват в стената. Този метод се състои в това, че около тръбите е необходимо да се изгради метална рамка, която след това е необходимо да се покрие с такъв материал като гипсокартон.

За да покриваме тръба отопление намери естетичен вид, можете да го украсяват с подплата чрез прилагане на текстурирани мазилка или боя латекс.

пластмасови тръби за отопление на тръби
Отоплителни тръби в гипсова шкаф

Предимството на този метод е бързото издигане на кутията. Също така, предимствата на метода включват евтиност на материалите и фактът, че тя е изцяло в състояние да изпълнява независим начин за подобряване на отоплителните тръби.

Ако има желание, можете да оставяте достъп до тръбите в случай на авария. От гледна точка на естетиката, декоративните елементи за отоплителни тръби са малко по-ниски от предходния метод, но това е по-лесно и не изисква големи разходи.

Falshstena

Този метод е оправдан само в случаите, когато гипсокартон декор на отоплителни тръби не може да помогне.



Такава стена ще бъде оправдана, ако отоплителната система се състои от хоризонтално окабеляване, радиатори и вертикални тръби, които свързват подовете.

Този метод чрез своята технология е почти идентична с технологията за производство на gipsokartonnogo кутия. Единствената разлика е, че ще бъдат необходими повече материали и работата ще бъде по-обширна. Вместо гипсокартон можете да използвате други материали.

Недостатъкът на фалшивата стена е фактът, че такъв дизайн на отоплителната тръба може да яде част от пространството в стаята. Създадената ниша може да се използва с максимална полза. Ако скриете изолацията в него, тогава звуковата и светлинната изолация ще се увеличат. Можете също така да поставите стерео система или да я използвате като място за нощна светлина. Ако се използва ниша с предимство, изграждането на такава стена ще бъде напълно оправдано.

Екрани за тръби

Екрани за отопление на тръби - едно много общо решение, как да се скрият отоплителните тръби. Такива екрани маскират тръбите и се акцентират върху себе си.

Пластмасови тръби за отоплителни тръби, декоративна облицовка за отоплителни тръби - всичко това може да се превърне в шкаф или шкаф. Днес можете да намерите различни декоративни кутии за отоплителни тръби, декоративни пръстени за отопление на тръби, декоративни контакти за отопление на тръби в магазини. Но народните занаятчии могат да направят декор за отопление на тръби себе си, дори от импровизирани материали.

По-долу са снимки на украсата на отоплителните тръби. Може би, като изучите тези снимки, ще решите как да украсите отоплителната тръба.

декорация на нагревателни тръби
Декоративна кутия за отопление на тръби

Защо обикновено трябва да затворите отоплителните тръби с гипсокартон или други материали? Ако имате малко дете, той може да удари тръбите и най-вече - за ъглите си. Решетки на отоплителните тръби ще ви помогнат да го защитите.

Също така, затварянето на тръбите за отопление е необходимо за естетически цели. В крайна сметка това не е съвсем очевидно, когато модерният интериор е "украсен" с тръби и комуникации. Скриваме отоплителните тръби под различни капаци и кутии - и ще получите хармоничен интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Как мога да затварям батерията?Как мога да затварям батерията?
Ремонт на тръби за отоплениеРемонт на тръби за отопление
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?
Как да скриете тръби в банятаКак да скриете тръби в банята
» » Как да скриете отоплителните тръби?
© 2021 BggeHat.com