Тъй като е направена от гипсокартон, производствените процеси и основните им предимства

Гипсовият картон е модерен строителен материал, който често се използва вместо мазилка. Работниците могат да инсталират листове само върху дървена рамка, мазилки, подравняват повърхността и боя.

Гипсокартонът е лесен за използване, удобен и печеливш. Гипсът е естествен материал, извлечен е от древни времена за производството на гипсови мазилки. През 1894 г. човек на име Augustus Sacket патентовал гипсокартон, наричайки ги плоча за гипс, но строителите не осъзнаваха напълно колко уникално е неговото изобретение.
Но след Втората световна война гипсокартонът успешно замени преградите и беше активно използван вместо гипс.

Как да създадем модерна гипсокартона?



Производственият процес започва с извличане на мек гипсов минерал. Камионите изхвърлят минералите в тави, а през тавите минералът се транспортира в конвейера, където те се раздробяват на малки парчета. От там, мазилката попада в голям въртящ се барабан, в продължение на осем минути, специално звено влагата се изпари от 10 процента гипс, причинявайки мазилката става бял. Следващата стъпка е да изкарате гипса в газовия бункер. В него материалът се обработва топлинно при температура от 150 градуса, докато се изпари цялата влага. В смесителния резервоар работниците смесват вода с няколко химически прахове и добавят химически сапун към гипса. Сухите съставки предават на плочата желаната структура и сапунът пяна материал, за да улесни. След това цялата смес се смесва с катализатора, така че материалът се втвърдява по-бързо. След утаяването на утайката се излива между слоевете картон. В последния етап от производството, сухото строителство минава през четирите температурни зони от 350 до охлаждане 150.

По този начин процесът на производство на незаменими строителни материали в нашето време всъщност се развива. С този материал, който може лесно да се направят за преградни стени, или хармонизиране на стената, например, за по-нататъшна подготовка за полагане на плочки, тъй като този материал често се използва за производството на тавани на няколко нива, и прозоречни рамки, дори екрана за батерията понякога от гипсокартон.

Строителите препоръчват този вид материал поради ниското си тегло, устойчивост на огън.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Гипсовите тавани уникален декор от собствените си ръцеГипсовите тавани уникален декор от собствените си ръце
Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартонВътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Мазилки и материалиМазилки и материали
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
Как да изолирате ъгъла апартаментКак да изолирате ъгъла апартамент
» » Тъй като е направена от гипсокартон, производствените процеси и основните им предимства
© 2021 BggeHat.com