Как да се подготвим за боядисване на гипсокартон

Как да се подготвим за боядисване на гипсокартон

Гипсовият картон е модерен популярен материал, който се използва за разнообразни задачи в строителството и ремонта. Работите, които се извършват с негова помощ, не се регулират от SNiP, но производителите дават препоръки как да се справят с продуктите си на работа.

Така например, залепени гипсокартон с тапет, дори най-капризен - това е доста лесно. Повърхността е плоска, кърпата на тапета пада без бръчки и лесно се изглажда. Но боядисването на гипсокартон без дефекти е много, много трудно. Също така е трудно и zashpatlevat конци на тези структури, които са издигнати на няколко нива.

Проблемът на шпатлевания лесно се разрешава с използването на специални материали. Една от тях е финската шпакловка Skanmix LS, която, след размножаване, прилича на маслената смес Vetonit. Финландският продукт се произвежда на основата на полимери и следователно може да се използва за разнообразни работи, както вътрешни, така и външни.



Повърхността на гипсокартона е покрита с различни бои, тапети, плочки, панели и много други довършителни материали. За да се гарантира, че строителството на базата на гипсокартон изглежда завършено, преди боядисване е необходимо да го грундирайте и да го изсушите. Това ще предпази от появата на визуални спадове по време на оцветяването - тъй като горният лист е обвит с картон, на някои места боята може да се абсорбира по-силно и ще се получи нееднороден цвят. За да направите това, имате нужда от грунд, който ще създаде тънък филм върху повърхността на картона. В допълнение, грундът помага за укрепване на материала и защитава металните елементи (например скоби или самобръчкови винтове), покрити със слой от пръст, който няма да ръждясат.

Преди боядисване е необходимо zashpatlevat всички празнини на гипсокартон. Плочките на ставите са издълбани със сърп и са разтривани с шпакловка, което в резултат е смляно. Това дава хомогенна гладка повърхност. След това повърхността се грундира два пъти, така че повърхността да е добре импрегнирана с грунда и боята да бъде поставена равномерно. След изсушаване на почвата можете да започнете да рисувате.

Е, ако се интересувате от водоустойчиво работно облекло за строители - посетете siz-opt.ru. Само там ще намерите най-доброто специално облекло на най-ниските цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на тавана на гипсовата плоскост и как да рисувате повърхността със собствените си ръцеБоядисване на тавана на гипсовата плоскост и как да рисувате повърхността със собствените си ръце
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Как да се изравни таван с шпакловка Практически съветиКак да се изравни таван с шпакловка Практически съвети
Залепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюансиЗалепени сме заедно с тапети от гипсокартон и нюанси
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
Приложение на гипсокартон в частно строителствоПриложение на гипсокартон в частно строителство
» » Как да се подготвим за боядисване на гипсокартон
© 2021 BggeHat.com