Как да боядисвате гипсокартон стените правилно у дома

Гипсокартона напоследък придоби огромна популярност, така че сега е много трудно да си представим какви са ремонтните дейности без този строителен материал. Сухата стена е предназначена за изравняване на стени, тавани, с помощта на която можете да създадете разнообразие от оригинални дизайни, включително арки или многоетажни тавани. Цялата работа, свързана с инсталирането на GCR, е съвсем проста. Обаче завършването на финала може да предизвика някои въпроси. В днешната статия ще разберем как да нарисуваме повърхността на този материал, както и особеностите на боядисването на гипсокартон.

Боя за гипсокартонени плоскости - изберете правилно

Има много възможности за довършване на гипсокартон. Най-търсеното е картината на стени от гипсокартон. Преди началото на боядисване стени, тавани, трябва да подготви повърхността за тези процедури. Така че, без да се провалят, е необходимо да се шпакловат листове, да се грундират и да се смилат. Само след това можете да продължите директно към процеса на оцветяване.

Преди боядисване, трябва да се подготви сухото строителство

Преди боядисване, трябва да се подготви сухото строителство

За начало ще ви помогнем да решите коя боя за гипскартон е най-добрата. Незабавно отхвърлете опциите с бои, направени на маслена основа, тъй като с гипсокартон такива съединения на практика не взаимодействат изобщо. Към повърхността на GCR изглеждаше много хубаво и стилен, но и не загуби своята привлекателност за много дълго време, се препоръчва да се използват бои на водна основа или конвенционалния водна дисперсия.

Дисперсионни състави могат да се похвалят забележителна издръжливост производителност и устойчивост на влага, освен механични повреди, като драскотини са по-малко забележими за окото на стената. Единственият недостатък, но недостатъкът е много сериозен - това е най-ограничената цветова палитра. Проблемът е, че дисперсионните бои за гипсокартон се произвеждат само в светли нюанси.

Какво не може да се каже за водното решение. Изборът на цветовете е много голям, можете да намерите боя на ярки наситени цветове, както и повече светлина и спокойствие. Естествено, тези съединения са много по-популярни, защото с тяхна помощ можете да украсите стаята във всеки стил, ограничаването е само вашето въображение и въображение. Отрицателен момент тук е само дълголетието - водна емулсия изисква периодично обновяване на стени или тавани.

Експертите съветват да се обърне внимание на следните съединения, които са разновидности на горните бои:

  • Латексовата боя е отличен избор, защото тази боя е създадена почти изключително за повърхности от гипсокартон. Използването на такъв състав ще осигури надеждна защита срещу влиянието на влагата и устойчивостта към замърсяване. Въпреки това, цената на латекса е много висока, което кара някои купувачи да търсят други възможности
  • Акрилна боя - например можете да използвате тази опция. Акрилните състави имат такива качества като издръжливост и надеждност, както и лесна поддръжка. Така че повърхността, боядисана с акрил, е много проста за почистване, достатъчно е просто да държите влажна кърпа, за да се отървете от възможни замърсявания или други натрупвания. Боята, направена на базата на акрил, практически не излъчва вредни и токсични вещества.
  • Силикатна боя - боя твърде скъпо, която е идеална за използване в среда с висока влажност. Изборът какво да рисува сухото строителство в банята или кухнята, се препоръчва да гласуват е в полза на силикатни съединения, тъй като с тях ще забравите всичко за появата на мухъл, гъбички и други микроорганизми върху третираната повърхност.
Препоръчва се да се използва водо-емулсионна или водно-дисперсна боя

Препоръчва се да се използва водо-емулсионна или водно-дисперсна боя

Друг вид боя, която се появи сравнително напоследък - е универсална силиконова смес. Производителите успяха да съчетаят всички основни положителни качества, присъщи на силикатните и акрилни материали. В резултат на това силиконови бои са подходящи за използване в бани и при нормални пушачи, предпазва от външни фактори, осигурявайки максимална трайност, надеждност и поддържане на естетичен външен вид. Важно предимство на силиконовите материали е, че те позволяват затварянето на сравнително големи пукнатини в гипсовата плоскост, достигайки дебелина 5 мм.

Подготвяме повърхност от гипсокартон за боядисване - важни точки

Гипсовият картон е изкуствено направен материал, който се основава на компресиран гипс. Ако парче от такъв продукт се разтрива активно, то след няколко секунди той ще се превърне в прах. Следователно листа GKL трябва да се приготвят, третират се с различни грундове преди да се боядисва един от горните цветове.



След монтирането на гипсокартонени плоскости шевовете остават на стената, размерите на които зависят от уменията на капитана. Въпреки това, шевовете ще останат във всеки случай, няма какво да се притеснявате. Но те трябва да бъдат запечатани с помощта на shpaklyuyuschimi съединения. В противен случай, след известно време след оцветяването, повърхността ще покрие с многобройни пукнатини.

За да се постигне най-големият ефект на шпатла, препоръчва се шевовете да бъдат запечатани със специална подсилваща лента, наречена сърп. Ако поставите замазката на два слоя, зърната се поставят след първия слой - замазката трябва във всеки случай да измине последния слой. При залепване на лентата трябва да спазвате определени изисквания:

  1. 1. Searle е прикрепен точно в средата на шева
  2. 2. Необходимо е да натиснете силно надолу на кръстовището на два листа гипсокартон
  3. 3. В идеалния случай трябва да използвате непрекъсната лента. Ако са налице само отделни парчета, те са залепени заедно.
Шевовете трябва да бъдат поставени

Шевовете трябва да бъдат поставени

След обработката на шевовете вече е възможно да покриете GCR. Тук няма специални изисквания, всичко се извършва според стандартната схема. В края на процеса, стените от гипсокартон трябва внимателно да се смилат, за да се направят гладките и гладки.

Стенопис - последният етап от окончателното завършване на GKL

Сега, накрая, ще ви кажем как правилно да боядисвате гипсокартон, така че резултатът да ви харесва много дълго време. За тези цели можете да използвате или ролка или пистолет. Последният вариант не е толкова популярен, което се дължи най-вече на липсата на такъв инструмент за средния човек и на второ място, пулверизаторът изисква определени умения и способности в работата. Въпреки, че професионалистите се опитват да избират това конкретно устройство, защото качеството на бояджийските гипсокартони в този случай ще бъде много високо.

Най-често срещаните хора традиционно използват ролка. Дължината на купчината в този случай играе огромна роля. За да получите по-ярка и по-наситена структура, трябва да си купите ролер с дълга купчина. Преди да работите с този инструмент, той трябва да се изплакне с чиста вода и да се изсуши напълно. Валякът обаче не е единственото устройство, от което се нуждаем при боядисване. Така че много често има нужда от малка четка, например в ъглите, както и труднодостъпни места. Движенията с четка трябва да са тромави и остри, така че оцветяващият материал да се полага красиво на повърхността, без да се създава увисване и да се създава ефект на оцветяване.

Боядисването на стените трябва да се извършва на етапи, т.е. на няколко слоя. Нов слой се прилага само когато предишният слой е напълно сух.

Определете какво боя ги боядисате гипсокартон, изливане на състава в специален поднос с гладка повърхност, потапя в нея валяк и се прилага боята на стената. Първата отпечатъка трябва да се извърши успоредно на прозореца, всички други движения се извършват по същия начин като първото, припокриващо се, стъпвайки върху предишното намазка с около 15 см.

След като първият слой е изсъхнал, вторият слой се нанася точно по същия начин. Броят на слоевете зависи от качеството на боята и директно от GCR, но се препоръчва да се поставят поне три слоя боя. Тогава стената ще изглежда много хубаво и резултатът от вашата работа ще бъде запазен от много дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на бояКак да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
» » Как да боядисвате гипсокартон стените правилно у дома
© 2021 BggeHat.com