Изравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтино



Често собствениците на имоти са изправени пред проблема с неравномерните тавани. За да се подреди тяхната повърхност позволява инсталирането на гипскартонна система.

Предварителна работа

Преди инсталирането е препоръчително да видите как таванът е изравнен с видео от гипсокартон. Ако не е необходимо да направите таван с няколко нива високи или със специална конфигурация, а просто искате да го подредите, ще бъде достатъчно да инсталирате рамката на малко разстояние - на около 2,5 сантиметра отдолу (прочетете "Как да изравнявате тавана сами: технология").

За да направите това, определете най-долната точка на основата и пристъпвайки се назад от нея няколко сантиметра, поставете знак на стената. С помощта на нивото на сградата маркираната марка се прехвърля на всички ъгли, които се предлагат в стаята. Между точките, направени на стената, се изтеглят линии за управление. Това може да бъде направено със закачалка или конец, поръсена със синьо и навита на касета. Тя се простира между марките, забавя се и рязко се освобождава. В резултат на това се получава права линия, която при монтажа на рамката служи като водач и показва долната си позиция.
Ще трябва да отбележим още няколко реда. За тази цел стая избран ъгъл, който е най приблизителна до права, т.е. до 90 градуса, определя посоката на монтаж на гипсокартон листа в дължина и по всеки 50 см маркират точки на двете противоположни стени в близост до тавана. След това те победиха на тавана между знаците на линията.

Монтиране на рамката

За монтажните профили са необходими винтове, предназначени за гипсокартонени плоскости. Преди да започнете работа, трябва да се уверите, че винтът, прикрепен към дюзата, не пада от него с лек наклон. Най-трудно, когато изравняването на тавана с гипсокартон от себе си се извършва, е разположението на металната рамка.
Първоначално UD профилът е прикрепен към стената, докато долната му част трябва да съвпада с линията, изтеглена на стената. Профилът е фиксиран с пластмасови дюбели (оптималният му диаметър е 6 милиметра) с винт 4 -5 милиметра. Не очаквайте да купите комплект - за шест милиметра дюбели винтовете са по-тънки. Когато в профила няма отвори, те се правят независимо на всеки 40-50 сантиметра. Те могат да бъдат направени чрез натискане на профила върху стената и пробиване на два отвора едновременно.
Суспендирането се установява по линиите, посочени по-горе на тавана. Между тях разстоянието е 50-60 сантиметра, за да ги прикрепите, ще ви трябват точно същите винтове и дюбели, както за UD профилите. В допълнение, дюбелът на тавана трябва да се издуе на ръкава или капака, така че да не падне в припокриването.

сплескване на тавана с видео от гипсокартон
SD профилът се измерва и се изрязва с 5 милиметра по-малко от разстоянието между стените и се поставя под окачванията в UD профилите. За да подравните профилите на UD под рамката, издърпайте конеца, но увисването им ще пречи на изравняването, така че те ще трябва да бъдат затегнати от пръчката, огъващи се под профилите. Подравняване на тавана видеото от гипсокартон ще ви помогне да разберете как да го направите. След това всеки профил се изравнява отделно, завинтва се с винтове за закрепване на гипсокартон към окачването. Изпъкналите краища на окачването са огънати отстрани и винтовете закрепват ставите на SD и UD ставите.

Закрепване на листове от гипсокартон

За да поправите сухото строителство имате нужда от помощник, защото един човек, който да го направи, е труден. Изисква 25-милиметрови самонарезни винтове за метал. Те се завиват на всеки 30 сантиметра. Капачките за шапки са вдлъбнати в лист гипсокартон, така че да не се намесва в шпатла. В същото време хартията трябва да остане непокътната, затова експертите препоръчват използването на специална дюза с абажура, която фиксира дълбочината, в която е потопена шапката.

Поставяме гипсокартон за изравняване на тавана
Материалът е фиксиран по такъв начин, че ръбът на листа да е само половината от профила, тъй като втората половина е за следващия лист. След това винтовете и шевовете трябва да бъдат фиксирани, но това се отнася до шпакловката - за тази работа е по-добре да се обърнете към специалист, за начинаещия ще бъде трудно да направи всичко възможно. Изравняването на тавана с гипсокартон със собствените си ръце е доста проста работа и резултатът е просто невероятно. В допълнение към факта, че гипсокартон на тавана, той може да бъде боядисан във всеки цвят и вградени тела, като по този начин се променя вътрешността на стаята.

Подравняване на стените

Подравняването на стените и тавана с гипсокартон има много общо. Също така ще трябва да създадете скелет. Ако е необходимо да се изравнят стените в кухнята, по-добре е да се закупят листове, устойчиви на влага, обработени със специално съединение и залепени в ставите с водоотблъскваща лента. Въпреки това, ако тогава нещо тежко тежи върху тях, например, един рафт с чинии, тогава гипсокартон не може да издържи на тегло.
изравняване на стени и тавани с гипсокартон
На първо място се измерва дължината на стените. Ако тези показания са неравномерни, тогава трябва да приложите маркировката от по-късата стена, така че ъглите на скелета да са прави. След това няколко сантиметра се отдръпват от ъгъла и завинтват винта, към който е закрепена нишката, и на мястото на допира му с пода на същото разстояние от стената се завинтва друг винт. Това се прави с всички ъгли. Между съседните самонарезни винтове на пода и тавана, издърпайте нишката. Резултатът е контур на рамката. След това болтовете и резбата демонтират и монтират по периметъра на водачите на стаята, и на разстояние 40-50 см - вторите, като ги рязане на височината на помещението. Конструкцията е фиксирана с окачвания. За изолацията е възможно да се постави топлоизолационен материал между профилите. След това GKL е прикрепен към рамката (прочетете също: "Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщата").
Подравняването на стените и таваните с гипсокартон става бързо и е евтино. В този случай резултатът се получава не по-лошо, отколкото при други методи за привеждане в съответствие.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тавани от гипсокартон със собствени ръцеТавани от гипсокартон със собствени ръце
Многослойни тавани от гипсокартон в къщатаМногослойни тавани от гипсокартон в къщата
Как правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработкаКак правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработка
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
» » Изравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтино
© 2021 BggeHat.com