Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери



Перфектен от екологична гледна точка, универсалният материал, като например гипсокартон, е лесен за използване. Лесно се разрязва, когато се монтира с нож за строителството. За да бъде окачен таван от гипсокартон, не изискват професионални умения за създаване на структури за облицовка - достатъчна точност, грижи се извърши правилно маркиране и желанието да се направи вътрешно пространство уникален.
монтаж на гипсокартон на тавана
На първо място, трябва да определите външния вид на бъдещия дизайн, тъй като той може да има едно ниво или да бъде на много нива, както е на снимката. Ако изборът не е лесен, идеята се прехвърля на хартия. При създаването на сложни дизайни е по-добре да се използват чертежи от окачени тавани от гипсокартон. Те показват всички параметри на помещението, като се вземат предвид всички нюанси на монтажа на конструкцията и дебелина на гипсокартона.

Двуетажен гипсов таван

Да разгледаме конкретен пример. Да предположим, че ще инсталираме окачен таван от гипсокартон на две нива. В средата на помещението е необходимо, в съответствие с тавана конструктивен решение монтирате първо ниво на разстояние от основата база малко по-голяма от широчината профила UD. В този случай това ниво е необходимо, така че повърхността на припокриването да е равна и разликите във височината върху нея да са невидими.
Предполага се също, че в стаята около периметъра на разстояние 40 сантиметра от всяка стена, окачен таван ще премине във втория етаж със скрити лампи. Разликата във височината между двете нива ще бъде 6 сантиметра (ширината на профила CD), което със сигурност ще опрости инсталирането на тавана на гипсокартон със собствените си ръце.

Подготовка на тавана

В началния етап, когато правим окачен таван от гипсокартон, трябва да се извършат редица подготвителни мерки. Преди всичко е необходимо да се премахнат лющещите се слоеве от стара мазилка, защото нейното падане върху довършителния материал и скритите приспособления е нежелателно.

Разположение на първия ред и монтаж

Сега е необходимо да се направи маркировка и да се създаде скелет на фалшив таван от гипсокартон. При нанасянето на нивото на сградата върху стените се поставят маркировки и хоризонталните линии се отрязват с боядисване. С уреда за винтове с пластмасови дюбели, UD профилът е монтиран, в зависимост от материала, от който са построени стените, се наблюдава интервал от 40-60 сантиметра. Така на стоманобетонните панели профилът е закрепен с голяма междина, а ако основата е тухлена или дебела мазилка, винтовете се фиксират по-често. В действителност, след облицоване с гипсокартон, нивото на началния слой ще бъде 10-12 милиметра (дебелина GCR) под профила.
технология за таван гипсокартон
Технологията на фалшив таван от гипсокартон осигурява монтаж на профил на компактдиска по места, където се предполага инсталиране на плочи от гипсокартон с 40-сантиметрична стъпка. Съществуват и други начини за определяне на GCR, но тази опция се счита за най-икономична. Когато дължината на профила не е достатъчна, можете да свържете два сегмента.
След това се поставят необходимите суспензии профили по - тяхното прикрепен използва Перфораторът към тавана с нараствания от 60 см, с изключение на мястото, където границата на друго подреждане, тъй като тук е желателно да се използват надеждността на разстояние 40-cm.
скелет на окачен таван от гипсокартон
Под закачалки са поставени CD профили и за да се провери правилността на тяхното местоположение в една равнина, ще е необходимо да ги разтегнете перпендикулярно на силна нишка или линия. За да се фиксират профилите на CD към окачванията и периметъра на UD профила, се използват така наречените "бълхи" - самобръчкови винтове. Неизложените краища на закачалките са наклонени нагоре.

Монтаж на гипсокартон на първия етаж

След като рамката за първия ред е създадена, гипсокартонът е монтиран на тавана. при устройството на таван от гипсов картон Самонарязващите се винтове са прикрепени с стъпка не повече от 25 сантиметра, с изключение на мястото, където ще бъде разположено второто ниво. Нейната граница GKL трябва да се припокрива с известна разлика. Между съседните листове е необходимо да се остави шев, чиято широчина не надвишава няколко милиметра - техните ръбове са закрепени към един профил. Ето защо, когато създавате рамка за гипсокартон на тавана интервалът между профилите е равен на ширината на GCR.

Създаване на второто ниво

монтаж на фалшив таван от гипсокартон
Първоначално, в този конкретен случай, изграждането на окачен таван от гипсокартон осигуряваше създаването на второстепенно ниво. За да направите това:
  • на шест сантиметра надолу от повърхността на гипсокартон, монтиран на рамката на първия етаж, се правят маркировки, след което UD профилът е монтиран към стената;
  • на ГКГ границата на второто ниво, докато не трябва да се забравя, че вертикалната повърхност ще се движи малко навътре към дебелината на листа от гипсокартон;
  • На ръба на втория етаж, CD профил е фиксиран вертикално към тавана с тесен страна. Фиксира се с винтове на профила на първия ред;
  • между периметъра на UD профила на стаята и границата на второто ниво установяват усилвателите, които са разположени хоризонтално профилен CD;
  • в помещението с вътрешно охлаждане на втория етаж води кабели за монтиране на скрити осветителни тела;
  • Освен това рамката е покрита с листове от гипсокартон. В този случай няма значение коя от повърхностите - хоризонтално или вертикално зашиване на първо място;
  • след това направете дупки за осветителните тела.
производство на окачени тавани от гипсокартон
На последния етап окачен таван е направен от гипсокартон. Шевовете и местата на винтовете са shpaklyuyut, ставите са залепени, полирани, грундирани и само тогава боядисани.

Stretch таван с гипсова конструкция

Увиващо устройство таван от гипсокартон с кърпа за опъване се различава от дизайна, където като завършващ материал се използва само GCR. Схемата на тавана, когато лентата за напрежение е заобиколена от гипсокартон с вградени светлини, се използва доста често. Подобни тавани, както и на снимката, могат да бъдат намерени в офис и жилищни райони.
да се направи окачен таван от гипсокартон
Таванът за протягане в този случай не е фиксиран към стените, а към рамката, предназначена за монтаж на листове за гипсокартон. Хоризонталното натоварване на линеен метър на профила е около 70 килограма. Поради това, сглобяването на каркаса се извършва, като се вземат предвид повишените изисквания за надеждност и дълготрайност.
Схемите за закрепване са разработени за всеки конкретен случай, но общите правила за това как да се комбинират структурата на гипсото и платното са както следва:
  • UD профилът е фиксиран на стените и подовете два пъти по-често, отколкото в случая на таван с едно ниво. Ако закрепването е направено върху бетонна основа, интервалът между съседни дюбели не трябва да надвишава 30 сантиметра, а за други материали - 20 сантиметра;
  • металната рамка трябва да е твърда, а CD и UD профилите са закрепени заедно;
  • когато опъващият лист е разположен на голямо разстояние от тавана, се изисква допълнително монтиране на склонове от профила (повече: "Устройство за опъване на тавана - монтажна технология");
  • вместо един дебел GCR, се използват още две тънки. Те са свързани с припокриващи се шевове, което предотвратява появата на пукнатини.
Във видеото можете ясно да видите последователността на редактирането:
Необходимо е производството на фалшиви тавани от гипсокартон с тъкан за опъване да се извършва в съответствие с технологията и след това резултантният дизайн да продължи дълго, тъй като той ще бъде стабилен и надежден (повече: "Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален").
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
» » Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
© 2021 BggeHat.com