Как правилно да фиксирате профила на тавана



Към днешна дата фиксирането на металния профил към тавана е един от най-важните етапи на оформянето на помещението, тъй като всички такива конструкции, независимо дали са окачени тавани или гипсокартонени плочи, се нуждаят от окачена система. Създаването на солидна и стабилна рамка система ще създаде идеално гладък дял, който със сигурност ще задоволи окото на всички снимки.

Профилна рамка за таван: видове профили

Разбира се, надеждността и здравината на цялата структура на тавана се определят от правилната инсталация на рамката.
Основата на почти всяка рамкова структура е използването на такива профили като:
  • таван
  • стена
  • багажник
  • ръководства
как да фиксирате профил към тавана
Трябва да се има предвид, че стандартната дължина на профила варира в рамките на 4 метра. Ако се изискват профили с по-малка дължина, металната рамка за тавана може да бъде поръчана от производителя. Осъществяването на индивидуална поръчка не е необичайно в наши дни. Алтернативен вариант може да бъде и пластмасов профил на тавана.

Как да определите профил на тавана: предварителна работа

Преди да прикрепите профила към тавана, трябва да извършите предварителна работа, която се състои в следното:
  • При придобиване на необходимите инструменти за монтаж на профилната структура.
  • При определяне на броя на необходимите материали, както и изчисляване на разстоянието от пода до тавана и площта на тавана.
как да фиксирате профила към тавана
  • Определете избора на частите на закопчалката.
  • Как да оправите профила на тавана

    Що се отнася до основните инструменти, които ще се изискват в хода на работа, за да се прецизира диаграмата на профилите, тя може да бъде очертана в следния списък:
    • отвертка;
    • ниво сграда;
    • маркера;
    • молив;
    • ножици за метал или удар;
    • самолетен или специален нож;
    • рулетка;
    • гон.
    Предварителната оценка на цялата повърхност ви позволява да откриете всички необходими елементи, които ще позволят монтирането на профила на тавана. Така че, когато обезопасите системата в нестандартна стая, може да са необходими специални крепежни елементи. Прочетете също: "Монтаж на щори към тавана: монтаж без специалист".
    закрепване на металния профил към тавана
    Трябва също така да се има предвид, че изборът на крепежни елементи зависи от материала, от който е направена основната припокриваща се повърхност. Например, за повърхности от камък ще е необходимо да купите дюбел. За тухлени или бетонни тавани изберете 40 мм дюбели с диаметър 6 мм. На плътни повърхности, като например силикатни блокове, си струва да се погрижите да купите дюбели с по-голям размер.
    Що се отнася до дървените подове, рамката от профилите до тавана може да бъде прикрепена с помощта на самонарязващи се винтове.

    Как да фиксираме профила на тавана: подготовка на повърхността

    Втората стъпка е да се подготви работната повърхност, за това:
    • Измерваме всички размери на основното припокриване, за да монтираме конструкцията на окачването.
    • Правим маркировката на цялата повърхност на тавана, за да фиксираме монтажното окачване.
    Освен всичко друго, маркировката ви позволява да определите височината на тавана. При използване на такъв дизайн в помещение с ниско ниво на тавана профилната структура може да бъде фиксирана директно към основното припокриване.
    пластмасов профил на тавана
    Необходимо е също така да се обърне внимание на факта, че височината на цялата конструкция задължително трябва да бъде по-голяма от височината на осветлението. Ако лампите са още по-големи, тогава ще е необходимо таванът да се свали с около 7 см.
    При маркирането се определя най-ниската точка, тя определя височината на повърхността. След това, като се използва конвенционален молив очертае една и съща точка по протежение на периметъра на тавана на разстояние от 40 см. След това на всеки 50 метра предвиждат линии перпендикулярни една на друга, резултатът е споразумение променлив на марка за определяне на закачалки.
    Как да оправите профила на тавана, подробно за видеоклипа:

    Как да навиете профила на тавана

    След като приложите необходимата маркировка, можете да пристъпите към самия процес на инсталиране. Профилите, маркирани с помощта на ниво сграда или лазер, се закрепват един по един. Важен етап от работата ще бъде създаването на профили на ъгловите стави. От външна гледна точка фиксирането на профила не е много по-различно от поставянето на первазите, въпреки че има известни разлики.
    За да увеличите максимално качеството на ъгловото съединение, трябва да маркирате пода от сантиметър от дъното на релсата. И на мястото, където се намира ключалката, се отрязва под ъгъл 45 градуса.
    Що се отнася до инструментите, които трябва да бъдат закупени, за да знаете как да фиксирате профила към тавана, те могат да бъдат:
    • Рязане на метална хартия;
    • Рязане на метални циркуляри;
    • Обикновена нож, ако се използва PVC профил.
    След това е необходимо да се закрепят профилни релси по целия периметър на повърхността, като се проверява постоянно с индикациите за нивото на сградата. Обикновено стандартното разстояние между профилите на тавана с бетонни или тухлени повърхности варира в рамките на 8 см, а за плочки или метални - 12 см (виж също: "Монтиране на телевизора на тавана: модерно решение").
    скелет от профил за таван
    Що се отнася до фиксирането на ъглите на вътрешния профил, тогава харпунът "Зъб" ще ви помогне. С негова помощ е необходимо да се фиксират реките в рамките на 3 мм и с помощта на харпуна "Clip" на разстояние 9 мм от ъглите. Разстоянието за фиксиране на външните ъгли е 2 mm за "зъб" и 5 mm за "клипове".
    Тогава всички ненужни части от профила са изрязани под ъгъл от 45 градуса, заминаващи от дъното на 5 см. За да се реши правилно проблема как да профилира да направя тавана, също така е необходимо да се помни, че в ъглите на профила трябва да се остави на къси разстояния в рамките на 1 см Освен това много експерти съветват стартирането на инсталационния процес от ъгълните части на конструкцията, а след това да се инсталират прави секции.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчииКак да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчии
    Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
    Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройствоРамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство
    Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
    Монтиране на шарнирен таван в домаМонтиране на шарнирен таван в дома
    Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
    Таванът от giprok нюанси на инсталациятаТаванът от giprok нюанси на инсталацията
    Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
    Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
    Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
    » » Как правилно да фиксирате профила на тавана
    © 2021 BggeHat.com