Опции за устройства с двоен таван



Двустепенните тавани изглеждат красиви и оригинални, както е на снимката, така че ако височината на помещението позволява, трябва да се разгледа възможността за тяхното инсталиране. Най-често правят двоен таван от гипсокартон, въпреки че има и други опции.
двойни тавани със собствените си ръце

Гипсокартон и мазилка

Тъй като първото ниво е обичайното припокриване, покрито с мазилка. Към него е прикрепена рамката на второто ниво, върху което е монтирана гипсокартона. Този метод на декорация е добър, защото загубата на височина е минимална, което позволява създаването на двустепенни тавани в апартаментите на стари къщи - "Хрушчов" (да се чете:Как да поправя тавана в Хрушчов") Но припокриването не трябва да има значителни разлики във височината, тъй като иначе външният вид на структурата ще пострада. Ето защо често е необходимо да губите време за изравняване на повърхността.

Гипсокартон и опънати тавани

В този случай около периметъра на помещението е скелет от галванизиран профил. На вътрешната му част е прикрепена плат за опън от специален плат или PVC фолио. Второто ниво на конструкцията е гипсокартон (повече:Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален") Трябва да се има предвид, че силата на рамката за таванния участък трябва да бъде висока, така че разстоянието между профилите е сведено до минимум.
двойни тавани със собствените си ръце
Този тип таван на две нива дава възможност да се създаде грандиозно скрито фоново осветление - в съчетание с лъскава тъкан за разтягане тази светлина изглежда невероятна. Височината на помещението ще намалее леко, но всички неравности на грубия таван ще станат абсолютно невидими (за повече подробности:Разтегнат таван - разстояние от тавана: най-добрият вариантНе се изисква подготовка на подови плочи.

Двойно напрежение таван

Двойният таван на опъващите се кърпи се извършва по два начина. Първият метод включва изтегляне на платно върху рамка с разлики във височината. Този дизайн изглежда оригинален, освен това всички дефекти на припокриването са скрити (по-подробно: "Двустепенна опъвам таван със собствените си ръце: проблемът трябва да бъде решен").
двойно таванно устройство
Във втория случай, непрозрачна перфорирана и полупрозрачна тъкан е издърпана над рамката при скрито осветление. Това ви позволява да създавате много интересни ефекти, например звездното небе, разсеяната светлина, сенките.

Двойни гипсови тавани от гипсокартон

Двустепенните тавани от гипсокартон са много популярни. Също така, инсталирането им ще бъде по-евтино от други видове структури, тъй като самият гипсокартон е евтин материал, а инсталационната технология не изисква професионални умения и специално оборудване, така че можете сами да се справите с работата. Как да инсталирате гипсокартон таван със собствените си ръце ще бъдат описани по-долу.

Подготовка на повърхността

Подравняването на припокриването не е необходимо. Подготовката за монтаж е само за отстраняване на старата мазилка. В някои стари къщи ниските етажи се комбинират със заобла- ния между повърхността на тавана и стените. Ако те са скрити зад системата за окачване, те могат да бъдат оставени, в противен случай е по-добре да ги махнете от тези ъгли с помощта на перфоратор (прочетете също:Полагане на гипс от гипсокартон: това, което трябва да знаете").
двойни таванни функции
Също така е необходимо да се подготвят необходимите инструменти и материали:
  • лазерно или водно ниво;
  • перфоратор с 6 мм бормашина;
  • Отвертки - завъртете стотици винтове с отвертка е трудно и дълго;
  • гон за маркиране на прави ъгли;
  • винтове и пластмасови дюбели, препоръчваният размер - 6x60 милиметра;
  • профил на UD и CD, закачалки;
  • Самонарезни винтове за профили и GCR;
  • гипсокартон, за кухня и баня е по-добре да си купите материал, устойчив на влага;
  • Резачка или мозайка с фини зъби.
Как да направите двоен таван от гипсокартон, подробно за видеото:

Монтаж на тавани от гипскартон

Гипсокартон двойни тавани със собствените си ръце е доста лесно да се направи, просто следвайте инструкциите точно. Първо, маркиране на първото ниво. В същото време те се ръководят не от разстоянието от припокриването, а от хоризонталната линия - в тази работа нивото помага. При припокриването не бива да се ориентирате поради причината, поради която може да има повърхностни капки или дори да е наклонен. При прилагането на маркиране трябва да се има предвид, че действителната височина на конструкцията ще бъде по-голяма, в зависимост от дебелината на гипсокартона. Освен това, преди да започнете инсталацията, е необходимо да осигурите размерите на вградените осветителни тела и да ги насочите към местата, където ще бъдат разположени, окабеляването. В бъдеще, когато трупът е залепен в гипсокартона, се правят дупки, през които се свалят проводниците.
двойно таванно достойнство
  1. В стената по маркираната линия перфораторът пробива отвори и фиксира профила UD. На всеки 60-70 сантиметра на тавана се правят успоредни линии, върху които се монтират окачванията. Разстоянието между елементите, разположени на една и съща линия, също трябва да бъде 60-70 сантиметра.
  2. В профила UD поставете компактдиска и го прикрепете към окачванията и профила с малки винтове за самозатягане. За да се гарантира, че профилите са поставени в една и съща равнина, линия е прикрепена перпендикулярно към тях, фиксирана върху винтовете, които са завити в UD, и да ги използвате като водач. Ако дължината на профилите не е достатъчна, те са свързани един с друг.
  3. Свободните краища на закачалките са наклонени нагоре. Където ще бъдат свързванията на гипсовите стени, се закрепват профилите на напречното сечение. По време на инсталирането се уверете, че ръбовете на листовете са на една и съща лента.
  4. Първият слой на рамката е облицован с гипсокартон, като разстоянието между винтовете не трябва да надвишава 25 сантиметра. Където ще бъде разположено второто ниво, гипсокартонът не е измазан.
  5. На прага на дъската направете маркирането на границите на второто ниво и фиксирайте профила към вече създадената рамка през гипсокартона. Ако второто ниво има извита форма, профилът се реже на всеки 5 сантиметра - това ще му позволи да даде необходимите завои.
двойно таванно устройство
  • По същия начин рамката на първо ниво съставя конструкцията на второто ниво. CD профилите са фиксирани с окачване. Рамката на втория етаж е покрита с гипсокартон. Ако разликата във височината надвишава ширината на един профил, втората част е прикрепена по ръба на долния лист. Ако е необходимо, GCR получава желаната форма.
  • След това покрийте вертикални повърхности. Когато радиусът на огъване надвишава 3 метра, лентата от гипсокартон е напоена. В противен случай се изрязва от външната страна на завоя на няколко места.
  • Гипсокартон двоен таван е почти готов. Остава само да проникне изцяло в повърхността и да се остави да изсъхне. След това таванът е боядисан в желания цвят (или няколко).
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиранеДвустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране
    Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
    Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
    Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
    Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
    Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
    Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
    Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
    Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    » » Опции за устройства с двоен таван
    © 2021 BggeHat.com