Окачен таван Knauf - етапи на устройството



Кнауф окачени тавани са известни на много хора в много различни страни. Те получиха името си от името на техния известен немски производител "Tigi-Knauf". Благодарение на специалната производствена технология, пълните системи на Кнауф "окачени тавани" съчетават естетика, ергономичност и простота, съчетани с разумна цена. Окачени тавани Knauf са подгрупа от тавани от гипсокартон, поради което имат някои от своите предимства и недостатъци. Мнозина ги монтират у дома или на работното място и често се използват в индустриалното строителство.
окачени тавани Knauf
В тази статия ще разгледаме основното нещо, като обърнем внимание на предимствата от този вид, неговите характеристики и съвети монтаж на окачени тавани, самия процес на инсталиране и необходимите материали за това. Напомняме ви, че внимателно подбраните снимки са представени специално, за да можете да разберете колкото е възможно по-същността на статията, не пренебрегвайте вниманието им.

Предимства на тавана Knauf

Гипсовите мазилки като такива позволяват да се регулира височината на тавана и да се скрият комуникациите отдолу, тъй като те могат да формират многостепенни конструкции на известно разстояние от основния таван. Всъщност, затова таванът на Кнауф може да се нарече висящ. Но едно от най-важните предимства остава, че с помощта на листове е възможно да се създадат структури от различни форми, включително сферични и конусовидни. Също така гипсовият картон поддържа облицовката на приспособленията.
Ако изберете правилната изолация, този таван ще бъде незаменим и ще ви служи дълго. В комплекта получавате листа от гипсокартон и металния профил, който е необходим за инсталирането на първите.

Съвети за монтаж

Преди да започнете инсталирането на GKL - гипсокартонени плоскости - е необходимо да завършите всички довършителни работи, по-специално по стените. Не оставяйте работа, която включва взаимодействие с вода. Естествено, те трябва да станат чисти и чисти преди стените да са завършили, така че отделете време за това.
Монтаж на тавана Knauf
Самата инсталация трябва да се извършва при температура 10 градуса по Целзий и по-висока, като оптималната опция за поддържане на средна температура от 15-20 градуса. Ето защо, в екстремни случаи, когато работата се извършва през зимата, се грижи за отоплението на помещенията. Това ще помогне на хората и материалите да бъдат във форма. Говорейки за нивото на влажност, не забравяйте, че най-предпочитаният е сухият режим, но е разрешено нормално. За това как се очертава нивото на влажност, можете да научите от SNiP 23-02-2003 "Термична защита на сградите".
След като са изпълнени всички горепосочени условия, е необходимо да се направи точна маркировка на тавана, като се вземе предвид терена на тавана и вида товар за закрепване на закачалките. Това означава, че на тавана е необходимо да маркирате с молив мястото окачени тавани и листове от гипсокартон. Не забравяйте, че тези съобщения, които планирате да скриете под тавана, трябва да бъдат направени веднага след маркирането.

Необходими материали за монтаж и техните видове

Когато се използват листовете на производителите на Knauf, инсталирането на тавана трябва да се извърши с участието на 10, а понякога и на повече, различни елементи.
Да видим кои от тях:
  1. Профил на водача от Knauf PN 27x28.
  2. Таван профил от Knauf PP 60x27.
  3. Еднопосочен профил - рак Knauf - p60h27.
  4. Окачване със скоба 60x27 (пружина, котва).
  5. Окачване на тягата.
  6. Директно окачване P60.
пълни системи окачени тавани Knauf
  • Разширение за профила (купете го само ако е необходимо, например, когато размерите на стаята ви надвишават 3x3 м).
  • Всъщност самият GKL. Като цяло Knauf произвежда листове с размери 1200x2500x12.5 mm. Техните възгледи са различни, например, можете да изберете да си купите един обикновен, забавители на пламък (GKLO) или устойчиви (гипсокартон) лист влага в съответствие с условията в къщата.
  • Самонарезните винтове са пробиващи за свързване на метални профили (LN 9) и са общи за свързване на гипсокартон с профил (TN 25).
  • Котвен елемент.
  • Необходимото количество материал за монтаж на GKL

    Таванът на системата Knauf обикновено е доста тежък, тъй като в ремонта има голям брой елементи (вижте също: "Как да поправите фалшив таван"). Вие сами може да видите това, като прочетете предишната субтитрите. И това е много важно предварително да купят необходимото количество материал, за да бъде достатъчно, за продължителността на работа. Това ще помогне на нашия списък с материали, които са необходими за осигуряване на GCR на 1 квадратен метър.
    Средната консумация на материали, която ще бъде необходима по време на монтажа на целия таван, е дадена:
    • 2,9 бягане. профил на тавана;
    • 1,7 бр. Раци конектори;
    • 0,7 бр. директни окачвания или закачалки 60x27 със скоби и пръчки;
    • 1 кв. М м сухо строителство;
    • 1,4 бр. винтове LN 9-
    как да направите инсталация на тавана Knauf
  • 23 бр. винтове TN 25;
  • 0,7 бр. анкерни елементи;
  • 2 бр. дюбели K 6/35;
  • 1.2 работи. м. подсилваща лента (серпанти);
  • 0,4 kg гипсова мазилка;
  • 0,1 литра грунд Knauf.
  • Всички изброени материали са много важни за успешното приключване на работата. Но не забравяйте, че в тази таблица не сме посочили количеството на някои други материали, които ще са необходими само при определени условия или в една част от тавана. Така че те включват крепежни елементи, съединители, водещи профили и винтове.
    Как да направите инсталация на фалшив таван Knauf, подробно за видео:

    Монтаж на окачен таван Knauf

    Сега ще разгледаме процеса на инсталиране на окачен таван Knauf, който се състои от много части:
    1. Подготовка на правилните инструменти. Без тях, без един строител, така че се грижи за навременното придобиване на липсващите. Така че, за монтаж на таван KNAUF имаме нужда от чук, отвертка (за предпочитане на батерията), ножици, метал или български, боя отбиване с боя, шивашки метър, най-общо ниво, маркировка дантела, нож за рязане на листове от гипсокартон и специален самолет за обработване на краищата на листа. Внимателно прочетете списъка няколко пъти, за да не пропуснете случайно важен елемент. Имате ли всичко? Ако е така, можете да продължите към следващата стъпка.
    2. Маркировка на тавана. На този етап нивото и дантелата са полезни. Необходимо е по целия периметър на стаята по стените да се отблъсне линията, на височина, съответстваща на най-ниската част на вашия таван. Това може да се направи, например, маркиране на стените 4 точки от всички страни с помощта на ниво, а след това свързване с дантела. За в бъдеще не забравяйте, че от маркираната линия завършеният таван ще спадне с 4, не по-малко. Това ще се случи поради монтажа на доста масивни профили и листове. И не забравяйте, че вече провежданите комуникации не трябва да пречат на работата, в противен случай те могат да бъдат повредени от неправилно изковани нокти или остри профили.
    Таван Knauf
  • Монтиране на рамката на щайгата. Първо, в съответствие с маркирането, направено в самото начало, ние поправяме водещите профили по всякакъв надежден начин. След това профилът на тавана на Knauf 60x27 се монтира на стъпка от около 40 см. Свързваме профилите, които са под прав ъгъл помежду си, с свързващия елемент на рака. В кухината на профила, фиксирайте специални ключалки по такъв начин, че закопчаването да щракне на място. Ракът е монтиран с помощта на винтове LN с размери f3.5x9.5 mm. Между другото, те се наричат ​​също клопиками или бълхи. След това получаваме качествена каса с клетка 40х40 см. След това, според маркировката, с помощта на гвоздеи на ноктите, монтираме окачванията и ги фиксираме върху бетонната повърхност на тавана. Ако материалът на основния таван е по-мек от бетона, тогава е допустимо да смените дюбелите с винтове. Регулирайки дължината на закачалките, уверете се, че цялата конструкция е разположена в същата равнина, проверете я с ниво.
  • Обвиване на трупа с листове. За тази стъпка имаме нужда и от самобръчкови винтове, но вече други - TN с размери f3.5x25 mm. Те се завинтват строго перпендикулярно на листовете и трябва да преминават по-дълбоко в профила не по-малко от 10 мм. От друга страна, винтът на винта не трябва да постъпва по-дълбоко в повърхността повече от 1 мм. Но в никакъв случай не трябва да действа, затова опитайте да го оправите в оптималната позиция - само малко потиснато. Винтовете трябва да се завинтват от центъра до ъглите или диагонално от единия ъгъл до другия. Листовете трябва да се припокриват профила на три милиметра, и ставите на крайните ръбове един срещу друг да бъдат разположени vrazbezhku и на разстояние не по-малко от профила стъпка -. 0.4 m до това често чрез Ренде ръб ъгъл фаска 22 и половина градуса и дълбочина на две една трета от дебелината на листа. Освен това, слой от гипсова мазилка се нанася върху ставата, като се използва тясна шпатула. Излишъкът трябва да се размаже върху листа близо до ставата. На размазаното място на ставата сърпът е залепен по такъв начин, че от двете страни шевът да е покрит с повече от 100 мм. Повърхността на филма трябва леко да се натисне в сухия слой на шпагата, но трябва да остане напълно плоска, без никакви неравности или деформации.
    окачени тавани с устройство knauf
  • Запечатване на шевове. Последната стъпка е да поправим почивката. Широката шпатула трябва да премахне всички петна и петна от шпаклата, които намирате на тавана. След това те също трябва да поставят замазка върху по-голямата част от листа, колко е достатъчно. Нашата цел е да увеличим максимално изравняването на подсилващата лента с листовете, използвайки замазка. Затова не е факт, че ще може да се покрие всичко от първия слой.
  • Така в тази статия бяхме в състояние да разгледаме подробно окачения таван на системата Knauf и всичко, свързано с нейната инсталация (вижте също:Опънати и шарнирни тавани: разликата и характеристиките на устройството") Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да ремонтирате дома си по най-добрия начин, така че да ви служи дълго време и винаги да е доволен от окото!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Mirror false таванът е оригинален и практиченMirror false таванът е оригинален и практичен
    Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
    Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
    Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
    Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
    Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
    Замазка KnaufЗамазка Knauf
    Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
    Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    » » Окачен таван Knauf - етапи на устройството
    © 2021 BggeHat.com