Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване



PVC панели - това е евтин и практичен материал, който е доста често при декорирането на помещения. Ако избирате опция за ремонт на бюджета, тогава просто трябва да знаете как да подрежете тавана с PVC панели. Факт е, че такова покритие на тавана ви позволява да спестите не само на самия материал, но и на заплащане за инсталационни услуги.
Монтажът на PVC панели на тавана не изисква да имате специални познания в областта на строителството и ремонта, така че цялата работа, която можете да направите лесно и бързо.
монтаж на PVC панели на тавана
Популярността на PVC тавани се обяснява с атрактивния външен вид, лесния монтаж и достъпната цена. Тази опция е подходяща за всички стаи, дори и за банята, защото пластмасата не е засегната от влага (повече: "Таван от PVC панели в банята").

Монтаж на PVC таванни панели

Облицовката на тавана с PVC панели може да има различен дизайн. Можете лесно да изберете материала за всеки интериор (прочетете също: "Тогава да покриеш тавана на балкона").

Предимства на довършването на тавана

Предимствата на такова покритие на тавана включват следните качества:
  • тъй като такава конструкция е от вида на окачването, закрепването на PVC панелите към тавана го прави лесно и бързо да изравнявате повърхността без да използвате гипс;
  • инсталирането на фалшив таван от PVC не отнема много време;
  • ниски разходи за труд -
как да шиете тавана с PVC панели
  • устойчивост на влага. Дори ако сте наводнени от съседи отгоре, PVC таванът няма да пострада. И това предотвратява скъпи ремонти;
  • възможност за частично демонтиране. Това улеснява ремонта и подмяната на осветителните тела и окабеляването;
  • издръжливост. Покритието служи много години;
  • Панелът на тавана от PVC не изисква сложна поддръжка. Покритието не привлича прах и мръсотия. В допълнение, повърхността може да се измие със сапунен разтвор
  • Технология на монтаж на PVC панели

    Нека да разгледаме как да отрежете тавана с PVC панели. На първо място, трябва да изберете подходящи панели. Голяма селекция от този вид материал се предлага на пазара. Панелите могат да имат модел, освен това те са монофонични или многоцветни, гланц и матирани. Сега можете дори да купите ПВЦ панели за таван, които имитират дърво или камък. Това означава, че можете лесно да изберете типа панели, които максимално могат да обогатят вашия интериор.
    Панелите се различават по размер и форма. Най-често срещаните бяха продълговати дъски. Но можете да закупите правоъгълни или квадратни панели.
    облицовка на тавана с PVC панели
    След като сте купили материала и сте го донесли в дома си, не започвайте непосредствено да фиксирате PVC до тавана, за да му дадете известно време да го "аклиматизирате". Разгънете панелите и им позволете да лежат за известно време в стаята (около ден). Освен самите панели, не забравяйте да закупите профил за рамката, закачалките, винтовете и дюбелите (вижте също: "Как да покрием тавана с пластмаса").
    Монтажът на тавана от PVC панели се извършва с помощта на следните инструменти:
    • удар;
    • отвертка;
    • ниво сграда;
    • линия за боядисване на стаята;
    • изработени от метален ъгъл.

    Подготовка за инсталиране

    Монтирането на PVC панели на тавана започва с отстраняването на старото покритие. Мазилката се отстранява със шпатула, а старата боя или вароса се измива с гъба. Преди да започнете инсталирането на рамката, можете да планирате мерките за допълнителна топло- и звукова защита на тавана. След това можете да продължите с оформлението на самолетите.
    ПВЦ панел върху тавана
    Във всеки ъгъл на стаята трябва да се измери височината. Сега изберете ъгъла с минималната стойност. От тавана на това място отстъпете 5 см надолу и маркирайте точката. Тя ще служи като еталон за равнината на PVC тавана. Ако сте планирали полагане на топлоизолация, разстоянието между основата и окачения таван може да се увеличи.
    Този знак с лазерно или хидравлично ниво се пренася на всички стени на помещението. Сега черпете през всички точки линията с помощта на боя (подплатени) кабел. Направете дупки за профила по периметъра на целевата линия. Като начален профил се препоръчва използването на UD ленти с ширина 28 мм. Сега таванната плоча е прикрепена към окачването. Те ще запазят профила за водене на CD. Прочетете също: "Монтиране на MDF панели на тавана".

    Закрепване към тавана на PVC панелите

    Монтирането на PVC облицовка на тавана се извършва върху готовата рамка. Този процес не е труден. Панелите са фиксирани с винтове (по-подробно: "Как да монтираме облицовката на тавана: метода на инсталиране").
    Ако някои панели са били повредени по време на транспортиране, тогава не им препоръчваме да бъдат използвани за монтаж. Освен това ви съветваме да проверявате всеки елемент, ако е възможно, дори преди покупката.
    Ако планирате да инсталирате осветление в тавана, инсталирането на скрити кабели трябва да се извърши веднага след монтажа на рамката, но преди да започнете да фиксирате PVC до тавана.
    таванно облицоване с PVC панели
    Монтиране на таван PVC панелите започват с монтажа на елемента в началния профил. Закрепване на пластмасови панели към таванаизвършете самобръчкови винтове, след което следващият елемент се закрепва към него. По същия начин, по-нататък монтаж на таванни панели. Както можете да видите, няма нищо сложно в процедурата. Но все пак ви съветваме да наемете подкрепата на партньор, тъй като не можете да задържите дългия панел себе си много удобно. В крайни случаи трябва да използвате предварително сглобени подпори от лентата.
    Ако дължината на панела не е достатъчна, за да покрие цялата стая наведнъж, тя се увеличава със сегмент с необходимия размер. За да направите шевовете по-малко забележими и таванът е по-привлекателен, препоръчваме ви да поставите напречните шевове не на една линия, а в разредна последователност.
    Монтаж на пластмасови панели, подробно за видеото:

    данни

    Както можете да видите, монтирането на PVC панели на тавана не е трудно. В допълнение, този метод на декорация, с невероятна красота, може значително да спести на дизайна на интериора. И ако направите сам цялата работа, тогава такъв таван за ремонт ще ви струва минимална инвестиция на средства с максимално качество. Резултатите от такова покритие на тавана можете да видите на снимката на нашия уебсайт. Повярвайте ми, всичко това е било направено от ръцете на същите аматьори като теб.
    закрепване на PVC панели към технологията на тавана
    Избирайки интересен цвят и текстура на панелите, можете да допълвате стила на стаята. А организирането на осветление в такъв таван ви позволява да запълвате стаята със светлина. За информация как да инсталирате такава система за осветление вижте следващите ни статии. Успех в ремонта.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Пластмасови на тавана минимални разходиПластмасови на тавана минимални разходи
    Как да направите таван в банята - видове покритияКак да направите таван в банята - видове покрития
    Монтиране на таван панели трайно покритиеМонтиране на таван панели трайно покритие
    Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Метални тавани за таван за изборМетални тавани за таван за избор
    Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
    Огледални панели на типовете тавани, монтажОгледални панели на типовете тавани, монтаж
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
    » » Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
    © 2021 BggeHat.com