Пластмасови на тавана минимални разходи



За да се подобри повърхността на тавана в най-кратки срокове, спестявайки както време, така и парични разходи, идеалното решение е пластмасовите таванни панели.
пластмаса на тавана предимства
Важно предимство на този вид покритие е, че е абсолютно възможно да се монтира пластмасов таван без помощта на специалисти. За това не е необходимо да бъдеш професионален строител, просто умение и малко разум ще бъде достатъчно, за да решиш такъв нетриен строителен проблем

Плочата на тавана е пластмаса: конструкция

Преди да започнете инсталационния процес, трябва да разберете всички основни точки на този проект, така че по-късно да няма проблеми.
Що се отнася до основните характеристики, те са следните:
  • Пластмасовите тавани са вид окачени тавани, което означава, че за монтирането на тавана е необходимо да се създаде специална конструкция, която да служи като рамка. Такава рамка е прикрепена към тавана посредством окачвания.
  • При изграждането на рамка можете да използвате както релси от дърво, така и метални профили.
таван от пластмаса
  • За да се прикрепят панелите към стената, е необходимо да се използва специален U-образен профил или таванно покритие, известен също като формоване. При използване на профил и бордова дъска се изпълняват едновременно две задачи: маскиране на тавана и стенната връзка, както и прикачното устройство таванни панели от пластмаса.
  • Що се отнася до повърхността, тя може да бъде гладка или релефна. В първия случай практически няма видимо пространство за свързване, което добавя специален блясък към цялата повърхност, както в снимката, така и във видеото.
  • Таван от пластмаса: достойнство

    Понастоящем безшевната пластмаса на тавана придобива популярност и това не е изненадващо, защото този вид покритие има много предимства като:
    • Цената. Този тип декорация е различен достатъчно ниска цена, дори ако са закупени скъпи и висококачествени панел, винаги можете да спестите пари от материали за производство на рамката. В този случай можете да спестите и при довършване и директно предварително подготовка на основното припокриване. Необходимо е също така да се обърне внимание на факта, че монтирането на тавана с ръцете си в райони с ниво виси влажност, като кухнята или банята, определен предварително третиране на бетона на тавана все още се нуждаят. Лечението с противогъбични смеси позволява значително намаляване на риска от увреждане на здравето.
    плочки на тавана пластмаса
  • Непринуденост. Такива тавани не изискват особено сложна поддръжка и имат добра устойчивост на влага. В случай, че повърхността е все още мокра, тя може лесно да се избърше с нормална кърпа.
  • Сорт. Изборът на този или онзи цвят на тавана, както и на типа повърхност е ограничен само от вида на помещението, а също и от дизайнерската идея. Строителният пазар е изпълнен с огромно разнообразие от различни нюанси на пластмасови панели за всеки вкус и цвят.
  • Простота. Този вид довършителни работи се характеризира с доста лесен процес на инсталиране. Освен това, използването на този метод дава възможност в допълнение към ремонт на помещенията, и да се скрият всички недостатъци на основния повърхността на тавана, както и за да се прикрие всички електрически системи и други комуникации.
  • Пластмасови квадратчета за тавана: избор на панели

    Разбира се, на съвременния строителен пазар, можете да намерите колосално разнообразие от видове от тази или онази плочка. Независимо от това е необходимо да се познават основните правила, за да се направи най-правилният избор.
    Първо, струва си да споделяте между пластмасовите таванни панели и стенните панели. Препоръчително е да не бъркате един вид завършване с друг.
    безшевна пластмаса на тавана
    • Пластмасовите панели за тавана имат много по-малко тегло, което им позволява да се използват в горната хоризонтална равнина. Тези панели обаче не са много силни, затова не ги използвайте по стените.
    • Панели стенни, напротив, доста тежък, което обяснява защо те не могат да бъдат прикрепени към тавана, тъй като голям риск, че повърхността не може да издържи на този натиск и да падне.
    Други параметри, като например цвят, текстура, зависят изцяло от дизайнерски идеи и не се ограничават до цветови схеми или палети, освен, че благодарение на модерните технологии, наистина има много да избирате.

    Пластмаса на тавана: количеството материал

    След като подредите вида на материала, трябва да изчислите необходимия брой части. За да направите това, първо, изчислете площта на тавана. Ако стаята е правоъгълна, тогава всичко е просто, помнете основните правила на математиката и е готова. За по-сложни конфигурации трябва да разделите цялата повърхност на едни и същи квадрати или правоъгълници и да завършите резултата.
    как да изберем пластмаса на тавана
    След това определяме площта на един панел. Често опаковката показва размера на панелите и техния брой в опаковката. Като разполагате с всички необходими данни, изчислете необходимата сума и след това добавете още 15 допълнителни части, които ще са необходими при рязане на елементите, както и при дефекти. Отчитането на резервни части ще бъде особено необходимо, ако ремонтът е направен сам, тъй като съществува риск от непредвидени ситуации.
    Що се отнася до профилите, тогава отделен лист хартия черпи диаграма на повърхността на тавана. Той ви позволява да определите броя на профилите, както и первазите и гредите. Ще трябва да закупите и закачалки и крепежни елементи за рамката, не забравяйте за осветителните системи и окабеляване към тях.
    Монтаж на пластмасови панели на тавана, вижте видеото:

    Пластмасови плочки за таван: монтаж

    След като сте подготвили всички необходими детайли и инструменти и сте направили необходимите изчисления, е възможно да започнете инсталационния процес.
    Освен това основните стъпки не са особено сложни и са както следва:
    1. Задаваме началния профил по целия периметър на тавана. Необходимо е да се планират всички линии с помощта на ниво, за да се осигури най-високо ниво строителство.
    2. Алтернатива на металния профил може да служи като дървена бара, а цялата рамка в този случай ще бъде дървена.
    3. След това се прикрепват напречните детайли на конструкцията. Те са прикрепени към рамката със закачалки. Ако се планира да се поставят електрически системи, тогава е целесъобразно да се уреди местоположението на всички окабелявания на този етап.
    4. Първият панел е монтиран възможно най-здраво с винтове с самонарязваща секция, а останалите панели са прикрепени като дизайнер.
    5. Също така пластмасови плочи могат да бъдат прикрепени към рамката със стандартен конструктивен статив.
    6. Най-важната стъпка е инсталирането на крайния панел. Тя може да бъде отрязана и внимателно вкарана в профила.
    Процесът на монтаж е завършен чрез фиксиране на тавана или полиетиленовата багета.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Окачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и простиОкачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и прости
    Таванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпниТаванът в банята е направен от пластмасови панели, практични и достъпни
    Окачен таван - характеристикаОкачен таван - характеристика
    Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
    Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
    Огледални панели за тавана - уникален дизайнОгледални панели за тавана - уникален дизайн
    Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
    Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
    Пластмасов таван със собствена поръчка за инсталиране на ръцеПластмасов таван със собствена поръчка за инсталиране на ръце
    » » Пластмасови на тавана минимални разходи
    © 2021 BggeHat.com