Завършване на тавана в дървената къща



До днес дървените къщи се считат за един от най-екологичните и достъпни. Освен това, благодарение на модерната технология и различните опции за дизайн, можете да пресъздадете най-смелите идеи. Можете да украсите на тавана повърхността на къщите на дървен материал, за да се запази целостта на концепцията, в същото време, можете да използвате и гипсокартонови конструкции, които значително ще разшири гамата от възможности за дизайн.
завършване на тавани в дървена къща
Тъй като стените са често в такава къща е оставена в първоначалния си вид, т.е. дърво, е необходимо при избора на таван да се разгледа този факт на горната част на помещението, в хармония с дъното, и добър в това на всички снимки и видеоклипове.

Завършване на тавани в дървена къща: материал

Има много различни материали, които са като абсолютно различни видове стаи и ситуации.

гипс

такъв вида на довършителните тавани отдавна се радва на голяма популярност. Тъй като нямаше нищо по-добро и по-лесно да се създаде класическа, плоска и бяла повърхност. В старите времена на повърхността на лъча е поставена специална решетка от тънки дървени ламели с дебелина около 3 мм. След това на повърхността се нанася слой гипс, който благодарение на херпес зостер не се ексфолирира и не се разпуква.
ремонт на тавани в дървена къща
Впечатляващо е, че подобен метод се използва и до днес, точно както херпес зостер не се прилагат дървени летви, специална мрежа, създаден с помощта на най-новите технологии, които също гарантира специална здравина и издръжливост.

гипскартон

Тъй като основните предимства на този метод на декорация могат да бъдат идентифицирани, както следва:
  • Възможност за създаване на структури на няколко нива. Монтирането на таван в дървена къща с използването на такива гипсокартонени конструкции ще направи сложен таван, което ще увеличи нивото на уникалност на идеята на автора.
  • Спазването. В случай на мокър гипсокартон става мека като глина, която ви позволява да създадете разнообразие от извити повърхности. След изсъхване сухата стена отново става абсолютно твърда, сякаш нищо не се е случило.
  • Наличието на щайга, която е прикрепена към металния профил за повърхности от гипсокартон.
  • Дълготрайност. Ако спазвате всички основни стандарти за инсталиране и поддръжка, този тип покритие ще продължи много години. В допълнение, всички дефекти могат да бъдат оцветени от време на време, за да се даде облик на външен вид.
подаване на тавана в дървена къща
Също така трябва да се има предвид, че експертите не препоръчват прикрепването на гипсокартон директно към грубия под. За да създадете най-висококачествената и висококачествена повърхност, трябва първо да издигнете окачена метална конструкция и само след това да монтирате листовете.

дърво

Като правило подаването на таван в дървена къща с дърво е най-логичният и подходящ елемент на интериора, затова ви позволява да създадете ефект на пълнота и да комбинирате елементите на интериора.
облицовка на тавана на дървената къща със собствените си ръце
Що се отнася до избора на самия материал, той варира от стандарт до изключителен, всичко зависи от вида на помещението, в което ще бъде инсталиран такъв таван.

Дървена

Този вид покритие се счита за класически и тестван по време. Облицовката е обработена дъска, характеризираща се с наличие на жлеб и език. Има широк избор от размери, както и конструкции от ключалки. Например, облицовката има по-дълбок канал за закрепване на панелите.
завършвайки тавана в дървена къща със собствените си ръце
Тъй като могат да бъдат идентифицирани основните предимства на вагонките:
  • Екологична съвместимост. По правило много от ес-расите имат изключителни екологични свойства, които се комбинират със сходни качества на едно дърво в отлична степен.
  • Съответствие със стандартите за якост, шум и шумоизолация, икономия на топлина и издръжливост.
  • Да има дишаща повърхност. Когато се използва този вид довършителни работи, ремонтът на таваните в дървената къща гарантира вентилация и няма кондензация. Прочетете също: "За да завърши таван на лятна резиденция".

фурнир

Този вид покритие на практика не се различава от луксозните модели от дървесината, най-малкото навън.
завършвайки таваните в дървените къщи
Предимствата на този метод са:
  • Цената. Средната цена на фурнировани панели е няколко пъти по-малка от облицовката, което обяснява такава популярност сред строителите (вижте също:Фурнирни тавани за тавани").
  • Способността да симулирате всякакви повърхности, включително скъпи дървени масиви.
  • Възможност за оцветяване в различни цветове.
  • Подчертава богатството и значението на къщите от дървени трупи или дървен материал.
  • Замъкът. Този тип връзка, като например заключване, ви позволява лесно и лесно да монтирате панелите и да изграждате таван в дървена къща себе си, без помощта на специалисти.

масив

Този вид завършване в абсолютна степен гарантира осигуряването на лукс и добро качество във всяка стая.
завършване на тавани в дървена къща
Предимства на таваните от масива:
  • Гаранция за красив и висококачествен вид покритие, което до голяма степен оправдава сумата, изразходвана за покупката му.
  • Използването на висококачествена дървесина в производството е ключът към силата и дълготрайността, както и спазването на стандартите за качество.
  • Опростеността и скоростта на инсталационния процес на този тип покритие спестяват време и усилия.

Релефен таван

Облицовката на тавана на дървената къща с помощта на филигранни конструкции гарантира създаването на уникален дизайн и осигурява ефект на хармония и комфорт в всяка стая.
монтаж на таван в дървена къща със собствените си ръце
Като заслуги можете да назовете:
  • Лесна инсталация. Тъй като този тип таван е фиксиран към тавана на тавана, не е необходимо да се създава специална рамка за неговата инсталация. Това ви позволява да опростите инсталацията, тъй като специални барове с ръчна обработка и свойства на дърво се монтират директно върху старата повърхност.
  • Уникалност. В случай, че се използват различни видове дървета с различни нюанси, вероятността за създаване на възхитителен и уникален елемент на интериора е голяма. Можете също така да закупите полирани блокове върху машината, покрити с лак.
Как да отрежете тавана с подплата, подробно видео:

Завършване на тавана в дървена къща: опции за проектиране

Що се отнася до останалите покрития, има много от тях, в зависимост от вида на повърхността и идеята за проектиране:
  • Комбинацията от различни цветове и видове повърхности ви позволява да създавате висококачествени и непретенциозни в грижата за тавана.
  • В случай, че основните греди са почти невъзможни за пясък, има възможност да ги шиете с фалшиви греди и полиуретанова пяна. Тези леки дизайни напълно повтарят оригиналния разрез на дървото (прочетете също: "Какво да направите тавана в дървена къща: опции").
таван за подаване в дървени къщи функции
  • Можете също така да свирите с контраст и да използвате светлинни лъчи на светли повърхности, също така ви позволява значително да осветявате стаята.
  • Stretch таван. Най-гъвкавата опция, която не отнема много време. Единственият недостатък стреч таван в дървена къща се счита, че не е в състояние да претърпи различни модификации след инсталирането, а по време на услугата неговият дизайн не се променя.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Популярни идеи за таваниПопулярни идеи за тавани
    Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
    Устройството на таван в дървена къща - технологияУстройството на таван в дървена къща - технология
    Как да проектираме дизайна на тавани в детската стаяКак да проектираме дизайна на тавани в детската стая
    Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
    Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
    Таван в стила на високите технологии - модерно решениеТаван в стила на високите технологии - модерно решение
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    » » Завършване на тавана в дървената къща
    © 2021 BggeHat.com